frankrijk.nl

Franse stedentrips in de winter

Deze bruisende steden in Frankrijk hebben ook in het koude seizoen veel te bieden.  Sfeervolle kerstmarkten, culturele evenementen, extra veel wijnbars of goede shopping tijdens de grote winter-soldes… even weg in de winter: van Lille tot Straatsburg, van Parijs tot Nice!

Lille

Met zijn knusse kasseienstraten en warme bruine cafés is Lille een heerlijke stad voor een winterweekend. Rondje in het verlichte reuzenrad op  la Grand Place, theedrinken bij Méert en een bezoek  aan het mooie Palais des Beaux-Arts… En na de feestdagen kun je in de winkelstraten van Vieux-Lille mooi profiteren van de Soldes (10 januari tot 20 februari 2018)! Meer tips voor Lille

winter stedentrip Lille

Nice

De Engelsen weten al bijna een eeuw lang dat overwinteren in la bella Nizza geen straf is. Er hangt in december een bijzondere sfeer in de oude binnenstad, met santons voor de kerststal en gekonfijte vruchten voor de 13 desserts de Noël in veel etalages. Ook na december is Nice een prima idee: in het winterzonnetje langs de kust te wandelen en van de mimosa te genieten die vanaf januari weer in bloei staat. Ook gezellig: in februari gaat Nice op z’n kop tijdens het grootste carnaval van Frankrijk!

Meer tips voor Nice

winter stedentrip Nice

Lyon

Ook Lyon komt tot leven in de winter! Het eerste weekend van december vindt zelfs het grootste evenement van de stad plaats: het Fête des Lumières (7-10 december). Ook de weken voor en na dat weekend zijn alle monumenten van Lyon prachtig verlicht. Tot begint januari loopt bovendien de kunstbiënnale van 2017, met exposities en optreden in diverse musea en culturele locaties in de stad, zoals de oude Suikerfabriek aan het water in de wijk Confluences. En daarna lekker slenteren door Vieux-Lyon en de andere mooie wijken van de stad, voordat je neerstrijkt in een van de oergezellige lokale bistro’s (bouchons)Meer  tips voor Lyon

winter stedentrip Lyon

Bordeaux

Als er een winterzonnetje schijnt dan spring je in Bordeaux op de fiets om de prachtige oude binnenstad of een van de hippe opkomende wijken te ontdekken. Op frissere dagen heb je een mooi excuus om wat vroeger in een van de vele wijnbars van deze wijnstad duiken (er bestaat zelfs een Route des bars à vins!). Qua shopping zit je hier ook meer dan goed: Bordeaux heeft enorm veel leuke (design)winkels en kledingboetieks. En dat alles kun je in stijl afronden met een groot bord oesters, dagvers uit het naburige Bassin d’Arcachon.

Meer tips voor Bordeaux

winter stedentrip Bordeaux

Strassbourg

De hoofdstad van de Elzas is ook een beetje de kersthoofdstad van Frankrijk, want hier vindt de bekendste Marché de Noël van het land plaats. Vanuit de kramen rond de kathedraal ruik je de glühwein en kerstkoekjes en je kunt aan de overkant van het plein zuurkool eten bij het legendarische Maison Kamerzell. Charmante musea ook, waaronder het kruip-door-sluip-door Musée alsacien. Meer tips voor Straatsburg

winter stedentrip Strassbourg

Parijs

Volgende week worden de kerstetalages van de grote warenhuizen alweer onthuld en binnenkort gaat in alle grote winkelstraten de feestverlichting aan. Parijs doet zijn bijnaam van eer aan in de winter, de sfeer is ronduit magisch in december. In januari kun je koopjes jagen tijdens de beste Soldes van het land en veel hotels hebben die maand speciale aanbiedingen. Ook lopen er tot begin januari een paar hele gave exposities: Dior, het nieuwe  Yves Saint Laurent-museum en ook de grote pop-art-expositie uit New York in Fondation Louis Vuitton.

Meer tips voor Parijs & Thalys heeft op het moment een treinactie voor o.a. januari 2018: met retourtjes vanaf €70.
winter stedentrip Parijs

Beeld: Lille – CC/Frédérique Voisin Demery (Meert), CC/Maelick (uitzicht), CC/Wyn Smyth (stel), CC/MTRW (roue), Lyon – CC/Cristian (bouchon), CC/Net Circlion (roue), CC/Pom Angers (Vieux-Lyon), CC/David (Fourvière) Nice – CC/Alessandro Baffa (straatje), CC/Shinya ICHINOHE (palmbomen), CC/Harshil Shah (Negresco), CC/Fred Romero (Baie des Anges) Bordeaux – TV5MONDE (uitzicht), Josee S (Cité), Carole G (winkel), Nicky B. (huitres) Strassbourg – CC/Alejo (kathedraal), CC/Iso Brown (bretzels), CC/Randolfino (versiering), Parijs – CC/Moyan Brenn (Eiffeltoren), CC/Laurent Sauvebois (Printemps), NickyB (Soldes), Cristian.

LEES OOK:
7 spraakmakende nieuwe adressen in Parijs
Shoppen in Bordeaux

Reacties zijn gesloten.