frankrijk.nl

Luxe villa’s met flair in de Provence

In het zuiden van de Provence verbleef Josee een paar dagen in villapark Le Jardin du Golf en had tijd te kort om én ervan te genieten én de omgeving te ontdekken. Want Aix-en-Provence, Marseille en de kust liggen hier vlakbij.

Schiphol. 07.30 uur. Het hoost. Ons vliegtuigraampje beslaat. Code rood is afgegeven want er is een storm op komst. Dat gaan wij niet meemaken. Het voelt bijna alsof we vluchten..
Marseille 09.15 uur. Zonovergoten en een strakblauwe lucht. Zonnebrilweer. We zetten voet op Provençaalse grond en een aangenaam warme bries streelt onze huid. Wat een contrast!

Nazomer in de Provence bij Jardins du Golf Nans-les-PIns

En route naar Jardin du Golf

Koffer in de achterbak en hup, op naar Nans-les-Pins. Zo’n klein typisch Provençaals dorpje in het achterland van de Provence. Inclusief pleintje met platanen en twee terrasjes. Het kost ons een klein uur om op onze bestemming aan te komen: Jardin du Golf. Wie mij kent weet dat ik het niet zo op vakantieparken heb. Ik ben altijd op zoek naar sfeer, ruimte, authenticiteit, design en/of couleur locale. Ga ik dat hier vinden?

Provençaalse sfeer

Zodra mijn   door de poorten van het park rolt ben ik verrast door de uitbundige vegetatie. Ik zie oleander, bougainville, cipressen en lavendel. Brengt me meteen in een mediterrane stemming. De 59 vakantiehuizen – zeg maar gewoon villa’s – liggen terrasgewijs op de heuvel en ogen vriendelijk met hun lavendelblauwe, mosgroene en crèmekleurige luiken… Mijn vooroordeel wordt met de eerste indruk meteen al richting la poubelle geduwd. Ook fijn: de algemene faciliteiten zoals receptie, algemene zwembad, ‘clubhuis’ (annex bar, annex speel- en chillruimte in de zomer), tennisbanen en het jeu-de-bouleveld liggen bij elkaar naast de entree.

Villapark n de Provence bij Jardins du Golf Nans-les-PIns

Feel-good villas voor 4, 6 en 8 personen

Onze villa voelt meteen goed: groot met Provençaals getinte muren, comfortabele banken en een keuken met alles erin om culinair uit te pakken. Buiten een lekkere grote tafel onder de luifel en een groot terras met zwembad. En ook hier: rondom volledige begroeiing, dus geen gluren bij de buren. Dorine, de beheerster vertelt ons dat elk huis anders is ingericht door de – overwegend Nederlandse – eigenaren. Er zijn geschakelde 4 tot 6-persoons woningen en vrijstaande villa’s met wel 3 of 4 slaapkamers. Niet elk huis heeft een zwembad, dat is echt een extra. Wel heeft elk huis naast (gratis) wifi ook een satellietverbinding. Dat betekent dat wij gewoon vanaf onze luie bank naar alle Nederlandse zenders kunnen kijken. Of dit door elke gast als een plus wordt gezien laten wij in het midden. Wij zijn er blij mee, want in deze tijd van het jaar valt de avond nog vroeg en cocoonen we graag met kaarsjes, kaasjes en wijn bij de tv.

Villapark in de Provence bij Jardins du Golf Nans-les-PIns

Zoveel te zien en doen

Bovendien hebben we een vol dagprogramma. De locatie geeft me het gevoel als een kind in een speelgoedwinkel te zijn beland. Ik wil alles zien. Alles doen. We bezoeken het waanzinnig gave Château La Coste, gaan shoppen in Aix-en-Provence, slenteren door de haven van Marseille en lunchen in Cassis met zijn prachtige calanques. Alles op minder dan een uur rijden! En we rijden rond door het achterland met z’n vele wijngaarden. Het is nu 50 tinten herfst, zo mooi! We doen een tour de villages en bezoeken Barjols, Sillans-la-Cascade (inclusief de wandeling naar de prachtige waterval), Salernes, Cotignac (absolute favoriet), Carcès (check de diverse beschilderde muren!) Brignolles (met fraai oud centrum) en Tourves. En dankzij de oude vertrouwde Michelinkaart kiezen we een schilderachtige route dwars door en over het Massif de la Sainte Baume naar de kust. In alle gevallen geldt: het is niet alleen de bestemming maar ook de reis ernaar toe die ons geluksmomentjes bezorgt.

Villapark n de Provence bij Jardins du Golf Nans-les-PIns

Flexibele verblijfsduur

Na 5 dagen Jardin du Golf moet ik toegeven dat hier verblijven voelt als een warme deken. Die we hier overigens niet nodig hebben want de Provence is een perfecte voor- en nazomerbestemming. Naast de heerlijke temperatuur ook een prachtige natuur en rust. En ideaal voor een kort verblijf want buiten het hoogseizoen kun je hier flexibel verblijf huren vanaf minimaal 3 dagen, met dagelijkse aankomst. Note to self: vaker doen, zo’n korte break naar de zon!

Deze villa’s worden aangeboden door de Nederlandse organisatie FranceComfort, prijs voor een week vanaf €400 tot €2300 in het hoogseizoen voor een 8-persoonsvilla met zwembad.

TIP: mocht er geen plek meer zijn bij Jardins du Golf, weet dat in deze omgeving ook vakantiepark Vallee de la Sainte Baume ligt met luxueuze vakantievilla’s voor 6 personen, met of zonder zwembad.

Cotignac Provence


AANBIEDING: vroegboekkorting + verblijfskorting voor 2020 oplopend tot wel 30% 

Profiteer van deze vroegboek én een verblijfskorting; oplopend tot wel 30% korting, geldig voor verblijf buiten het hoogseizoen in Jardin du Golf en voor de andere parken van FranceComfort in midden en Zuid-Frankrijk. Zelfs in het hoogseizoen is er nog korting nu nog tot 10%. Bekijk snel de mogelijkheden in het voorjaar en het hoogseizoen. Diverse weken zijn al vol.


PLUS+
– Rustige locatie, naast de golfbaan en op 2,5 km van Nans-les-Pins.
– Fraai uitzicht op de omgeving dankzij ligging op een heuvel.
– In het seizoen: kleinschalig animatieprogramma voor kinderen.
– Broodservice tijdens het hoogseizoen (ook al vonden wij het ochtendritje naar de goeie bakker van Nans-les-Pins totaal geen straf).
– hele jaar open!
– Leuke kleine zondagsmarkt in Nans-les-Pins

MIN-
– Wifi kan op momenten traag zijn (tip: wij gebruikten dan Hotspot).
– Zonder (huur)auto zit je hier redelijk geïsoleerd.
– In het voor- en naseizoen is niet alles geopend (of met aangepaste openingstijden).

Couleur Locale provence

Tekst en beeld: Josée Schouten, met dank aan FranceComfort, SunnyCars, Guus & Dorine en Jos Noordzij. 

LEES OOK:
7x doen in Aix-en-Provence
De mooiste calanques bij Cassis
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Eén reactie op “Luxe villa’s met flair in de Provence”

  1. Trudie Lammers schreef:

    O je krijgt wel zin om er naar toe te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *