frankrijk.nl

OKKO, hippe nieuwe Franse hotelketen

In 2015 verrezen de eerste OKKO Hotels in Nantes, Grenoble en Lyon. En onlangs opende OKKO Parijs en Straatsburg. Nog diverse andere Franse steden gaan volgen. Wij gingen test-slapen in deze urbain designhotels met een grappig ‘huiselijk’ concept.

Carole hield ze al een tijdje in de gaten. Alleen al vanwege die aantrekkelijke naam: ‘OKKO’. Makkelijk uit te spreken en een Aziatische klank die meteen doet denken aan termen als puur, zen en cocooning. Maar ondanks die exotische naam is OKKO toch echt een Franse hotelketen, opgezet door een van de medeoprichters en eigenaren van hotelgroep Accor.

Okko hotels frankrijk

OKKO is een nieuw hotelconcept in Frankrijk waar we vast nog veel van zullen horen, alleen al door de schaal: de eerste filialen zijn geopend in Nantes, Grenoble, Lyon, Parijs, Straatsburg en voor 2017 staan er nog meer Franse adressen gepland. Onder andere in Cannes, Bayonne en Toulon. Maar hoezo nieuw concept? Wat kun je nog voor nieuws bedenken in de hotellerie? Carole ging op onderzoek uit en zette het een en ander op een rijtje.

Waar staat OKKO voor?

Het gaat om designhotels met 4 sterren midden in het centrum van Franse steden, in nieuwe of compleet gerenoveerde gebouwen vlak bij het treinstation. De adressen zijn daardoor altijd makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en liggen op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de steden.

OKKO Hotels

Behalve die ligging op gunstige locaties is een ander kenmerk van OKKO dat de keten een aantal traditionele hotelcodes wil doorbreken. Met een receptie in uitgeklede versie bijvoorbeeld.  Er is maar één receptionist aanwezig maar dan wel eentje die 24/7 beschikbaar is. Voor de standaardservices als in- en uitchecken, maar ook voor een heel pakket van conciergediensten. Zoals het regelen van een taxi, het lenen van een telefoonoplader of het geven van persoonlijke restaurant- en bezoektips.

 

Le Club: gemeenschappelijke leefruimte voor alle gasten

Verder is er geen aparte ontbijtzaal. Noch een salon. Of een aparte lobby. Die functies worden vervuld door één grote gemeenschappelijke ruimte, Le Club, waar alles gebeurt. Dit is zo ongeveer de kern van de OKKO-filosofie die voor een groot deel is bedacht door de bekende Franse designer Patrick Norguet. In Le Club, een leefruimte van 200m2 tot 300m2, kunnen gasten op elk uur van de dag terecht om andere gasten te ontmoeten of zich net als thuis op hun eigen manier te ontspannen. Het is allereerst een grote keuken, waar je kunt ontbijten of brunchen (in het weekend), een aperitief kunt drinken en een snack of drankje kunt gaan halen.

Le club

Pak maar uit de koelkast

Voor mensen die laat aankomen, staan er ’s avonds zelfs kaasplankjes, vleeswaren, quiches, salades, fruit en yoghurt klaar, zodat je niet meer de deur uit hoeft om te gaan eten. Je pakt gewoon waar je zin in hebt, zonder je kamernummer te hoeven noemen. Behalve een eethoek zijn er in Le Club ook allerlei plekken ingericht om te lezen, te kletsen, te borrelen en zelfs om te werken.

Okko hotels frankrijk

Er is namelijk een bureaugedeelte met een Mac en een printer, een leestafel met mooie boeken en tijdschriften, een ‘winkeltje’ met lokale producten, en naast Le Club is er een kleine fitnessruimte. Alles is inbegrepen bij de kamerprijs, dus je hebt geen verrassingen bij het uitchecken.

Okko kamer

En de kamers?

Anders dan de riante afmetingen van Le Club zijn de hotelkamers niet groot bij OKKO. De meest zijn ongeveer 18m2, al hebben sommige adressen van de hotelketen wel ‘premium’-kamers van 30m2. De slaapkamers bestaan in 2 kleurenschema’s: licht en donker. Het opvallendst is het design van de badkamers, met een golvende glazen wand en witte shutters. Supermooi, al zou ik niet het kamermeisje willen zijn… :- ) De matrassen, kussens en het dekbed zijn van Cocomat en dus gemaakt van natuurlijke vezels, heerlijk merk!

Okko badkamer

Ook vind je op de hotelkamer een Nespresso-machine, een fles water, een groot genoeg bureau, goed werkende Wifi, een dockingstation voor iPhone en badproducten van Thermae. Oh, en let vooral ook op het leuke welkomstboekje: origineel en met humor gemaakt!

Eindconclusie van Carole: Dit is een nieuwe hotelketen waar je je thuisvoelt en tegelijkertijd ook helemaal wegbent. Luxe voor een redelijke prijs ook, want de kamerprijzen beginnen bij €95/€105/€140 en dat is inclusief alles (ontbijt, hapjes, niet-alcoholische drankjes, een aperitief (van 19.00-20.00 uur), Wifi, on-demand-films op de hotelkamer, gebruik van de fitnesszaal).

Specifieke punten bij de door Carole geteste OKKO Hotels in Nantes en Grenoble:

OKKO HOTELS Nantes Château

Okko Hotels Nantes
– Dit hotel met 80 kamers ligt vlak naast het Château des Ducs de Bretagne, midden in de historische wijk Bouffay en ook op maar 10 minuten lopen van het treinstation van Nantes. Tramhalte, bushalte en standplaats van de leenfietsen van Nantes om de hoek.

– Er is een parkeergarage onder het hotel met 14 plaatsen (€15) en er is een ander parking dichtbij (€15,20).

– Je kunt hier (net als in andere Okko Hotels) ook al voor aankomst inchecken met je Smartphone en je telefoon gebruiken om je kamer te openen.

15 bis, rue de Strasbourg, 44000 Nantes, +33 (0)2 52200070, nanteschateau.okkohotels.com. Info en boeking

OKKO HOTELS Grenobe Jardin Hoche

Okko Hotel Grenoble
– Dit hotel  met 138 kamers ligt in Bonne, de eerste ecologische wijk van Europa, met uitzicht op Jardin Hoche. Ook Place Victor Hugo is vlak bij, een leuk centraal plein waar veel restaurants en winkels zijn.

– Le Club, in dit hotel op de eerste verdieping, is een heel lichte ruimte en het grote balkonterras heeft uitzicht op de bergen rond Grenoble.

– Betaalde parkeergarage vlak naast het hotel, maar let wel goed op de openingstijden als je op doorreis bent.

– Ideaal tussenstophotel op weg naar de wintersportgebieden in de Franse Alpen! (Veel minder druk dan Chambéry en maar een klein stukje om op weg naar Les 3 Vallées bijvoorbeeld – getest door Carole!)

23, rue Hoche, 38000 Grenoble, +33 (0)4 85190010, grenoblehoche.okkohotels.com. Ned. info en boeken

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Carole Goelitz en OKKO Hotels

LEES OOK:
5 redenen waarom Nantes een heerlijke stad is
GROETEN UIT…. Nantes

Eén reactie op “OKKO, hippe nieuwe Franse hotelketen”

  1. Louis zwaan schreef:

    Heb zojuist 3 nachten gelogeerd in Okko Nantes en dat naar volle tevredenheid. Le Club heeft een heerlijk hoog huiskamergehalte waar het ’s avonds goed vertoeven is, mede dankzij de heerlijke hapjes die er van 19 tot 22 uur worden neergezet; een complete maaltijd samen. En een gratis goed glas wijn er nog bij.
    De douche-/was-/toiletruimte is prachtig om te zien en heerlijk licht. Maar het gevoel dat je er vanuit de kamer goed te zien bent is wel even wennen. En geluiddicht is de ruimte ook niet, dus dat samen zorgt toch voor wat samengeknepen billen, letterlijk en figuurlijk.
    Eindoordeel: Okko Nantes, très satisfaisant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.