frankrijk.nl

Franse ski-adressen voor families

Elk jaar weer een uitdaging: zoeken naar een leuk adres voor een wintersportvakantie met kinderen. Je wilt immers comfort, een goede ligging en kindvriendelijke faciliteiten. Zie hier leuke hotels en appartementen in skidorpen die bijna allemaal het Famille Plus-label hebben.

Nieuwe chaletappartementen Les Portes du Soleil: Les Fermes de Châtel

Les Fermes de Châtel

Dit seizoen gaan de deuren open van een gloednieuw appartementencomplex in het centrum van Châtel, direct bij de Super Châtel-gondel. Stylish ingerichte appartementen met 1 tot 4 slaapkamers, overdekt zwembad en spa met hammam en jacuzzi. En ook nog heel betaalbaar! Onder andere te reserveren bij Sunweb en Chalet.nl.  Meer info & boeken.

Echt familiehotel in centrum Morzine: Chalet Hôtel la Bergerie

Kidshotel-La-Bergerie-Morzine.jpg La Bergerie werd in 1976 geopend door de vader van Caroline, die er nu met haar man Eric de scepter zwaait. Zij besloten om het hotel volledig in te richten voor gezinnen. De kamers in de maten S tot XXL zijn alle voorzien van een keukenhoek. Het souterrain heeft een speelruimte en elke avond is er La Table des Enfants, een kinder-eetuur in de eetkamer. De kamers zijn sfeervol Savoyaards, maar de eigentijdse lounge/bar en ontbijtruimte zijn überhip (check vooral de wc!). Meer info www.hotel-bergerie.com of check hier voor beschikbaarheid.

Familiekamers en superspeelhonk: Hôtel la Marmotte en La Tapiaz in Les Gets

Hotel La Marmotte - Les-Gets

Al jaren een gezinsparadepaardje in Les Gets. Dit dankt Hotel la Marmotte ten eerste aan de ligging: pal aan de piste, bij de stoeltjeslift en de skilesweide. En ook aan de goede kinderfaciliteiten, zoals het speelhonk met flipperkasten, tafelvoetbal, playstation en tafeltennistafel. Plus de gratis oppasservice (va. 16 uur) voor peuters en kleuters tijdens schoolvakanties. Kamers in het hoofdgebouw hebben nog de traditionele Alpenstijl, maar nu is er La Tapiaz. Een bijgebouw met familiesuites die van ons zo het predicaat mini-chaletjes krijgen. Inclusief houtkachel! Meer info en check beschikbaarheid: Hôtel La Marmotte of La Tapiaz. 

Knus hotel in hoofdstraat Valmorel: Hôtel du Bourg

Familie-hotel-du-Bourg-Valmorel

De hoofdstraat van Valmorel is een en al charme en dat geldt ook voor Hôtel du Bourg alhier. De nieuwe eigenaar David Lama voegt daar een eigentijds sausje aan toe door de kamers met smaak te restylen. Een groot aantal is geschikt voor 3 of 4 personen, ideaal dus voor gezinnen. Wat authentiek is gebleven is de oergezellige lounge/bar met lekkere zitjes, een groot flatscreen en de grote open haard. In de Kerstweek is een verblijf in dit hotel zelfs inclusief gratis skipas voor kinderen (<13 jaar). En handig: direct achter het hotel is de kinderclub Piou Piou met kinderweide. Meer info en beschikbaarheid.

Rust en ruimte, direct aan de piste – Résidence Les Chalets de Flambeau in Val Cenis

Val-Cenis-Chalets-de-Flambeau

Deze comfortabele appartementen aan de piste van Val Cenis scoren in gemak en comfort. Weinig sjouwen, meteen wegskiën, lekker rustig en toch de belangrijkste faciliteiten in of bij huis. Zoals het grote binnenzwembad (met kinderbad), de supermarkt, skiwinkel, traiteur en skischool. Ideaal logeeradres als je met beginnende kleintjes gaat, want de skiweide ligt voor de deur en het skigebied is overzichtelijk. Meer info en boeken. Ook te reserveren met skipas bij: Sunweb, Chalet.nl

Appartementhotel op de pistes van Les Arcs: Eden Arc

Residence-Eden-Arc-Arc-1800

Als familie wil je misschien wel graag het lazy comfort van een appartement én de geneugten van een hotelservice. Dan kun je terecht in het Appart-Hotel Eden Arc 1800, gelegen in de wijk Chantel langs de piste. De inrichting is te omschrijven als chic design en biedt extra faciliteiten als zwembad en wellness. Hotelservices die je kunt verwachten zijn o.a.: VIP-ontvangst, bagageservice, dagelijkse schoonmaak en ontbijt. Niet ver van nieuwste funskispot op de piste, Mille8Meer info en beschikbaarheid: Appart’Hotel Eden Roc. In Nederland aangeboden met skipas door o.a:  Sunweb en Chalet.nl

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, Hotel La Marmotte, Hotel du Bourg, Odalys, EdenArc©TristanShu, MGM,  Hotel La Bergerie.

LEES OOK:
Skiën in Frankrijk, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *