frankrijk.nl

Villa Marie, ultiem charmehotel bij Saint-Tropez

Villa Marie bij Saint-Tropez is zo’n adres waarvoor je je vakantiebudget best een beetje wilt oprekken. Er zijn namelijk niet veel plekjes aan de Côte d’Azur die zó paradijselijk zijn. En het bijzondere is, je voelt je hier bijna geen hotelgast maar eerder een logee bij hele goede, best welvarende, vrienden.

Klasse. Dat is het eerste woord dat je te binnen schiet als je bij Villa Marie het sierlijke toegangshek doorrijdt. Dit boetiekhotel is namelijk prachtig gelegen in de heuvels, net buiten Saint-Tropez langs de weg naar het hooggelegen dorpje Ramatuelle. Het uitzicht over de baai van Pampelonne en het groene achterland is adembenemend. En het opvallendste: op 10 minuten van de drukte van Saint-Tropez zit je hier midden in de natuur. Zelfs in de drukke zomermaanden hoor je bij Villa Marie de vogels fluiten.

Luxe charmehotel Villa Marie bij Saint tropez

Midden in de natuur

Ook de hoteltuin heeft paradijselijke trekjes. Met een sierlijk zwembad dat aan een kant uit de rotsen gehouwen lijkt. Hoge pijnbomen en zoetgeurende struiken en bloemen. En te midden van al dat groen een huisje met de spa, waar gasten heerlijke massages en (après soleil-)behandelingen kunnen krijgen.

zwembadVilla Marie luxehotel bij Saint-Tropez

Villa Marie Charmehotel bij Saint Tropez

Sfeer van een familiehuis aan de Rivièra

Wat Villa Marie verder uniek maakt, is de intieme sfeer in de salons en de 45 hotelkamers. De Italiaanse aandoende villa is namelijk ingericht met antiek,  luxe stoffen, mooie kleden,  grote vazen en schelpen. Geen standaard hotel-meubilair te bekennen, waardoor je het gevoel krijgt bij een rijk familielid op bezoek te zijn. En die sfeer wordt nog eens versterkt door het opvallend vriendelijke en behulpzame personeel.

Kamer Villa Marie luxe charmehotel bij Saint Tropez

Hotelkamer Villa Marie bij Saint Tropez

Uitzicht op de baai van Pampelonne

Veel niet-gasten komen af op het luxe hotel-restaurant, dat een paar jaar geleden opnieuw ingericht is. Het heeft een frisse Provençaalse keuken: hier wordt veel gekookt met mediterrane vis, lokale groenten en citrusvruchten. En het uitzicht op de lichtjes rond zee is bijzonder romantisch.

restaurant

Het is overigens geen toeval dat alles zo perfect is bij Villa Marie. Dit is namelijk een adres van de familie Sibuet. Jean-Louis, Jocelyne en hun 2 volwassen kinderen beheren 12 luxehotels in de Franse Alpen, de Provence en op het Caribische eiland St. Barth. Allemaal even mooi en sfeervol. De bekendste, naast Villa Marie, zijn Les Fermes de Marie in Mégève, en Cour des Loges een mooi vijfsterrenhotel in Lyon.

Bezoektip: het in nieuwe Louis de Funès-museum (Musée de la Gendarmerie et du Cinéma) in Saint-Tropez!

Prijzen: kamers €330-€850. Meer informatie: www.villamarie.fr

Villa Marie luxehotel bij Saint-Tropez

PLUS+
– Transfers naar Saint-Tropez.
– Een oase van rust, zelfs in juli en augustus!
– Check de website voor aanbiedingen, zoals gratis ontbijt bij min. 3 nachten in voor-/naseizoen.

LEES OOK:
Luxe charmehotel in Vieux-Lyon
Zonnige sieraden uit Saint-Tropez
De 8 leukste Zuid-Franse markten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.