frankrijk.nl

Droomchalet in topskigebied: ja ik wil!

Het is de witte droom van velen: wintersportvakantie met familie of vrienden in een heerlijk authentiek chalet, met voldoende ruimte voor iedereen, aan de voet van de pistes en ook nog eens met de verzorging van je ontbijt en diner. Word wakker: we vonden de ultieme plek!

Ariane: catered chalet in ansichtkaartdorpje Tignes-les-Brevières

Chalet Ariane is een authentiek en prachtig gerestaureerd en gemoderniseerd bergchalet. Ik weet waar het ligt want al jaren roep ik: hoe gaaf zou het zijn om in het oude centrum van Tignes-les-Brévieres te zitten? Een absoluut charmedorpje, dat in niets lijkt op de veel modernere Tignes-skioorden, een paar kilometer verderop. Tignes-les-Brévieres bestond al voordat het skiën het bergleven overnam. En nu plukt het de vruchten ervan want het skigebied van Espace Killy ligt hier letterlijk aan je voeten. Als gast van Ariane hoef je maar de straat over te steken om de lift te pakken!

Tignes les Brevieres

Catered Chalet Ariane-Tignes les Brevieres

Chalet voor 12 personen met bijna-als-in-hotelverzorging

Dit groepschalet met 6 slaapkamers en 5 badkamers vonden we als nieuw adresje bij Skichalets.nl. Deze organisatie legt zich toe op chalets met all-inclusive service door Nederlandse chalethosts, die ze zelf rekruteren en trainen. Deze hosts koken, doen boodschappen ze houden het chalet schoon tijdens je verblijf. Ze wonen daarbij om de hoek, dus je hebt gewoon je eigen privacy. En behalve dit chalet in Tignes zijn er ook catered chalets in Val d’Isère (zelfde skigebied) Les Menuires, La Tania (Les 3 Vallées) en Châtel (Portes du Soleil).

Catered chalet Ariane in Tignes les Brevieres

Hoe voelt het in de praktijk?

Als groot wintersportliefhebber heb ik het catered-chaletconcept al diverse malen ervaren. En de grootste toegevoegde waarde vind ik het überrelaxte gevoel. Dat begint al ’s morgens vroeg: wakker worden en aanschuiven aan een opgemaakte ontbijttafel. Denk: croissantjes, warm stokbrood, beleg, verse sapjes, yoghurt en als je wilt een eitje erbij. Niks tafel afruimen, gewoon lekker meteen gaan skiën.

Als je terugkomt ’s middags staan er huisgemaakte hapjes (zoet&zout) op tafel voor de eerste trek. Met een drankje erbij als je wilt. Gaat er prima in bij alle skiverhalen van de dag. En ’s avonds weet je je met moeite los te maken van dat boek op de bank bij de open haard. Want dan is het: à table, voor het driegangendiner. Stuk voor stuk pure geluksmomentjes!

heerlijk eten in een catered chalet in Frankrijk
Wat kost dat?

Voor een week verblijf in Chalet Ariane Tignes-les-Brevières variëren de kosten voor verblijf mét catering en services van €580 p.p. in het laagseizoen tot €875 p.p. in het hoogseizoen. Hierin zit naast eten (1 avond geen diner trouwens) ook al het drinken (bier, wijn, fris, koffie, thee). Voor kinderen tot 11 jaar zijn er speciale prijzen én speciale (kinder)menu’s. Meer informatie over de catered chalets op Skichalets.nl.

Chalet Ariane in Tignes les Brevieres

chalet aan de piste van Tignes les Brevieres

Voor de deur: de piste in het skigebied van Tignes

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josée Schouten, Skichalets.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *