frankrijk.nl

Luxe ski-appartementen in Portes du Soleil

De Portes du Soleil is een geliefd skigebied bij Nederlanders dankzij de vele pistekilometers (650!), de gezellige dorpen én de fijne logeeradresjes. Zoals deze appartementen in chaletstijl.

Chaletappartementen in gezellig dorpje

Noem Portes du Soleil en de één roept Zwitserland, de ander Frankrijk. Allebei goed! De 650 kilometers pistes trekken zich niets aan van ’s lands grenzen en ontsluiten meer dan 12 skidorpen, waaronder Morzine, Chatel, Avoriaz, Les Gets én La Chapelle d’Abondance. Die laatste is een klein en authentiek bergdorp, bakermat van de bekende kaas met dezelfde naam. Maar ’s winters zijn de Abondance-koeien op stal en biedt het dorp een geheel andere smaakmaker: de chalet-style appartementen van Mont Blanc Alpine Estate.

La Chapelle d'Abondance in skigebied Portes du Soleil

Luxe en slimme (Nederlandse) inrichting

Het is een Nederlands project en dat verklaart een boel, want de 24 superdeluxe appartementen, gelijk verdeeld over 2 residenties, zijn toch wel afgestemd op wat wij Noordelingen juist zo prettig vinden. Vooral als het gaat om comfort en design. Om te beginnen zijn ze lekker ruim, want de oppervlakten variëren van 60 m2 tot 140 m2. On top of that zelfs twee penthouse appartementen van maar liefst 140m2! En dan de inrichting: uitnodigende banken in de royale living, luxe keuken met veel accessoires en vooral licht, veel licht dankzij de enorme raampartijen. Aan audiovisuele gadgets geen gebrek: Ipod-dockingstation, Apple-TV (met alle Nederlandse zenders!), dvd-speler. En uiteraard wifi. Een kleine wellness biedt voor alle gasten toegang tot sauna, jacuzzi en fitness. Zelfs aan een algemene kinderspeelkamer is gedacht. En dat op loopafstand van de skilift en oefenweide. Een mooie locatie voor een wintersportvakantie met familie en vrienden!

Mont Blanc Alpine interieur La Chapelle d-Abondance

Toplocatie voor skiërs én langlaufers

De appartementen liggen op 50 meter van het dalstation Crêt Béni. Vanaf hier heb je toegang tot een deel van het eigen skigebied van La Chapelle. Dat heeft 16 pistes plus een boardercross én een rodelbaan. Dit is ook het deel waar beginners starten. Langlaufers doen hier de ski’s onder om over de 35 km aan loipes door de vallei te glijden. De echte kilometervreters pakken de gratis skibus of eigen auto om naar de 2 km verder gelegen gondellift La Panthiaz te gaan. De pistes hier gaan naadloos over in die van Châtel en Morgins en maken dus onderdeel uit van het skigebied van Les Portes du Soleil.

Verbinding La Chapelle d'Abondance met Portes du Soleil

Charmant skidorp met leuke eetadressen

Hoe klein ook, La Chapelle d’Abondance heeft samen met vlakbij gelegen Franse Châtel en Zwitserse Morgins veel winkels, café’s en vooral culinaire restaurants. Zo ontdekten wij hier de Kir Alpin, een zalige cocktail die wordt geserveerd in de bar van Hotel Les Cornettes, dat ligt in de hoofdstraat. Ga dan door naar het restaurant van de buurman, l’Ensoleillé waar Carole en Josee en van de beste diners van de vallei aten, voor een hele goede prijs. Tip: bewaar ruimte voor de dessertkaart! Ook op de pistes glijd je letterlijk langs veel goeie en leuke restaurants. Josee had een sublieme kerstlunch bij Chez Babeth, absoluut een aanrader!

eten en drinken Portes du Soleil

En de sneeuwzekerheid, hoe zit het daarmee?

Ja, we horen je denken: een dorp op 1020 meter, een skigebied tot 2600 meter. Best wel een dingetje als je weet dat de vorige winters wat opstartproblemen hadden wat betreft sneeuw… Goed nieuws: vorige week (begin nov) is het gaan sneeuwen en er wordt nog meer sneeuw verwacht in Franse Alpen! (red: met Kerst lag er inderdaad een ongelooflijke berg sneeuw). Check ook de webcam in het skigebied van La Chapelle d’Abondance. Hoewel we nog ruim een maand voor de opening van het skigebied zijn, is dit een goed teken. Deze eerste witte laag zorgt ervoor dat volgende sneeuwval sneller beklijft. Veel kans dus op een witte Kerst en dan zetten wij hier graag ons boompje neer!

Mont Blanc Alpine Estate, La Chapelle d’Abondance, 24 appartementen van 4 tot 10 personen, prijsvoorbeeld appartement 4 personen (2 slaapkamers) van €987 in het laagseizoen tot €2009 in het hoogseizoen. Krokusperiode is al nagenoeg vol, wel nog beschikbaarheid tijdens de kerstvakantie.

PLUS+
– Op verzoek badjas en badlaken te leen voor de sauna (bij de receptie)
– Kinderstoel en kinderbedje aanwezig (vooraf aanvragen).
– Niet zo ver rijden: op ca. 950 km van Amsterdam en 65 km van Genève Airport.
– Rustige ligging in authentiek bergdorpje
– Op loopafstand van skilift van het eigen eigen skigebied (ideaal als je kleine kinderen hebt)
– Veel speelruimte buiten voor de kinderen.

MIN-
– Het dorp ligt op 1020 meter, dus check sneeuw aan begin en einde van seizoen
– Je moet wel even een skibus nemen naar de liftverbinding met Les Portes du Soleil.
– weinig kapstokhaakjes in het appartement

La Chapelle d'Abondance skiën in Portes du Soleil

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, OT La Chapelle d’Abondance, Romex. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *