frankrijk.nl

Fietsadresjes in de Loirestreek

Group’AVélo is een nieuw netwerk in de Pays de la Loire van budget-accommodaties voor groepen fietsers. De Loire à Vélo, de Vélodyssée of de Vélo Francette… Als je met een groep vrienden of familie een van deze bekende fietsroutes in West-Frankrijk wilt fietsen, dan kun je bij deze adressen overnachten voor een bizar lage prijs. 

Bekende fietsroutes: Loire à Vélo, Vélodyssée of de Vélo Francette

In het Westen van Frankrijk kun je een aantal geweldige fietstochten maken. Al deze routes staan behalve om hun mooie uitzichten bekend om hun duidelijke bewegwijzering, goede paden en handige faciliteiten onderweg. Josee fietse al een deel van de Vélo Francette en raakte bijzonder gecharmeerd van deze plattelandsroute die begint aan de Normandische kust en eindigt in La Rochelle. De Loire à Vélo is een heel bekend netwerk van fietspaden (800 km) rond de beroemde kastelen rond deze rivier. Vélodysée is een langeafstandsroute tussen Roscoff en Frans Baskenland, die de monding van de Loire passeert in de Vendée.

Fietsroute La Loire à vélo

Onderweg slapen voor 30 euro per nacht

In Frankrijk bestond al het ‘Accueil Vélo’, een label voor slaapadressen die speciale faciliteiten hebben voor fietsers, zoals fietsberging, reperatiemateriaal en bagagetransfer. In de Atlantische Loirestreek is er nu een nieuw samenwerkingsverband van adressen die dit label hebben en zich samen specifiek op groepen (vanaf 10 personen) richten. Het gaat hierbij om echte budget-adressen: de vaste prijs is €30 per persoon, inclusief ontbijt, beddengoed, handdoeken en bagagetransfer!

vakantiecentrum voor fietsers in Brise-en-mer La Brise de Mer

Voor zo’n bedrag kun je uiteraard niet veel luxe verwachten, maar een zekere sfeer hebben sommige accommodaties zeker.  Zo logeer je bij Château de la Turmelière in de Anjou op een 13e-eeuws landgoed. In Angers kun je onderweg slapen in het klooster van Hostellerie du Bon Pasteur. De kamers zijn er helemaal gerenoveerd maar de nonnen kom je wel nog tegen in de ontbijtzaal! En La Brise de Mer is een eenvoudig vakantiecentrum in en om een 19e eeuwse villa vlak bij het strand van Pornic.

Accommodaties voor fietsers in de Loirestreek: Groupavélo Hostellerie du Bon Pasteur (linksboven en onder) en Château de la Tumelière (rechtsboven)

Lekker handig: bagagetransfer

Vooralsnog zijn er 8 accommodaties aangesloten bij het netwerk, maar voor eind 2018 wil Group’AVélo dat aantal minstens verdubbeld hebben. De adressen liggen zo’n 10 tot 40 km uit elkaar en aangesloten bedrijfjes voor bagagetransfer kunnen zorgen dat je koffer meereist terwijl jij op de fiets zit. Nogmaals, verwacht geen luxe, dit zijn vrij Spartaanse accommodaties voor wie er met een groep op uit wil tijdens een sportieve vakantie. Sympathiek gegeven: Group’AVélo is een initiatief van de UNAT, een organisatie in de Pays de la Loire met een solidaire insteek. De aangesloten adressen hebben duurzame maatregelen en zetten zich in voor vakanties voor alle budgetten. Vandaar die opvallend lage prijs dus!

Groepsfietstocht in de Loirestreek

Group’AVélo, €30/nacht voor volwassenen, €21/nacht kinderen binnen groepen van minstens 10 personen (op kamers voor 3 tot 4 personen, incl. ontbijt), meer informatie: groupavelo.fr/english-version (voor reserveringen rechtstreeks contact opnemen met de aangesloten adressen).

Beeld: CC/Loire à Vélo – J. Damase (beeld linksboven), CC/Group’AVélo (accommodaties) en Benjamin Balazs (sfeerbeeld).

LEES OOK:
Josée rijdt de Vélo Francette
Carole bezoekt Angers en Le Mans
Nantes in 5 hippe highlights

Reacties zijn gesloten.