frankrijk.nl

8 leuke Franse adressen in Den Haag

Den Haag is altijd al een van de meest francofiele steden van Nederland geweest en er komen steeds meer leuke Franse winkels, speciaalzaken en restaurants bij. Nieuw is ook de maandelijkse Franse markt: Le Marie Marché!

Speciaalzaak Le Magasin Pastis

Restaurant Pastis – steak-tartare, ratatouille, slakken en oesters in oerFranse setting – is al jaren een favoriet eetadres voor Haagse francofielen. Sinds kort heeft het restaurant een eigen winkel met ambachtelijke Franse producten, aan de overkant van de straat. Met heerlijke wijnen, (geiten)kazen, boter, yoghurt en ook dagverse afhaalgerechten, zoals pissaladière en quiches du jour.

Franse adressen in Den Haag

Oude Molstraat, Den Haag, Le Magasin op nummer 40, restaurant Pastis op nummer 57, www.pastis.nl

Franse markt: Le Marie Marché

Geweldig nieuw initiatief dit, van Marie-France, een jonge Nederlandse die in Frankrijk is geboren. Sinds 2017 organiseert zij een Franse markt in hartje Den Haag. Elke maand zijn er minstens 40 deelnemers met Marseille-zeep, sieraden, leuke vintage spulletjes, droge worsten, siropen, Bretonse crêpes, verse oesters en meer. Lees ook dit artikel! Vanaf 18 & 19 juli 2020 weer elk 1e weekend van de maand.

Le Marie Marché Franse markt in Den Haag

Le Marie Marché, Het Plein, meer informatie & data: www.lemariemarche.nl

Philippe Galerne: typisch Franse patisserie

Philippe Galerne is een waar instituut in Den Haag. Elk weekend staat er weer een rij voor de deur met mensen die best even willen wachten op zijn fameuze éclairs, tartelettes aux fruits, croissants en brood. Je hoort hier bovendien goed dat Den Haag veel francofielen kent: sommige klanten bestellen hun baguette het liefste in het Frans!

Franse adressen in Den Haag

Aert van der Goesstraat 24, Den Haag, www.philippegalerne.nl  

Magasin Horaz: winkel als in de Marais

Leuke nieuwe boetiek die weliswaar niet exclusief Frans is, maar toch een heel Parisien sfeertje heeft! Behalve herenmode en kunst verkoopt eigenaar Horas diverse zuidelijke producten, zoals bubbelwijn van Domaine L’Aumaurigue (Nederlandse wijnmakers), lavendel uit de Hautes-Alpes en artikelen van de Parijse illustratrice Nathalie Lété (die hier in december haar nieuwe boek komt signeren!). Ook is er een kleine theetuin met diverse versgebakken taarten en soorten thee (o.a. van het Franse theemerk Betjeman & Barton).

Franse adressen in Den Haag

Molenstraat 19, Den Haag, meer info

Topwijnen bij Pavie Wines

Dit is de favoriete wijnwinkel van de Franse ambassadeur in Den Haag (lees ons interview!), en Pavie Wines is inderdaad al jaren een ware schatkamer voor goede bourgognes en bordeaux. Vooral wijnen van exclusieve chateaus en met bijzondere oogstjaren. Maar je kunt er ook uitstekende flessen vinden vanaf €10 (en prima huiswijnen voor nog minder).

Franse adressen in Den Haag

Reinkenstraat 13, Den Haag, www.pavie.nl

Sucré Salé: Franse traiteur met zoet en hartig

Schuin tegenover Pavie Wines zit ook een fijne traiteur en delicatessenwinkel, waar bijna alles uit Frankrijk komt… zelfs de eigenaren, Denis en Jean Marc! Rauwmelkse kazen, patés, patisserie, karamel met zoute boter en gerechten als tomates farcies, gebakken gamba’s en canard à l’orange – alles ziet er hier even lekker uit!

Franse adressen in Den Haag

Reinekenstraat 18, Den Haag, www.sucresale.nl

Vers uit de Gers: knoflook en andere streekproducten

Superadres van Ton Oosterhout, een Nederlander met een passie voor de streek de Gers, waar hij en zijn vrouw een tweede huis hebben. Meerdere malen per jaar haalt hij verse paarse knoflook uit het Zuiden en hij kan eindeloos vertellen waarom die knoflook zo speciaal is. In de winkel staat vaak een pan met knoflooksoep te pruttelen (proeven mag!) en je kunt er ook terecht voor uitstekende blikken confit de canard en andere lekkernijen uit Zuidwest-Frankrijk.

Franse adressen in Den Haag

Kanaalweg 36, Den Haag, www.versuitdegers.nl 

Boulangerie Michel

Net als Vers uit de Gers is ook Boulangerie Michel gelegen in het quartier français van Den Haag, vlak bij de Frans school in Scheveningen. Deze hip uitziende bakkerij-lunchroom gebruikt biologisch bloem uit Frankrijk en voegt verder niets toe aan de ambachtelijk bereide broden. Zoals niet te versmaden pains de campagne, boules blanches en baguettes tradition.

Rusthoekstraat 5 (Scheveningen) en 2e Schuytstraat 121 (hoek Reinekenstraat), Den Haag, boulangeriemichel.com

LEES OOK:
Leuke Franse eetadresjes in Nederland
Op de koffie bij de Franse ambassadeur in Den Haag
21 leuke Franse adressen in Amsterdam
Le Marie Marché, de Franse markt in Den Haag

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld:  CC-Le Pastis/FB, CC/Pavie Wines, CC/Le Marie Marché, CC/Ulrike Grafberger, CC/Vers uit de Gers, CC/Magasin Horaz, CC/ Pavie Wines, CC/Sucré Salé/FB 

5 reacties op “8 leuke Franse adressen in Den Haag”

 1. eric schreef:

  restaurant Loic,
  binckhorstlaan 135

 2. Rodolphe schreef:

  N oublies pas traiteur Le Gone depuis 20 ans

 3. Engelien schreef:

  Jullie vergeten le Gone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *