frankrijk.nl

Wintersportvakantie: gedoe of genot?

Velen kunnen niet wachten, anderen moeten er niet aan denken: op wintersportvakantie. Die tweede groep ziet vooral beren op de weg. Terecht of onterecht? Luxe reisaanbieder Club Med geeft antwoord.

(partnerboodschap)

Club Med wintersportvakanties

1. Aansluiten in de file

Tijdens de schoolvakantie kan het behoorlijk druk zijn op weg naar de bekendste wintersportstations. Normaal gesproken begint het verblijf op een zaterdag, dus grote drukte op de snelwegen, omdat we allemaal op dezelfde dag willen aankomen. 

Bij Club Med begint de vakantie op zondag. Dat betekent extra tijd om thuis alles in te pakken, geen stress onderweg en sneller op je bestemming.

2. Aangekomen en weer in de rij…

Eenmaal ter plaatse kun je niet even rustig gaan zitten. Want er moeten zaken geregeld worden: skilessen, skimateriaal, skipas.. En, da’s nou jammer: daarvoor moet je naar 3 verschillende adresjes dus 3 keer achter aansluiten.

Bij Club Med parkeer je de auto of stap je uit de transferbus vanaf de luchthaven en kom je bij tijdens een welkomstdrankje. Heb je vooraf ski’s, schoenen en helm gereserveerd? Dan staan die in de locker van de skiroom voor je klaar. De schoenen moeten natuurlijk nog wel even gepast worden. Is de maat toch niet goed, dan ruil je ze meteen even om in de eigen skishop. De skipas ligt voor je klaar en Club Med heeft vooraf al gecheckt of je les wilt en zo ja op welk niveau. Je hoeft er zelf alleen maar voor te zorgen dat je op tijd aanwezig bent voor je eerste dag in de sneeuw.

Club med wintersport Frankijk

3. Sjouwen maar

Eindelijk, de eerste skidag is aangebroken. Vroeg weg, want het logeeradres ligt niet aan de piste. En we willen de skibus niet missen om op tijd te zijn voor de les. Dat hadden meer mensen bedacht. Oppassen dat je de bindingen van de buurman niet tussen je ribben krijgt. Blijft dat zo de hele week?

Bij Club Med begint je ochtend met een uitgebreid ontbijt. Relaxed ga je nog even langs je kamer, haal je jas op en ga je richting skiroom om je ski’s, stokken of snowboard op te pikken. Dankzij de ski-in/ski-out ligging ski je zo de piste op. De dag kan beginnen!

Club med wintersport Frankijk

4. Wat eten we vandaag?

Na een ochtend van heerlijke afdalingen hebben we trek gekregen, dus hup naar een pisterestaurant voor de lunch. Oeps, best druk. Dat gaat lang duren. Dan maar even een snelle hap want we willen wel doorskiën. Gaan we vanavond wel uitgebreid koken… Oh, wie doet de boodschappen?

Doordat de Club Med resorts in Frankrijk zo dichtbij of op de piste liggen, ski je net zo makkelijk terug voor de lunch. Skischoenen uit, sportschoenen aan en op naar het restaurant met een uitgebreid buffet van salades, warme gerechten en desserts. Elke dag anders en elke dag vers bereid. Ook ‘s avonds staat er een riant dinerbuffet voor je klaar of kun je genieten van een Savoyaardse avond. Het fijne is dat je nergens je portemonnee hoeft te trekken, want bij Club Med zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen. Zelfs de cocktail in de bar later op de avond!

Savoyaardse avond bij Club Med wintervakanties

5. Niet skiën vandaag want er is een sneeuwstorm

Natuurlijk hoop je alle dagen heerlijk te kunnen gaan skiën, maar soms werkt het weer niet mee, helaas. Door mist of sneeuw kan een dag skiën in het water vallen. Tja, wat ga je dan doen? Wellnessdagje? Ai, al vol… Zwembad? Best druk…

Bij Club Med heb je diverse mogelijkheden in het resort. Sowieso zijn er diverse spelactiviteiten voor alle gasten, jong of oud. Als je zin hebt doe je mee, geen zin ook prima. Want misschien kijk je al stiekem uit naar een momentje voor jezelf met een boek op de bank. Of is dit het moment om naar de sauna te gaan of een fitness-sessie te doen… En de kinderen? Die maken dankbaar gebruik van alle activiteiten in de gratis kinderopvang (vanaf 4 jaar). Je hebt letterlijk geen kind aan ze.

Club Med les Arcs ©JulienFernandez

De eerste stap naar geluksmomentjes in de sneeuw

Staat zo’n wintersportvakantie je wel aan, check dan de skibestemmingen van Club Med in de Franse Alpen. De prijs lijkt op het eerste gezicht misschien aan de hoge kant, maar is vaak goedkoper dan de totaalprijs van een niet-all-inclusive wintersport. Dit is allemaal inbegrepen:
– verblijf in een comfortabele kamer
– gebruik van de fraaie gemeenschappelijke ruimtes van het resort
– alle versbereide maaltijden (ontbijt, lunch, diner, snacks na het skiën, hapjes bij het aperitief)
– alle drankjes van bekende merken
– 6 dagen liftpas
– 5 dagen ski- of snowboardles van professionele instructeurs
– gebruik van fitnessfaciliteiten en zwembad indien aanwezig
– toezicht op de kinderen van 4 t/m 17 jaar*. In overige resorts zijn allerkleinsten welkom vanaf 4 maanden*. Kinderen t/m 3 jaar verblijven gratis (buiten de Franse schoolvakanties).

* let op: aanbod kinderfaciliteiten verschilt per resort. 

Besluit je te vliegen en boek je de vlucht via Club Med, dan is de transfer inbegrepen. Meer informatie over het all-in concept en details per resort vind je op Clubmed.nl.

Profiteer nu het nog kan van de Happy Days!

Tot 6 december 2017 kun je profiteren van de Happy Days, met korting voor een sneeuwvakantie die kan oplopen tot €300 per volwassene.

Club Med Happy Days Happy People

Beeld: © Club Med

Reacties zijn gesloten.