frankrijk.nl

Leren surfen bij Pura Vida Lodge in Les Landes

Eerder schreven we al over de gave surfspot Pura Vida Lodge bij Mimizan-Plage, aan de Atlantische kust. Lezeres Puck won een all-in vakantieweekje en trok de stoute surfschoenen aan. Dit beleefde ze!

Docente Puck (23 jaar) deed afgelopen voorjaar mee aan een prijsvraag op frankrijk.nl en won een all-in surfvakantie in Mimizan-Plage. Puck stond te popelen voor een weekje actie op het water: hoe leuk om haar stoere vakantie-avonturen aan de leerlingen in de klas te kunnen vertellen! Bij voorbaat een stimulans om er helemaal voor te gaan. Inmiddels is ze geweest en wij wilden natuurlijk alles weten! Over de lodge, de surfleraar, de plek…

surfvakantie-pura-vida-lodge-mimizan-plage

En, is de Pura Vida Lodge een aanrader?

“Absoluut! Als je tijdens een vakantie lekker wilt relaxen, goede surfles wilt krijgen én het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, dan is dit de perfecte vakantie! De week was een combinatie van dit alles. De faciliteiten in de lodge zijn fantastisch: na het surfen is het heerlijk om te ontspannen in de tuin, aan de rand van het zwembad. Met een koud biertje of een frisje, dat je daar uit de koelkast kunt pakken.”

Hoe ging de surfles?

“Ik vond het superleuk om te doen maar jeetje, ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken. De stroming, de golven, de getijden. Elke dag waren de lestijden aangepast aan de weersomstandigheden. We kregen les in groepjes van 6. Heel fijn, want zo kon surfleraar Jens – ja, ja, echt het type surfdude! – elke leerling veel individuele aandacht geven. Ik moet alleen concluderen dat ik geen natuurtalent ben; heb er hard voor moeten werken!”

surfen-pura-vida-lodge-mimizan-plage

Wat maakt dit vakantieadres bijzonder en wat vond je van de locatie?

“De lodge zelf is heel sfeervol en door alle gemakken een heel fijne plek om te verblijven. Alleen al voor het ontbijt zou ik hier zo weer terug willen komen. Elke dag verse sapjes, diverse soorten brood en huisgemaakte jams. En ’s avonds eet je gezellig met z’n allen aan de lange tafel. De ligging is perfect: met de stoere beachbike die je kunt gebruiken ben je in 10 minuten bij de strandopgang en het gezellige dorpje ligt op 5 minuten lopen. Ik deelde een kamer met nog 3 surfmeiden en dat was helemaal goed. Frisse inrichting, 2 stapelbedden en voor elk een eigen plek in de kledingkast. We hadden zelfs een douche op de kamer of we konden ook gebruik maken van de gemeenschappelijke doucheruimte beneden.”

pura-vida-lodge-mimizan-plage.

Vooral niet missen in Mimizan-Plage?

“Voor de lekkerste pizza’s en burgers ga je naar La cabane à pizza, in Rue du Casino, een gezellig druk straatje. Je kunt er fijn buiten eten en mensen kijken. In diezelfde straat zit ook een leuk tapasrestaurant: L’Orchestra Bar. Loop vooral door naar achter, naar de gezellige tuin. Voor heerlijke ijsjes moet je bij  IJssalon Louise zijn. Daarnaast is het er erg leuk uitgaan, onder meer in de eigen Pura Vida Bar.”

eten-pura-vida-lodge-surfvakantie-mimizan-plage

Puck (rechtsonder) bij Pura Vida Bar

Beste momentje van jouw surfvakantie?

“Dat zijn er te veel om op te noemen! De surflessen zelf waren heel leuk en leerzaam en de avonden bij de Lodge erg gezellig. Met z’n allen rond het dagelijkse kampvuur, spelletjes spelen of gewoon lekker kletsen en elkaar beter leren kennen. Eigenlijk was deze hele week één groot, fijn moment!”

PuraVidaLodge surflessen Atlantische kust

Meer over Pura Vida Lodge

Pura Vida Lodge ontleent zijn naam aan het Costa Ricaanse levensmotto: puur genieten! De lodge wordt gerund door de Belgische Sven en zijn Nederlandse vriendin Elles. Zij bieden complete All-in weken met o.a. verblijf in de Lodge, 8x ontbijt, 5x avondeten, leenfiets, surfles en materiaal vanaf €395 in het voor/naseizoen en €665 in het hoogseizoen (prijzen 2017). Bovendien zijn er dagelijks yogalessen. Je kunt kiezen voor een 2-persoonskamer of de 4-persoonskamer (op indeling). Minimale leeftijd 21 jaar. Meer informatie www.puravidalodge.com

LEES OOK:
Surfen, suppen en fietsen langs de Zudwestkust
De leukste badplaatsen van Nouvelle Aquitaine

Tekst: Josee Schouten, m.m.v. Puck Lubbers . Beeld: Puck Lubbers en Pura Vida Lodge

Reacties zijn gesloten.