frankrijk.nl

Een verfilmd schilderij: Loving Vincent

Donderdag gaat een unieke film in première: Loving Vincent. Alle scènes van deze speelfilm zijn nageschilderd in de stijl van Van Gogh en als een tekenfilm in elkaar gezet. Het resultaat is verbijsterend mooi.

Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. De film bestaat uit 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde stijl en techniek gebruikten als Van Gogh. Het verhaal is een zoektocht naar de reden voor zijn dood: waarom pleegde Van Gogh zelfmoord? En was het wel zelfmoord? Als kijker lijk je je daarbij midden in een schilderij te bevinden. Kijk maar:

Expositie over de film in het Noordbrabants Museum

Wie helemaal enthousiast terugkomt van deze film – en die kans is groot – die wil misschien ook even naar Den Bosch. Het Noordbrabants Museum heeft namelijk een tentoonstelling over de totstandkoming van Loving Vincent en bemachtigde daarvoor enkele van de schilderijen die voor de film gemaakt zijn. Sowieso heeft het museum 10 werken van Van Gogh in de vaste collectie. Verder zie je in deze expositie aan de hand van foto’s en filmbeelden hoe de filmmakers te werk gingen om deze grote kanshebber op een Oscar in 2018 (voor animatiefilm) vorm te geven.

P.S: Josee bezocht zijn echte slaapkamer, de herberg en het kerkje van Auvers-sur-Oise waar Vincent de laatste weken voor zijn dood verbleef. Dat wordt na het zien van deze film nu extra leuk om te bekijken. En is prima te combineren met een bezoek aan Parijs. Lees hier haar ervaring.

Loving Vincent, in de Nederlandse bioscopen vanaf donderdag 26 oktober

Expositie in het Noordbrabants Museum t/m 28 januari 2018

Film Loving Vincent

LEES OOK:
Herfstexpositie in Amsterdam: Van Gogh, Mondriaan en Van Dongen in Parijs
5 niet-te-missen nieuwe Franse films deze herfst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.