frankrijk.nl

Het onbekende natuurpark van de Lorraine

Als een grote groene vierhoek ligt het beeldschone Regionaal natuurpark van de Lorraine tussen de plaatsen Metz, Nancy en Verdun. En toch is dit een vrij onbekend natuurgebied, dat erom vraagt ontdekt te worden.

Mirabellen en meren

Weinig natuurgebieden zijn zo divers als het Regionaal natuurpark van de Lorraine. Een gebied met middeleeuwse dorpen, bossen, valleien, fruitboomgaarden (mirabellen!) en wijngaarden tegen de heuvels van de Meuse. Plus een groot merengebied vol waterplanten en zeldzame vogelsoorten. In dit dronefilmpje zie je deze veelzijdige natuur vanuit de lucht, prachtig!

Lac Madine

Het grote meer in het filmpje is Lac Madine, een geliefd recreatiegebied met stranden, (zeil)haventjes en een fietspad van 20 km rond de oevers. Prachtig is ook het natte rietlandschap van het Étang van Lachaussée, met een van de vele vogelspotplaatsen van het natuurgebied.

Regionale natuurpark Lorraine Lac de Madine

Wandelpaden dwars door het riet

Het natuurpark van de Lorraine is ook goed te voet te bezoeken, via diverse wandelpaden, die soms via houten vlonders dwars door het riet lopen! Ook de GR5 (het langeafstandswandelpad van Nederland naar Nice) voert voor een deel door het het regionale natuurpark van de Lorraine. Er bestaat overigens ook een oostelijk deel van natuurgebied, maar dat ligt aan de andere kant van de autoroute tussen Metz en Nancy.

Regionale natuurpark Lorraine Lac de Madine Amerikaanse monument

Montsec: herdenkingsplek voor WOI

Op een heuvel hoog boven Lac Madine staat het monument van Montsec, een eerbetoon voor de Amerikaanse soldaten die tijdens WOI aan Franse zijde vochten om de Lotharingse stad Saint-Mihiel. Serene plek en vooral ook een bijzonder uitzichtpunt over dit relatief onbekende, maar prachtige deel van de Lorraine.

Lac Madine fietsen CC

Meer informatie over het Regionaal natuurpark van Lorraine: www.tourisme-lorraine.fr/nl

Beeld CRT Lorraine:  J. Varlet (Lac Madine), C2Images/Lorraine Tourisme (Montsec), Pascal Bodez – CRL (Lac de Madine). En CC/FRançois Morard (fietsen).

LEES OOK:
10 prachtige stops in de Lorraine
Indrukwekkend! Verdun vanuit de lucht
Domrémy, beroemd dorpje in de Lorraine

Reacties zijn gesloten.