frankrijk.nl

Franse hotels waar honden welkom zijn

Nog best lastig, leuke hotels vinden in Frankrijk waar honden ook mogen logeren. Dit zijn 4 adressen van Logis Hotels waar viervoeters terecht kunnen, in de Elzas, Bretagne, Charente-Maritime en de Languedoc.

Met de hond op vakantie is leuk, maar de mogelijkheden zijn niet eindeloos. Vaak kiezen hondeneigenaren daarom voor de camping, terwijl ze misschien eigenlijk van wat meer luxe houden. Zeker nu de zomer weer voorbij is en het buiten kouder wordt. Logis Hotels presenteert 4 hotels in Frankrijk waar de hond net zo welkom is als zijn baasje.

Bretagne – L’Auberge

Hondvriendelijke hotels in Frankrijk

Dit driesterrenhotel in de Morbihan ligt op maar een paar kilometer van Auray, waar kunstenaars al eeuwenlang inspiratie vinden in de mooie smalle straten van de binnenstad. Leuk voor een lange wandeling met de hond! Het prachtige ommuurde Vannes ligt iets verder weg, maar ook die plaats is een bezoek meer dan waard. L’Auberge heeft 4 kamers op de begane grond die handig zijn met honden (€10/dag) en de dieren zijn zelfs welkom in het hotelrestaurant.

Elzas – Hôtel le Parc

Hondvriendelijke hotels in Frankrijk

Baasjes die van wijn houden zitten goed in Hôtel le Parc, een viersterrenhotel in een mooi oud dorpje in de buurt van Colmar. Je kunt hier samen met je hond door de wijngaarden struinen en aan het einde van de dag met een goed glas bijkomen in de winstub. In deze Elzasser wijnkamer kun je ook heerlijk eten, terwijl je hond onder de tafel ligt.

Charente-Maritime – Hôtel les Jardins du Lac

Hondvriendelijke hotels in Frankrijk

Voor viervoeters die dol zijn op water heeft Logis Hotels een leuk adres bij Rochefort. Hôtel les Jardins du Lac ligt namelijk direct aan het Lac du Bois Fleuri, heerlijk voor een hondse plons. Ook de Atlantische Oceaan is vlakbij, dus jullie kunnen ook gaan uitwaaien aan de kust. Het hotel zelf is een oase van rust voor mens en dier, ideaal voor een minibreak in het najaar.

Aude – Auberge du Vieux Puits

Hondvriendelijke hotels in Frankrijk

En dit is pas echt sterrenniveau voor honden: Auberge du Vieux Puits, een ‘Logis d’Exception’ in het dorp Fontjoncouse in de Languedoc-Roussillon, op een kwartiertje rijden van de Middellandse Zee. De man achter dit hotel-restaurant is meesterchef Gilles Goujon, die al sinds 2010 drie Michelinsterren achter zijn naam heeft staan. Dat betekent gastronomisch dineren (voor een zachte prijs!) in een sfeervol restaurant waar je hond ook gewoon mee naar binnen mag.

Beeld: Logis Hotels, Jay Wennington /Unspl. (honden) 

Eén reactie op “Franse hotels waar honden welkom zijn”

  1. peter koppers schreef:

    Wel een heel korte lijst;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *