frankrijk.nl

Stoere appartementen in een Zuid-Franse boerderij

De stijl is uniek, de plek fantastisch! Bassivière biedt boutique-appartementen in de prachtig landelijke omgeving van de Lot-et-Garonne. Met zwembad, restaurant en lifestylewinkel.

Midden op het Franse platteland, tussen de glooiende heuvels van de Lot-et-Garonne, ligt Bassivière. Laura en Niels Aben combineerden de authentieke sfeer van de koeienschuur met moderne bouwmaterialen en een hippe industriële inrichting. De ‘Barn Chic’ is geboren!

Bassiviere Stijlvolle appartementen in Lot et Garonne

Niels en Laura Aben zijn geen nieuwkomers in de Lot-et-Garonne. Al 14 jaar geleden begonnen zij in dit departement in het Zuidwesten van Frankrijk een smaakvolle glamping. Hun drang naar innovatie bracht hen ertoe alles van de hand te doen en weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. En dat is grandioos gelukt als je kijkt naar wat ze hebben gemaakt van deze 19e-eeuwse boerderij met een koeienschuur uit 1667.

Bassiviere appartementen in de Lot et Garonne

Industriële appartementen

De schuur werd verbouwd tot 5 ruime ‘boutique appartementen’ in loftstijl. Daarbij combineerden ze authentieke elementen (houten balken, natuurstenen muren) met eigentijdse bouwmaterialen (staal, glas en beton). De appartementen zijn ingericht met meubelen in industriële stijl en zijn van alle comfort voorzien, met inloopdouches, vloerverwarming en luxe keukens. Alle appartementen hebben een openslaande pui met daarachter een privé-terras en een enorm stuk eigen grasland met een adembenemend uitzicht.

Stijlvolle appartementen Bassiviere in de Lot et Garonne

Perfecte hide-away voor rustzoekers

Onnodig te vermelden dat deze appartementen vanaf de opening (2014) meteen op de bucketlist kwamen bij vele families-op-zoek-naar-rust-ruimte-en-comfort. Voor de vakantieperioden is een jaar van te voren reserveren inmiddels al de standaard. Maar woehoe, wat een plek is dit ook om hier met je lief te zitten in het voor- of najaar! Even onthaasten en compleet relaxen. Want naast het stijlvolle interieur is dit groene glooiende landschap, met weilanden en bossen zo ver je kunt kijken, namelijk de andere grote attractie van het vakantieadres. Bovendien is het een perfecte uitvalsbasis om de Lot-et-Garonne en ook de zuidelijke delen van de Dordogne te verkennen. Er is hier zoveel te zien! Zoals de bastidedorpjes, gezellige streekmarkten, de gloednieuwe replica van de grotten van Lascaux. Wij tekenen er meteen voor!

Niels en Laura Aben van bassiviere in Lot et Garonne

Les Tables de Bassiviere

Alles wat Laura en Niels aanpakken, lijkt trouwens een succesformule. Neem nu hun vorig jaar geopende table d’hôtes:Les Tables de Bassiviere’. Fraai genesteld in de aangebouwde serre van staal en glas, waarbij de raampartijen volledig opengeschoven worden bij mooi weer. Zo wordt binnen in een handomdraai buiten. Hun filosofie: lekkere, pure en royale maaltijden. Gemaakt met zo veel mogelijk biologische en regionale producten, en geserveerd met goede wijnen van de uitgebreide wijnkaart. 6/7 Dagen per week geopend voor lunch en diner (laagseizoen 3/4 dagen per week).

vakantie appartementen Bassiviere

De plek zelf is al één grote bron inspiratie, er is ook een winkel in de stalen schuur op het terrein, de Barnshop N&L. Met zelf ontworpen meubelen, industriële verlichting, woonaccessoires, kunst en stoffering van Frolijk Home. Té leuk! We hebben je gewaarschuwd!

Weekprijs appartementen: €1000-€1950 (4 pers.). Meer informatie: bassiviere.com

Bassiviere-zwembad

PLUS+
– Ruime, moderne en smaakvolle appartementen (100 m2 tot 140 m2 groot).
– Grappige slaapplaatsen voor de kinderen, zoals verstopte slaapkamers, bedsteden en sprookjesbedden.
– Broodservice in de appartementen of een uitgebreid ontbijt in de table d’hôtes op aanvraag.
– Geopend van half april tot eind oktober, ook erbuiten voor speciale gelegenheden en groepen (max. 24 gasten).
– Ook makkelijk per vliegtuig bereikbaar via Bergerac (30 min) of Bordeaux (1,5 uur).

MIN-
– Het verwarmde zwembad sluit van november tot eind maart.
– Het is nodig te reserveren voor het restaurant in verband met populariteit bij de lokale bevolking.

vakantiehuizen Bassiviere Lot-et-Garonne Zuid-Frankrijk
Ter plaatse zijn er activiteiten naar keuze voor een supplement, zoals wijnproeven, schilderworkshop of yoga-lessen en een ontspannende massage.

Voor- en najaarsarrangementen

Buiten het hoogseizoen (juli en augustus) is het mogelijk een kort verblijf te boeken vanaf 2 nachten. Bovendien heeft Bassivière leuke packagedeals van 7 nachten.  Prijs 2018: vanaf €1.300 voor 2 volwassenen, incl. 7 overnachtingen, met 4 x ontbijtservice en 3 x diner, opgemaakte bedden, handdoeken, eindschoonmaak, belastingen) en inclusief een tour en wijnproeven (met wijnpakket!) op een van de mooiste kastelen van de Bergerac-streek: Château Belingard. 

Een appartement kan natuurlijk ook zonder arrangement worden gehuurd. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met eigenaren Niels of Laura: +33 (0)6 79373483/+33 (0)6 33730980 of klik op de Beschikbaarheidsbutton hier linksboven.

Bassiviere stijlvolle appartementen in Lot et Garonne

LEES OOK:
De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten
15x waarom de Lot-et-Garonne zo heerlijk is
De 10 mooiste plekken van de Dordogne

Eén reactie op “Stoere appartementen in een Zuid-Franse boerderij”

  1. Josee schreef:

    beste Freddy, daarvoor kun je de beschikbaarheidsbutton gebruiken linksboven.