frankrijk.nl

GROETEN UIT… de Provence

Josee bleek de slimste van ons drieën en boekte last-minute een vlucht naar Zuid-Frankrijk om aan haar Provence-lijstje te werken. Ze stuurde ons een enthousiaste groet.

Groeten uit de Provence

Hé meiden,

Sorry, sorry dat ik er zo short-notice een vlucht heb geboekt naar de Provence. Geef het slechte Hollandse weer maar de schuld, want ik was nog niet klaar met de zomer. En ook Gerard, want die vraagt ons al weken wanneer we tijd hebben om een van zijn vakantieparken in Frankrijk te bezoeken. Dus eigenlijk ben ik gewoon mijn to-do lijstje aan het afwerken :-). Want voor de Provence is dat ellenlang. En oh, wat is het hier nu mooi! Het landschap, de dorpjes, die herfsttinten, Ja, de toeristen zijn weg, de druiven geplukt en het weer precies goed: niet te heet, niet te koud.

Met als uitvalsbasis dus een zalige villa in Nans-les-Pins (aanrader, binnenkort meer!) toer ik hier wat af met mijn huurautootje. Hup, dag 1 meteen naar Château la Coste, boven Aix-en-Provence. Veel over gehoord en terecht! Nog nooit zo’n hypermodern ‘wijnkasteel’ gezien, met tussen de wijngaarden prachtige, megagrote kunstwerken. Een ode aan de wijn én aan de moderne kunst! Wat een heerlijk contrast met het nostalgische atelier van de grote meester uit Aix-en-Provence, Paul Cézanne, dat je  kunt bezoeken. Aix is en blijft een leuke stad trouwens. We hebben echt de zolen van onze schoenen gelopen maar wel nét die leuke winkeltjes gevonden in de minder bekende straatjes.

Aix-en-Provence

Ook het achterland en de kust van de Provence zijn nu op z’n mooist. Vind ik. Zalig rondslenteren door typisch Provençaalse dorpjes (Cotignac is mijn favoriet!), moules-frites eten op een terrasje in Cassis en ronddolen door hipsterwijk Le Panier in Marseille.

Ik vertel jullie er binnenkort meer over. Nu nog even genieten van die 24 graden Celsius. Ja, dat zomergevoel is weer even helemaal terug bij mij!

Bisous, Josee

Cassis-Marseille

LEES OOK:
Cassis, prachtig vissersplaatsje in de Provence 
Marseille-zeep: echt van nep onderscheiden
7 dingen die je moet doen in Aix-en-Provence

Eén reactie op “GROETEN UIT… de Provence”

  1. Karin Nederkoorn schreef:

    Net 5 dagen terug uit Frankrijk en wel uit de Provence , wat was het heerlijk wij logeerde in Arpaillarque omgeving van Uzes . De gemiddelde temperatuur was 25 gr. De omgeving droog maar prachtig van kleur . Heerlijke tochten gemaakt (alleen maar wijn domeinen ), lieve slaapdorpen bezocht . Lussan oa een mooi dorp . Maar Uzes is echt mijn favoriet !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *