frankrijk.nl

Moismont, superbe sjaals uit Picardië

Dé grote mode in Parijs dit najaar: omslagdoeken met handbedrukte prints. Zo groot en warm dat ze bijna als een vestje fungeren. En zo soepel dat je ze ook als sjaal om je hals kunt draperen. Dit Noord-Franse merk maakt hele mooie.

In diverse hippe concept-stores in Parijs kwamen we ze al tegen: de prachtige sjaals van het Franse merk Moismont. Het eerste wat opvalt zijn hun mooie kleuren en geweldige prints. En als je de enorme sjaals aanraakt, dan weet je meteen dat dit goed spul is: hoge kwaliteit wol, soms vermengd met kasjmier. Ongelofelijk zacht en zo mooi royaal groot (tot 1,80 m of 2 m breed!).

Made in France sjaals uit Picardie Moismont

Bedacht in Picardië

Het merk Moismont is 5 jaar geleden opgericht in Picardië, door Moniek Byvoet, de dochter van bekende fruittelers in de streek. Zij wilde de sfeer van leven op het platteland vertalen naar een textielcollectie. Eentje die de eenvoud en authenticiteit van de campagne uitstraalt en tijdloos is. Geen modeartikel dat je na één seizoen alweer aan de kant legt, maar iets duurzaams.

Made in France sjaals uit Picardie Moismont

Handgeweven in Indië

Het idee voor het merk komt dus uit Picardië maar de sjaals worden geweven en bedrukt in India. Monique Byvoet: “Dat land heeft zo’n rijke kennis van textiel. Je hebt erg veel kleine ambachtelijke ateliers in India, maar hun stoffen voldoen niet altijd aan de Europese normen. Wij werken daarom met middelgrote ateliers die ook handmatig weven en bedrukken, maar die goede, slijtvaste verven en ook correcte arbeidsomstandigheden kunnen garanderen.”

Moismont Made in France sjaals uit Picardie

Bijzonder cadeau

Kwaliteit en ethiek heeft een prijs, dus Moismont is niet goedkoop te noemen. Maar als je sjaals voelt dan weet je dat het waar is: dit zijn blijvertjes waar je een hoop winters plezier van gaat hebben. In Parijs is het merk onder meer te koop bij trendsettende winkels als Merci in de Marais, French Touche (in Batignolles, 17e arron.) en L’Exception, de conceptstore met alleen Franse ontwerpen bij Les Halles. In Nederland verkrijgbaar bij: Wynia in Amsterdam en Le Marais in Maastricht.

Maar kijk vooral ook op de webshop van Moismont.

www.moismont.com, sjaals en foulards van €50-€135, plaids van alpacawol vanaf €300. 

Made in France sjaals uit Picardie Moismont

LEES OOK:
17 redenen waarom wij Noord-Frankrijk zo leuk vinden
Baie de Somme, zo mooi, zo dichtij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *