frankrijk.nl

Hippe kindersloffen uit de Tarn

In steeds meer Nederlandse kinderwinkels kom je ze tegen: de sloffen van Collégien. Achter dit modieuze merk schuilt een bescheiden familiebedrijfje in het Zuidwesten van Frankrijk.

Al jaren komen we de vrolijke sloffen van het Franse merk Collégien tegen. Eerst alleen in trendy boetieks in Parijs en de laatste jaren ook in meer en meer Nederlandse kinderwinkels. Een slim modemerk uit de koker van een hip ontwerpbureau uit Parijs, dachten we. Maar nee hoor, Collégien blijkt een verrassend succesverhaal van het Franse platteland. Al sinds 1947 draaien de weef- en breimachines van de familie Guille op de oever van een zijtak van de Tarn, niet ver van Albi en Toulouse.

Design sloffen sokken Collegien Made in France

Made in the Tarn

Bijna alle inwoners van het kleine plaatsje Briatexte hebben wel een familielid dat werkt of gewerkt heeft in de textielfabriek van hun dorp. Lang leverde de fabriek van Guille’s kousen voor schooluniformen, maar 10 jaar geleden kwam Olivier Guille, vijfde generatie van de familie, met een nieuw idee. Onder de katoenen en wollen sokken liet hij een rubberen zool smelten, die zelfs bij het wassen niet meer loslaat. Zo creëerde hij een praktische slof die soepel, slijtvast en ademend is, en meteen ook grip biedt op een gladde vloer.

Design sloffen sokken Collegien Made in France

Voor kinderen én volwassenen

Het is echter vooral het opvallende design dat de sloffen van Collégien al 10 jaar in de kijker werkt. Met vrolijke dessins, van zeemeerminnen tot besnorde mannetjes, van koddige dieren en Bretonse strepen tot Russische matroesjka’s. Twee keer per jaar zijn er nieuwe collecties en ook die ontwerpen zijn 100% made in the Tarn. De designsloffen worden gemaakt voor het hele gezin (van maatje 18/19 tot maat 46/47) en er is ook een prachtige collectie kniekousen en kindermaillots. Kortom, leuk spul uit het Zuidwesten van Frankrijk! Ideetje voor de feestdagen?

Sloffen van Collégien vanaf €29,50, meer informatie: en.collegien-shop.com. En hier een uitgebreide lijst met Nederlandse verkoopadressen (zowel gewone winkels als webwinkels).

Design sloffen sokken Collegien Made in France

TIP !
Mocht je de sloffen van Collégien ergens online bestellen: het zijn Franse maten dus ze vallen vrij klein. Neem ze daarom minstens 1 maat groter dan je gewone schoenmaat..

Design sloffen sokken Collegien Made in France

Beeld:CC/Collégien. en Nicky Bouwmeester (foto in winkel).

LEES OOK:
Moismont, superbe sjaals uit Picardië
20 leuke Franse adressen in Amsterdam
Le slip, c’est hip: onderbroeken uit Frankrijk

Eén reactie op “Hippe kindersloffen uit de Tarn”

  1. Joke van Sandijk schreef:

    Tegen mijn kleindochter van 11 jaar ben ik nog nooit uit mijn slof geschoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *