frankrijk.nl

Irving Penn-expositie in Parijs

In het Grand Palais in Parijs is nu een expositie van een van de beste fotografen van de 20ste eeuw. De Amerikaanse portret- en modefotograaf Irving Penn vereeuwigde vele beroemdheden, zoals Picasso, Yves Saint Laurent en Marlene Dietrich.

Deze herfst eert het monumentale Grand Palais in Parijs de Amerikaanse fotograaf Irving Penn. Het gaat om een zeer succesvolle expositie die eerder dit jaar te zien was in het Metropolitan Museum of Art van New York. Irving Penn (1917-2009) staat bekend om de elegante eenvoud van zijn foto’s en zijn intieme portretten van beroemde filmsterren en kunstenaars, zoals Pablo Picasso, Truman Capote, Audrey Hepburn en Alfred Hitchcock.

Irving Penn, 21 september 2017-29 januari 2018 in het Grand Palais in Parijs, €13.

PLUS+
Fotoliefhebber? Plan weekendje Parijs tussen 9 en 12 november 2017, want dan vind ook Paris Photo plaats – eveneens in het Grand Palais. Tijdens dat grote jaarlijkse evenement laten 180 kunstgalerie en uitgevers van fotoboeken hun mooiste fotocollecties zien. Spectaculair, mede omdat dit in de grote hal van het Grand Palais gebeurt, onder het gigantische glazen en gietijzeren dak.

Irving Penn expositie Parijs 2017 Still Life with Watermelon, Irving Penn, New York, 1947. Photo Condé Nast. © Irving Penn Foundation/The Met

Irving Penn expositie Parijs 2017 Naomi Sims, New York, circa 1969, printed in 1985. © Irving Penn Foundation/The Met

Irving Penn expositie Parijs 2017 Rochas dress (Lisa Fonssagrives-Penn), Paris, 1950, printed in1980. © Irving Penn Foundation/The Met

Beeld opening: Marlene Dietrich, shot in 1948. © Irving Penn Foundation/The Met

LEES OOK:
8 heerlijke herfsttrips in Frankrijk

15 redenen om naar Parijs te gaan in de herfst
Het nieuwe Yves Saint-Laurent-museum in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *