frankrijk.nl

7 spraakmakende adressen in Parijs

Elke Rentrée zijn er een paar uitverkorenen: nieuwe hotels en restaurants waar heel modieus Parijs het over heeft. Dit zijn ‘ze new places to be’ in de Franse hoofdstad voor herfst 2017.

Hôtel National des Arts & Métiers

Diverse bekende Franse woonbladen pakten deze maand uit met een reportage over het nieuwe Hôtel National aan de noordkant van de Marais, recht tegenover het Musée des Arts & Métiers. De jonge interieurarchitect Raphael Navot (opgeleid aan de Design Academy Eindhoven) koos voor een heel onFranse stijl die zich laat omschrijven als ‘brut-chic‘. Elegant met ruwe materialen, zoals beton en koper. Hip Parijs verdringt zich op het dakterras van het hotel, met Italiaanse hapjes, Bellini’s en Milano Spritz.
243 rue Saint-Martin, Parijs 3e arron. Meer info & prijzen

Hotel National des Arts et Metiers hip hotel Parijs

Restaurant Les Grandes Verres (Palais de Tokyo)

Palais de Tokyo is het museum voor moderne en hedendaagse kunst, schuin tegenover de Eiffeltoren. Tot verdriet van de hardcore kunstliefhebbers zijn het echter de restaurants van het museum die de meeste aandacht trekken. Monsieur Bleu (chique brasserie met terras en uitzicht op de IJzeren Dame) was al erg geliefd en daar is sinds kort het fotogenieke Les Grandes Verres bijgekomen. Het heet een ‘concept-bar’ en dat staat voor een luxe kantine waar je maar beter kunt reserveren!
13 avenue du Président Wilson, Parijs 16e arron, 12.00-15.00 uur en dîner 19.00-23.00 uur. meer info

nieuwe restaurant van Palais de Tokyo

Musée Yves Saint Laurent: opening 3 oktober

Mode-minnend Parijs houdt haar adem in: op 3 oktober opent een langverwacht museum ter ere van modeontwerper Yves Saint Laurent. Stuwende kracht achter het project was zakenman Pierre Bergé, de levenspartner van YSL. Triest genoeg haalt hij de opening nét niet: Bergé overleed begin september. Het nieuwe museum ligt in het mooie 16e arrondissement, op handtas-worp van de Champs-Elysées.
5 avenue Marceau, Parijs 16e arron, lees ons artikel

Yves Saint Laurent museum

The Hoxton Hotel Paris

Dit Engelse hotelconcept is na Amsterdam ook in Parijs neergestreken. En wel in de bruisende wijk Sentier, waar ook het eerste en laatste hotel uit dit lijstje gevestigd zijn. The Hoxton blinkt uit in levendige centrale ruimtes (brasserie, bar, terras), die door het gezaghebbende tijdschrift Vogue al als ‘ultra cool’ betiteld zijn. De hip ingerichte kamers zijn eerlijkheidshalve vernoemd naar hun grootte: Biggy, Roomy, Cosy en Shoebox.
30-32 Rue du Sentier, Parijs 2e arron. meer info & prijzen

The Hoxton Paris Sentier

Parisian Omnivore District (POD)

Het warenhuis BHV/Marais heeft de patio van zijn filiaal Homme omgetoverd tot een soort Foodhallen, waar barretjes modieuze dranken en hapjes serveren. Zoals lobster rolls bij Homer, avocado-toast en bananenbrood bij La Perle Café, Griekse tapas (erg hip op het moment in Parijs) bij Nikos en gezonde sappen van We are Juice (aha, het franglais verweert zich toch!)
36 rue de la verrerie, Parijs 4e arron. meer info

Une publication partagée par WE ARE JUICE (@wearejuice_) le

CitizenM Gare de Lyon

Ook het gloednieuwe CitizenM heeft een spraakmakende bar op hoogte: LeCloudM, 1200 m2 groot en met royaal uitzicht op de Seine. De vernieuwende Nederlandse hotelketen CitizenM had al een hotel op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle en nu dus ook een adres bij Gare de Lyon, in het opkomende 12e arrondissement.
8, rue Van Gogh, Parijs 12e arron. meer info & prijzen

Hotel Gare de Lyon CitizenM

Hotel Grands Boulevards

Alles wat L’Experimental Group aanraakt verandert in goud. Achter deze naam gaan drie jonge horecaondernemers schuil die diverse hotels in Parijs van überhippe cocktailbars en restaurants voorzagen. Zelf hebben ze al één eigen hotel, Grand Pigalle Hotel (foto), en in december opent hun tweede slaapadres, niet ver van de grote warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette. Modieus Parijs wacht in spanning…
17 boulevard Poissonière, Parijs 2e arron., meer info

Hotel des GRands Boulevards Parijs

Beeld: Les Grandes Verres/photo Takuji Shimmura, architectuur: Lina Ghotmeh, The Hoxton/Alan Jansen, YSL/Sophie Carre. Openingsbeeld: The Hoxton Paris/Alan Jansen.

LEES OOK:
Irving Penn-expositie in Parijs
Fashion Week Paris op TV5MONDE

2 reacties op “7 spraakmakende adressen in Parijs”

  1. Ed te Booij schreef:

    woow dit is een hele mooie site!
    staat genoteerd voor ook de volgende bezoeken aan Frankrijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button