frankrijk.nl

Kleinschalige slaapadresjes in grote skigebieden

Ben jij het type dat het liefst elk jaar iets nieuws probeert? En dan vooral zoekt naar kleinschalige hotels of chalets met een eigen karakter? Dan is de Secrets Collection een leuk startpunt voor je volgende skivakantie.

Pareltjes in de sneeuw

Het voelt soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Je wilt skiën in een goed skigebied, zo dicht mogelijk bij de piste zitten, maar NIET logeren in zo’n dertien-in-een-dozijn adres. Dat kan, maar dat vergt je aardig wat avondjes surfen op het net.

Chalet van Christophe et Elodie in de Franse Alpen

Voortbordurend op het succes van de weg-van-de-massa adresjes die Sunweb voor de zomervakantie introduceerde, is er nu een wintereditie van zeg maar de pareltjes in de sneeuw: de Secrets Collection. En dan gaat het om kleinschalige hotels, chalets of appartementen – met een authentieke of bijzondere inrichting en een persoonlijke service. Eens kijken of ze nog geheimen voor ons hebben…

Geheime adresjes in Les Trois Vallées

Wij zijn verrast dat we drie secret spots tegenkomen in het populairste skigebied voor Nederlanders, Les Trois Vallées. We meenden daar alles wel te kennen, maar kijk eens, in Val Thorens, een Residence met slechts 6 appartementen (tot 10 pers!) in chaletstijl met als extra een pianobar en supersfeervol restaurant in-da-house. In de bekende Rue du Soleil notabene. Goh hoe vaak zijn wij hier wel doorheen gelopen? Wel een bekende is het veel modernere en vorig jaar geopende Pashmina Hotel, waar we al eerder over schreven.

Residence l'Ancolie in Val Thorens Secret Collection

Supercharmant!

Vervolgens spotten we 2 supercharmante appartementen in een authentiek chalet in het gezellige dorpje Saint Martin de Belleville. Looking good!! En maak je geen zorgen over de hoogte van het dorp (1450 meter), want Saint-Martin is tig keer charmanter dan grote buur Les Menuires en is naadloos verbonden met hetzelfde skigebied!

Chalets Christophe en Elodie in Saint Martin de Belleville

Charmehotel voor kort verblijf in Les Portes du Soleil

Het warmst worden we van het ski&relax-adres in het altijd gezellige skioord Morzine, onderdeel van het skigebied Les Portes du Soleil. Hotel La Chaumière is een voormalige boerderij, getransformeerd tot sfeervol hotel met 25 kamers, restaurant en binnenzwembad. Met liefde gehost door eigenaren Franck en Michèle. Direct aan de pistes en joehoe, ook te reserveren voor een kort verblijf! Je kunt hier boeken voor 4,5,6 of 7 dagen. Inclusief skipas, ontbijt en diner vanaf €419 p.p. in maart. Hmm, wanneer gaan we?

Hotel La Chaumiere in Morzine Les Portes du Soleil

Tekst: Josee Schouten

Reacties zijn gesloten.