Frankrijk.nl

Wijnchâteau en B&B in hart van de Corbières

De streek Corbières in de Languedoc-Roussillon heeft een naam hoog te houden als het om wijnmaken gaat. Wie logeert bij Château Haut Gléon betreedt een van de magische gronden aldaar: Vallée du Paradis. Een dal vol wijnranken die uitstekend gedijen in het eigen microklimaat. 

Chambres d’hôtes en gîtes in een wijnkasteel

Hoeveel ruimte wil je hebben? Het chateau (geen kasteel maar een landhuis) ligt verborgen in een domein van maar liefst 260 ha groot, bestaande uit garrigue, bos en wijngaarden. De geur van tijm en rozemarijn hangt in de lucht. Bij het grote algemene zwembad, waar zelfs palmbomen staan, besef je pas echt de grootte van dit groene paradijs.

Landgoed Haut Gléon in Corbières

Het imposante landgoed dateert uit de 13e eeuw en werd in 1991 door de familie Duhamel gekocht. Een grondige renovatie koppelde heden aan het verleden. Als B&B-gasten kun je dat zelf ervaren in een van de ‘Prestige’ gastenkamers in het kasteel.

Kamer van het kasteel Haut Gléon in Corbières Languedoc Roussillon

Opvallend modern, licht en ruimtelijk ingericht. In het oude Wijnplukkershuis vind je nog 2 comfortabele kamers en 2 gîtes, geschikt voor 4 tot 6 personen. De inrichting is basic maar compleet. Wat ons vooral verraste dat Maison de la Source een privé-zwembad heeft. En dat ook nog eens voor een betaalbare huurprijs..

Gites Haut Gléon in Corbières met privé zwembad

 Wijndrinken of wandelen?

Vallée du Paradis wordt door natuur- en wijnliefhebbers gezien als een bevoorrecht stukje Languedoc-Roussillon. De meeste wijnstokken liggen noordelijk, op een bodem die kiezelrijk en kalkachtig is. Deze combinatie ligt aan de basis van de alom geroemde wijnen van Château Haut Gléon. die in menig Michelin-restaurant op de wijnkaart staan.

haut-gelon wijn chambres d'hotes aude languedoc tuin

Als je hier verblijft zit je natuurlijk eerste rang voor een rondleiding door het kasteel, over het domein of voor een uitgebreide wijnproeverij. Het kan allemaal. De bijzondere ligging midden in de natuur maakt dit plekje bovendien een eldorado voor wandelaars. Vanaf het domein zijn er diverse wandelroutes beschikbaar.

zwembad in Domaine Haut Gleon Languedoc

Wijnfles als collectors-item

Niet alleen de wijnen worden door critici geroemd, ook de robuust uitziende fles heeft inmiddels zijn eigen schare collectioneurs. Het is grappig, tijdens de renovatie werd een eeuwenoude fles gevonden in de oude kelders, waarop de familie besloot dit model te gebruiken voor het huidige wijnassortiment. Inmiddels is de fles officieel gedeponeerd als merk en bekend als de Haut Gléon-fles. Dus of je nu in Nederland bent of straks daar op het terras geniet van een van de wijnen van Haut Gléon: gooi de fles vooral NIET weg!

Gastenkamers vanaf €95 in het Wijnplukkerhuis, vanaf €92 in het kasteel. Ontbijt €13. Gîtes vanaf €945 per week. Meer informatie op hautgleon.com

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
Lidewij van Wilgen, stoer wijnmakers in de Languedoc
Domaine de Verchant, chic slapen tussen de druiven
Bekend Zuid-Frans wijnhotel in een natuurgebied bij zee

haut-gelon wijn chambres d'hotes aude languedoc

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *