frankrijk.nl

Lente- en zomervluchten Frankrijk nu al te boeken

Vandaag opent easyJet de boekingen voor voorjaar en zomer 2018. Dat betekent voor een heel klein budget vliegen naar de leukste Franse steden. Wat dacht je van weekendje Nice, Bordeaux, Marseille, Lyon of Toulouse? Of de eerste lentezon pakken aan de Côte d’Azur ? Boek die vlucht maar vast, wij geven je de vakantie-ideeën!

NICE

Hi Beach Nice
Altijd een heerlijke plek om naar toe te gaan! Leuk als stedentrip (zie al onze tips) maar ook een perfecte uitvalsbasis om  het achterland te ontdekken of voor een vroege strandvakantie in het voorjaar, in een van deze mooie badplaatsen vlak bij Nice.


BORDEAUX

Cite du vin
Bordeaux is echt een aanrader voor een stedentrip! Je kunt er heerlijk shoppen, er zijn leuke jonge wijken, je hebt er een goed fietssysteem en met kinderen is het zeker een aanrader om naar het nieuw Cité du Vin, een gigantisch wijnmuseum, te gaan. Heel veel leuke hotels en B&B’s ook!

Ander idee is om een auto te huren en nog een paar dagen heerlijk te relaxen bij een van de vele leuke adresjes van Nederlanders in de Dordogne en Lot-et-Garonne. Deze streken liggen maar anderhalf uur rijden vanaf Bordeaux!

Herfsttips stedentrip Bordeaux


LYON

Lyon

Lyon werd vorig jaar nog uitgeroepen als de leukste weekendbestemming van Europa! Elegant, compact en met veel keuze op het gebied van musea, winkels en restaurants. Bovendien een hippe mix van oud en modern. Zoals in deze 6 wijken van de stad die je gewoon gezien moet hebben. Net zo leuk is een bezoek aan de enige echte Hollandse kroeg in Lyon, Dam’s Pub. Wij bezochten ‘m al, leuke inrichting, leuke mensen!  En ga vooral kijken in het nieuwe Musée des Confluences. Van buiten én van binnen heel bijzonder!

Nog meer bezoek- en slaaptips voor Lyon vind je hier.


MARSEILLE

mucem marseille
Niet voor niets dit jaar Frankrijk’s populairste stedentripbestemming, want deze eeuwenoude havenplaats heeft zich de laatste jaren ontpopt tot hippe, levendige en moderne stad aan de Middellandse Zee. Lees hier wat je er onder meer kunt doen! En de locatie helpt ook, want hier heb je een van de mooiste kusten van Frankrijk (calanques) en je bent net zo snel in de Provence. Oh en wist je dat Marseille de zonnigste stad van heel Frankrijk is?

tips-voor-hip-Marseille


TOULOUSE

Toulouse Pont Neuf

Josee bezocht vorig jaar deze ‘roze stad’ in het Zuidwesten en keek haar ogen uit. Mooi oud centrum, niet te groot, vooral heel gezellig (3e studentenstad van Frankrijk!) en heel divers. Veel goeie shopping, leuke Airbnb’s. En ook het museum voor moderne kunst Les Abattoirs is bijzonder om gezien te hebben.

Reis je met kinderen dan zijn dit 2 must-see’s in Toulouse:

1) Musée Aeroscopia van Airbus Hier krijg je een kijkje achter de schermen bij de bekende vliegtuigbouwer (en kun je een heuse Airbus van binnen bekijken). En 2) Cité de l’Espace: een prachtig en super interactief pretpark met de luchtvaart als thema. Je kunt er zelf gewichtloosheid ervaren, astronautenvoedsel eten, het spaceship Ariane bekijken en gave 3D films zien over het planetenstelsel, Mars en de sterrenhemel.

Citytips in Toulouse

Lente- en zomervluchten easyJet 2018 vanaf vandaag online

Vanaf 27 september staat het vluchtschema van easyJet voor lente en zomer 2018 online. Meer informatie over de Franse bestemmingen van deze luchtvaartmaatschappij vind je hier.

Parkeren wordt ook steeds goedkoper

Vanaf Schiphol is het tegenwoordig een stuk aantrekkelijker geworden om om je auto te parkeren op het vliegveld of bij een van de parkeerplaatsen rondom het vliegveld. De tarieven zijn de laatste jaren sterk gedaald. Dit geldt voor zowel het parkeren op Schiphol zelf (Schiphol Smart Parking) als het parkeren van je auto bij een parking rondom Schiphol. 8 dagen parkeren rondom Schiphol kost je zo’n €38. Parkeren op Schiphol met Schiphol Smart Parking kost voor 8 dagen €49,50. Let wel op dat dit enkel geldt voor de vroegboekers en buiten de vakantieperiodes om.  Er is nu een handige website om dat allemaal te checken. Op VliegenenParkeren.nl kun je beide opties bekijken en vergelijken en meteen je Schiphol parking reserveren.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, Toulouse Pont Neuf: @GrandSiteToulousePatriceThebault 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *