frankrijk.nl

De Jura: glamping in de winter!

In het Juragebergte is een wintersportvakantie sowieso al een heel andere beleving. En die wordt helemaal bijzonder als je bij Les loges du Coinchet kiest voor een overnachting in een boomhut, tent, pipowagen of jagershuisje. Mét kachel uiteraard!

Les loges du Coinchet

Wij rijden vol verwachting naar het gehuchtje Le Coinchet sur le Crêt, dat zich op 4 kilometer van het dorp La Pesse in de Jura bevindt. Op 1200 meter hoogte. Midden in het Parc Régional du Haut-Jura. Dat verklaart meteen het adembenemende landschap. Leeg. Weids. Imposant.

Geen Ice Hotel, wel net zo spannend!

De lange oprijlaan, afgebakend door houten hekken geeft ons het idee naar een ranch te rijden. In de verte doemt een grote schuur op met ietsje verder een groot huis. Hé, zien we daar lama’s in de wei? En pipowagens in de sneeuw? De eigenaresse, Martine, wacht ons op en neemt ons eerst mee naar de sfeervolle woonkamer in het chalet waar de hangende open haard een blikvanger is. Martine: “Op het terrein hebben we boomhutten, woonwagens, een tent en een jagershuisje. Dit is de algemene ruimte waar kinderen kunnen spelen en ouders kunnen chillen na een inspannende dag, of als de houtkachel zijn werk nog moet doen.” Maar lieve Martine, hoe kom je erop om hier zoiets te beginnen? “Liefde voor de streek, liefde voor de natuur en wat mij betreft is dit de leukste manier om die dingen volop te ervaren”. Point taken.

Les Loges du Coinchet - Jura gebergte-winterbeleving

We staan te popelen om een kijkje te nemen in haar gastenverblijven. Dat kan. Jas aan en naar buiten. Elk verblijf staat op 100 tot 200 meter van het grote huis. We zijn benieuwd, loop je mee?

De boomhutten: Daar zien we de eerste al. Op zo’n 2 meter boven de grond in de laatste bomenrij. Dit is de kleine variant voor 2 personen. Achter het huis is er ook nog een voor 4 personen. De stevige trap leidt ons naar het balkon, vanwaar je een verpletterend uitzicht hebt. We openen de deur, en oh hoe schattig! In de hut staat een tafeltje met stoelen, een 2-persoonbed, een houtkachel en een afsluitbaar droog toilet. Alles van hout. Überromantisch. Hier zouden we zó een nachtje met ons lief willen verblijven!

Boomhut Loges du Coinchet Montagnes du Jura

De tent: De grote witte tent op palen mag er dan van de buitenkant niet al te glamorous uitzien, van binnen is het echte mountain-style: een enorm bed op een houten platform (waar als het moet 4 personen kunnen slapen), een grote tafel, een gascomfort en bij de houtkachel 2 fauteuils, voor een cosy tête-à-tête.

Tent Les Loges du Coinchet Jura Gebergte

De pipowagens: Twee vrolijk gekleurde roulottes met elk een eigen functie: slaapwagen en woonwagen. De inrichting is très bohémien en net zo fleurig als de buitenkant.

Roulottes pipowagen Loges du Coinchet Montagne du Jura

Het jagershuisje: Dit volledig uit hout opgetrokken huisje ligt het verste weg, aan de rand van het bos. Het roept onmiddellijk Canada-associaties op. De veranda, het stoere stapelbed, het robuuste tweepersoonsbed met bonten sprei, de ranke houtkachel in de hoek. Doe mij een schommelstoel en een grote mok koffie en dan verzin ik de grizzlyberen er zelf wel bij. Mijn favoriet!

Jagerhuis Les Loges du Coinchet Montagnes du Jura

Praktisch: Zoals genoemd beschikt elk verblijf over een droog toilet. In en bij het grote huis staan 4 badkamers ter beschikking van de gasten. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en er is een basisvoorraad kaarsen, water en hout. ’s Avonds kun je een maaltijd bestellen zoals een charcuterie- en kaasplateau (€ 20 p.p.) of een raclette, inclusief benodigde apparatuur (€ 22 p.p.).

Prijzen: vanaf €85/nacht inclusief ontbijt op basis 2 personen voor de tent en de pipowagen, vanaf €120 voor de boomhut en het jagershuisje. Toeslag als er kinderen meekomen. Speciale weekendtarieven.

Conclusie: In het hoge Noorden is het Ice Hotel iets wat je gewoon een nacht wilt meemaken en dat geldt dat ook voor deze bijzondere accommodaties in de Jura. Het mag dan wel spartaans klinken om in de winter voor een tent of een boomhut te kiezen, het is avontuurlijk, je bent midden in de natuur én je kunt het zo warm stoken als je wilt. En als dat toch niks voor jou is, goed nieuws: je kunt hier ’s zomers ook verblijven!

Meer info: Les Loges du Coinchet, La Pesse

P.S. Wij bezochten nog een bijzonder adres in de Jura: de gîte Le Berbois, midden in het bos bij La Pesse. Zij bieden het gehele jaar door yurts en tipitenten voor 4 tot 12 personen (geen wc, wel warmteradiator) met halfpensionformule in het hoofdgebouw (wc en douche en een gezellige chillruimte). ’s Winters alleen te voet bereikbaar, vervoer bagage gaat per sneeuwscooter. Uitvoering is simpel, locatie uniek!Meer info: Refuge Le Berbois

Wil je een impressie van onze wintertrip door de Jura, bekijk dan ook ons filmpje

Glamping Jura Winter Zomer Berbois

Meer informatie over wintersportvakanties in de Jura vind je op de site van Montagnes du Jura

Glamping Boomhut winter Zomer Jura Les loges du Coinchet

LEES OOK:
Leuke wintersportadresjes in de Jura
GROETEN UIT… een winterse Jura!
Wintersport in de Jura, een Scandinavische ervaring

Reacties zijn gesloten.