frankrijk.nl

De 8 beste patissiers van Parijs

Geluksmoment: tijdens een weekendje in Parijs stoppen bij een patisserie en kijken naar al dat moois in de vitrines. Of beter nog, proeven!  Zie hier 8 van de allerbeste banketbakkers van Parijs.

Stohrer

Op de levendige voetgangersstraat Rue Montorgueil zit een van de oudste patissiers van Parijs: al sinds 1730 gaan bij Stohrer de mooiste taarten over de toonbank. Prachtig om te zien al die charlotte aux fraises, chocoladetaarten, millefeuilles en babas au rhumNiet missen: les puits d’amour (dessert van bladerdeeg, confiture en jamvulling).

51 rue Montorgueil, 2e arron. (Les Halles/Montorgueil)

de beste patisserie in Parijs


Pierre Hermé
Volgens sommigen simpelweg de beste patissier van Parijs en er staan soms ook lange rijen voor zijn macarons met de spannendste smaken (zoals foie gras of basilicum-limoen). Ook zijn taartjes zijn beroemd en een cultstatus is geserveerd voor de Ispahan, een grote macaron met rozensmaak, gevuld met een crème van lychee en frambozen. Niet missen: l’Ispahan (macaron met rozen- en lycheesmaak), zie hierboven.

72 rue Bonaparte, Parijs 6e arron. (Saint-Germain-des-Prés) en nog 6 adressen.

de beste patisserie in Parijs


L’Eclair de genie
Patissier Christopher Adam heeft de éclair een nieuw leven gegeven, door ze niet langer alleen te vullen met chocolade- of pistache-room zoals de bakker op de hoek, maar er complete kunstwerkjes van te maken. Zo’n grote hit (en een ‘éclair de genie’, een geniale ingeving) dat er in 3 jaar tijd al 5 winkels geopend zijn in Parijs.

Niet missen: de chocolade-éclair met pecannoten.

14 rue Pavée, Parijs, 4e arron. (Marais)

de beste patisserie in Parijs


Patisseries des Rèves

Patissier Philippe Conticini houdt ervan klassieke Franse taartjes een pure en moderne uitstraling te geven. Dat zie je het beste aan zijn éclairs, die zijn opgerold in een dun plakje chocola. Zijn creaties liggen onder futuristisch uitziende stolpen, maar laat je dat niet weerhouden. Niet missen: de Mont-Blanc, een elegant taartje met kastanjecrème.

93 rue du Bac, Parijs 7e arron. (Saint-Germain/Bon Marché)

de beste patisserie in Parijs


Gerard Mulot
Deze bekende patissier in Saint-Germain-des-Prés zit handig dicht bij Jardin du Luxembourg. Ideaal adres dus voor wat inkopen voor een zoete pauze in het park. Mulot is bekend geworden door zijn macarons, maar ook de citroentaarten en vruchtentaarten zijn van topkwaliteit. Niet missen: het citroentaartje met meringue (als je van de zoete versie houdt)

76 rue de Seine, Parijs 6e arron. (Saint-Germain-des-Prés/Luxemburg)

de beste patisserie in Parijs


Arnaud Delmontel

Een begrip, deze banketbakker op het hoge deel van de eetwinkelstraat Rue des Martyrs, niet ver van het hippe Hôtel Amour. Het (stok)brood en de croissants zijn al voortreffelijk hier, maar de taartjes zijn ook geweldig – alleen al om te zien. Niet missen: de Réligieuse (twee bollen van soezendeeg gevuld met chocoladecrème)

39 rue des Martyrs, Parijs 9e (SoPi/Martyrs)

de beste patisserie in Parijs


Patisserie des Martyrs (Sébastien Gaudard)

Een plaatje deze winkel, in pasteltinten en met 19e-eeuwse motieven op de vloer. Het adres is van de succesvolle patissier Sébastien Gaudard, die onlangs ook een winkel met theesalon opende naast de Tuilerieën. Deze jonge chef houdt van oerklassieke Franse taartjes, zoals de sainte-honoré, tarte au citron, baba au rhum en mont-blanc. Niet missen: de Paris-Brest, niet te zoet, romig en een sterke amandel en hazelnoten smaak in de praliné.

22 rue des Martyrs, Parijs 9e (SoPi/Martyrs)

de beste patisserie in Parijs


Acide macaron

De jonge patissier Jonathan Blot (ex-Plaza Athenée) is een rijzende ster in Parijs. Hij maakte naam net zijn vederlichte macarons in fluokleuren maar legt zich ook toe op delicate kleine taartjes, versierd met bladgoud of kleine blauwe bloemetjes. Ter plekke te proeven in zijn theesalon in de wijk Batignollles, met gekke theepot-lampen boven zilveren designstoelen. Niet missen: Het roomwitte kwarktaartje met speculaasbodem.

24, rue des Moines, Paris 17e arron. (Batignolles)

Beste patissiers Parijs - Acide Macaron


Beeld: CC/Stohrer, Pierre Hermé-CC/Yuichi Sakuraba, Gérard Mulot-CC/Edward Kimber, CC/Patisserie des Rêves, CC/Paul Ashman & Jill Lenoble, CC:Canon 3S IS in Paris, CC/Sébastien GaudardCC/Eclair de génie & NB, Delmontel-CC/Robert Occhialini, CC/Chris Goldberg, Ladurée (CC/Nicky Bouwmeester) FB Acide macaron.

LEES OOK:
La Tarte Tropeziènne in Parijs
Najaarsmode voor éclairs, bij Eclair de Génie
Dé foodie-warenhuizen in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *