frankrijk.nl

De favoriete patissier van Frankrijk?

Vanaf zaterdag kiest Frankrijk weer zijn favoriete taartenbakker in ‘Qui sera le prochain grand patissier’, een héérlijk bakprogramma op TV5MONDE. Geniet de komende 4 weekenden terwijl jonge patissiers hun kunsten laten zien.

Wij hebben Heel Holland Bakt en ook in Frankrijk heeft de hype rond The Great British Bake Off van de BBC een hoos aan bakprogramma’s opgeleverd. Inhoudelijk is Qui sera le prochain grand patissier? daarvan veruit de sterkste en goed nieuws: deze maand wordt het vierde seizoen van ‘QSLPGP’ met Nederlandse ondertiteling uitgezonden op TV5MONDE.  Jee, wat gaat het er in deze show verrukkelijk Frans aan toe! De gemoedelijke scones en worteltaart van de Britse buren zien er maar mollig uit vergeleken bij de verfijnde kunstwerkjes die in dit programma gemaakt worden. Een pièce montée van tig etages, een appeltaartje dat in een museum hoort…. Millimeterwerk, echt geweldig!

TV-prgramma Franse patisserie TV5MONDE

Jury om op te eten

De kandidaten zijn dan ook al semiprofessionele patissiers, dus het niveau ligt hoog. En de jury bevat grote namen: Christophe Adam, de koning van de éclair, Pierre Marcolini, een chocolademaker die aanbeden wordt in Parijs, en Claire Heitzler, creatief directrice bij Ladurée. Pff, inderdaad… En de presentator is ook al zo leuk. Dat is de jonge chef Jean Imbert, wiens haar altijd in de war zit en die Parijs verraste met zijn lunchzaak met eetbare borden!

QUI SERA LE PROCHAIN GRAND PÂTISSIER ? - saison 4 Juryleden Pierre Marcolini, Claire Heitzler, Christophe Adam en presentator Jean Imbert

Veel bekende chefs te gast

In de 4 afleveringen van dit seizoen gaan de 9 kandidaten langs bij diverse andere bekende Franse patissiers. Ook moeten ze allerlei soorten desserts en taarten herkennen, waarbij je meteen ook je eigen kennis van de Franse patisserie weer kunt testen. Heerlijk programma kortom, waarbij je het gevoel hebt dat de kilo’s er alleen al door het kijken naar al die smeltende chocolade, suikers en opgeklopte eiwitten aan vliegen. Dat noemen de Fransen nou un pêché mignon: letterlijk ‘een zoete zonde’!

Qui sera le prochain grand patissier? Op zaterdag 7, 14, 21 en 28 oktober 2017 om 21.00 uur op TV5MONDE. Nederlands ondertiteld.

PLUS+
TV5MONDE heeft elke ochtend om 10.30 uur ook déze fijne kookprogramma’s:
Maandag: Péché Gourmand, dinsdag: Le Goût du Pays, woensdag: Epicerie Fine, donderdag: L’épicerie, Vrijdag: Al dente

Informatie over alle programma’s op TV5MONDE: europe.tv5monde.com/nl

Beeld: copyright TV5MONDE, Philippe Leroux/FTV

LEES OOK:
Paris Fashion Week bij TV5MONDE
Test je kennis van de Franse patisserie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *