frankrijk.nl

GROETEN UIT… Les Pays de la Loire

Carole maakte een reisje naar Angers en Le Mans, om de Atlantische Loirestreek te verkennen in de herfst. Dat viel niet tegen. Leuke adressen, mooie ontdekkingen plus een zonnige fietstocht door de wijngaarden van de Anjou!

Le Mans Angers Pays de la Loire

Coucou les filles,

Net terug van 3 dagen in de Pays de la Loire! Ik had geweldig weer, vooral in Angers; dus het klopt wat ze zeggen over het ‘zachte’ leven in de Anjou-streek! Ik begon mijn reis in Le Mans: maar 4 uur met de trein vanuit Amsterdam (oké, plus een tussenstap in Parijs, maar dat gaat snel). Ik had precies 24 uur om deze stad te bezoeken, maar dat bleek krap! Ik ben Le Mans in het verleden ik weet niet hoe vaak voorbij gereisd – in de trein als student en tegenwoordig ’s zomers op de autoroute – zonder ooit te stoppen. Nou, ik kan zeggen dat de slogan ‘Le Mans surprend‘ (Le Mans verrast) goed gekozen is.

Le Mans

De oude binnenstad, La Cité Plantagenêt, is een onbekend juweeltje, met geplaveide straten, vakwerkhuizen, een Romeinse stadsmuur in goede staat (uniek in Frankrijk), mooie stegen en binnenplaatsen die te zien waren in films als Cyrano de Bergerac. Heel charmant allemaal, net als de chambres d’hotes waar ik sliep, Maison Saint-Pierre, aan de voet van de kathedraal. En ik moest natuurlijk even naar het circuit Bugatti en het Musée des 24hrs du Mans! Jaloers Josée? Ook was ik bij het Logis Hôtel de France, dat jij tipte Nicky, bijzonder adres inderdaad, met het raceverleden van Le Mans als rode draad voor het interieur.

Daarna ben ik op de fiets naar Angers gereisd, waar ik sinds mijn Master Tourisme niet meer was geweest… 20 jaar geleden dus! De stad is sindsdien alleen maar mooier geworden (net als ik, haha), nog evenveel studenten, je hoort overal vreemde talen op straat en de terrassen waren nog bomvol in oktober.

Anjou Angers fietsen

Olivier van het Office du Tourisme, die ook op mijn faculteit zat, hielp me Angers herontdekken. Samen hebben we ook een stuk gefietst van de Vélo Francette en de Loire à Vélo. Hij op een gewone fiets, ik op een elektrische, samen steady met 27 km/uur tot aan de wijngaarden van de AOC Savennières. Daar liet Evelyne van het Domaine du Closel me een ​​geweldige wijn van 100% chenin proeven: ik was meteen verliefd (net als met die condrieu tijdens de ViaRhôna)!  

Angers is ook zo’n stad waar we zelden voor stoppen onderweg. We zien het kasteel vanuit de auto, maar gaan voorbij aan alle leuke adresjes en dingen die in de stad te ontdekken zijn. Zonde. Ik ga jullie heel binnenkort uitleggen waarom!

Bises, Carole 

Le Mans Hotel de France

Tekst & beeld: Carole Goelitz

LEES OOK:
Josée fietst de Vélo Francette
Mooie plekken in de Anjou 
5 hippe highlights in Nantes

Eén reactie op “GROETEN UIT… Les Pays de la Loire”

  1. Guilleux Annemarie schreef:

    Leuk om iets over Angers te lezen, een stad waar ik nu al bijna 25 jaar woon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *