frankrijk.nl

Julien Clerc-concerten in NL

Julien Clerc komt komend voorjaar voor vier concerten naar Nederland! De Franse zanger staat mei 2018 in diverse Nederlandse theaters. 

Julien Clerc album olympia 70

Tieneridool

Oh, ik zie de affiche nog hangen in mijn slaapkamer. Welke tiener zwijmelde er in de jaren 80 niet weg bij de charismatische Julien Clerc? In Frankrijk werd hij bekend dankzij een Franse versie van de musical ‘Hair’ en scoorde in 1971 zijn eerste hit met ‘Ce N’est Rien’. Kort daarna brak het boegbeeld van de Franse popinvasie ook in ons land door met hits als ‘Si On Chantait’, en ‘This Melody’, dat zelfs op de nummer 1 positie terecht kwam. Daarmee werd de naam van Julien Clerc ook in Nederland definitief gevestigd. In de jaren die volgden verschenen er regelmatig nieuw albums. Ook bleef hij hits scoren met liedjes als ‘Ma Préférence’, ‘Jaloux de Tout’,  ‘Ça Commence Comme Un Rêve d’Enfant’ en ‘Hélène’.

Julien Clerc in concert in Nederland 2018

Anno 2017: alive & kicking

Na een carrière van 50 jaar is Julien Clerc nog altijd een van de grootste en meest geliefde chansonniers die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Hij komt naar Nederland als onderdeel van zijn Tournée des 50 ans – Deux pianos en houdt 4 concerten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen. De voorverkoop start vrijdag 8 september

JULIEN CLERC- Tour 2018 

Zondag 6 mei 2018          Carré, Amsterdam
Maandag 7 mei 2018       Zuiderstrandtheater, Den Haag
Zaterdag 12 mei 2018      TivoliVredenburg, Utrecht
Zondag 13 mei 2018        De Vereeniging, Nijmegen

Meer info over de tournée op www.mojo.nl/julienclerc. De kaartverkoop voor de concerten start vrijdag 8 september 2017 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). Kaarten beginnen bij €40.

Tekst: Josee Schouten Beeld: albumcover Olympia 70, coverbeeld en Cinquante Ans ©Boby

LEES OOK:
Top 25 Franse hits in Nederland

 

28 reacties op “Julien Clerc-concerten in NL”

 1. Jesskca Koppenol schreef:

  Geweldig! Ik zou hier graag beengaan met mijn vriendin, die groot fan is!!

 2. Sylvia van raaphorst schreef:

  Ik zou heeeeeeeeeeeeel graag met mijn man naar een concert van Julien Clerc gaan. We zijn beide gek van zijn mooie stem en heerlijke muziek!

 3. Marlo schreef:

  Ik zou heel graag met mijn moeder gaan. Zij is sinds haar jeugd nog steeds en fan, de cd zit altijd in de auto. Daarnaast heeft zij erg fijne herinneringen aan zijn muziek. Herinneringen die ik op die manier graag weer zou laten leven.

 4. Frank Britstra schreef:

  Met mijn grote zus. Want welke grote zus was er nou niet verliefd op Julien Clerc? Zou het toeval zijn dat ze met een Fransman getrouwd is en hun zoon “Julien”heet?

 5. Elisabeth schreef:

  Graag met mijn dochters Laura en Justine, die toen we weer in Nederland gingen wonen na Frankrijk, zij Julien Clerc net begonnen te waarderen. Hier horen we weinig van hem maat hij heeftnog steeds een dijk van een stem! En ja, ik zwijmelde ook bij z’n posters vroeger, hoewel hij nu ook leuk opgedroogd is😍

 6. Loes Clemens schreef:

  Zo graag met mijn man Pieter! We vinden de liedjes van Julien Clerc allebei prachtig! Pieter is docent Frans op het voortgezet onderwijs en hij laat de leerlingen, naast spreek/taalvaardigheid, ook kennismaken met Franstalige muziek o.a. van Julien. Ik gun hem dit avondje uit..en ik ga heel graag mee!

 7. Lizeth van Oorschot schreef:

  Draai nog regelmatig de LP’s! Nostalgie, zo leuk. Zou graag met mijn zus gaan, net zo’n fan🤗

 8. Lia Jansen schreef:

  Ik ben gek op franse muziek door mijn lerares voor frans mevr Marchant. Waarvan we vaak bekende franse songteksten kregen. Wij moesten dan de woorden die zij had weggelaten invullen, terwijl zij de muziek opzette(35 jaar geleden).
  Heel graag met mijn man die gek is op franse muziek.

 9. anika schreef:

  Ik zou de kaartjes graag kado doen aan mijn ouders. Ze zijn grote fans 🙂

 10. Annet de Bruin schreef:

  Oh wat geweldig, mijn jeugdidool! Ik zou gaan met mijn vriendin Annemarie zonder fb

 11. Marijke Fransen schreef:

  Julien Clerc blijft voor mij altijd mooi, leuk, lief. Heeft voor mij niets met tijd of leeftijd te maken. Hij is en blijft mijn idool. Ik wil er heel graag heen. Hij is ook n mooie oudere man geworden. Fijne stem nog steeds.

 12. Gé Geurtsen schreef:

  Mooie belevenis met mijn vriend daar in Carré.

 13. Anja Schaaphok schreef:

  Olala mijn jeugdheld, zou graag zijn concert bezoeken met m’n nichtje, ze woont in Amsterdam . Dubbel leuk.

 14. Karina Schuitemaker schreef:

  Graag met mijn vriendin Petra. We waren beide een groot fan

 15. Be Versluis schreef:

  Dat zou toch bijzonder geweldig zijn na de transplantatie eind deze maand. Echt om naar uit te kijken omdat we al zo lang niet meer naar Frankrijk kunnen!!

 16. Renate Huitema schreef:

  Heel graag wil ik hierheen omdat ik de Franse taal en Julien Clerc geweldig vind. Dit jaar ben ik met een studie Frans begonnen en ik vind het super! Met mijn lieve man wil ik hier graag naar toe. Ssmen zijn we al heel wat Frans aan het praten. De Franse cd’s maken overuren.

 17. Rutger schreef:

  Ik wil met mijn lieve vrouw die goed Frans apreekt en me ieder jaar de mooiste plekjes aan de Vendee laat zien. Dit jaar waren we ook in Chartier, het prachtige restaurant in Parijs. Samen houden we van Frankrijk en Franse muziek.

 18. Anne Slim-van Hengel schreef:

  Met Jacqueline Grommé-Dronkers, zij verkeert in en verdrietige situatie (sterfgevallen). En verdient het zó om vrolijke Franse muziek te horen. Met haar zou ik het concert willen bezoeken, dat zou haar man vast ook leuk gevonden hebben…
  Ook met mn man, maar goed, wij zijn een ‘happy couple’, zij heeft een groot verlies te verwerken. Zodoende kies ik voor deze lieve vrouw, Jacqueline.

 19. Karen Brouwers schreef:

  Julien Clerc… Franse chansons luisteren met mijn lieve moeder en samen herinneringen ophalen van alle schitterende vakanties die samen hebben beleefd met op de achtergrond in de auto een cassettebandje met deze mooie zanger. We zouden hem graag eens in het echt willen bewonderen samen…

 20. Katelijne Deerns schreef:

  j’aimerai les gagner …wat heb ik veel naar hem geluisterd toen ik 25 jaar geleden in la Douce France woonachtig was… jeugdsentiment…
  Fingers crossed

 21. karin schreef:

  Graag wil ik met mijn echtgenoot naar Julien Clerc. Groot fan!
  Lang geleden ook eens naar zijn concert geweest, heel bijzonder.

 22. Wijnanda Schoemaker-Herrema schreef:

  Wauw, dat is geweldig. Deze symphatieke zanger staat nog steeds op nummer 1 voor ons. Ik wil graag met mijn grote liefde (man) dit concert beleven.

 23. Ingrid trossel schreef:

  Fgraag met mijn vriendin naar Julien

 24. Loes Halberstadt schreef:

  Heel graag met mijn vriendin Joke de Groot samen naar Carré. HET theater uit mijn geboortestad en uit mijn jeugd. Heb daar graag een rit naar Amsterdam voor over….

 25. Carla van Beem schreef:

  Ik zou zo graag met mijn lief naar Julien Clerc willen omdat hij ons altijd vergezelt met zijn stem, tijdens de prachtige autoritten door ons mooie Frankrijk. Zijn stem geeft ons nog meer het Frankrijk gevoel.

 26. Evelien Asschert schreef:

  Hoe romantisch!! Ik zou heel graag gaan met mijn vriend Tommy – op 6 mei 2018 zijn wij ook 6 jaar bij elkaar 🙂

 27. Anne-Claire schreef:

  Ik zou graag met mijn man naar Julien Clerc gaan. Nu hij ook meer en meer into de Franse muziek raakt lijkt dit me een prachtige ervaring samen!

 28. Joyce Hartgers schreef:

  Ik wil heel graag met Denise mijn dochter van 19 jaar naar Julien Clerc . Mijn idool toen ik even oud was als zij nu!