frankrijk.nl

Massagebus in de Dordogne

Briljant idee! De Nederlandse Marielle Spee weet precies wat wij nodig hebben tijdens een vakantie: massages! Met haar prachtige omgebouwde brandweerwagen komt ze langs op campings en andere vakantieadressen in het zuiden van de Dordogne.

Bén je eindelijk op vakantie, krijg je last van krampen in je benen, pijn in je rug, slapeloze nachten of andere (ont)spanningsverschijnselen. Mariëlle Spee hoort het maar al te vaak. “Als je almaar druk bent en dan ineens stopt met rennen, dan heeft je lijf soms even hulp nodig om tot rust te komen.” Deze Nederlandse schoonheidsspecialiste en sportmasseuse woont alweer 14 jaar in de Dordogne, samen met haar 3 kinderen. Al die jaren al ontvangt ze cliënten in haar eigen schoonheidssalon aan huis en in de zomer komt Marielle ook letterlijk de kant op van vakantiegangers.

Massagebus in de Dordogne

Massages in vintage brandweerwagen

Want met bovenstaande probleem in gedachte kwam Mariëlle op het idee om in de zomermaanden op afspraak te masseren op lokale campings en vakantiedomeinen. 90 gelukzalige minuten lang! Mariëlle: “Ik liep al heel lang rond met het idee voor een eigen massagebus, zodat ik nog meer adressen kon aandoen, maar ik kon het ideale voertuig niet vinden. Totdat ik vorig jaar tegen een geweldig leuke tweedehands Mercedes-bus aanliep. Een oude brandweerwagen! Die heb ik helemaal laten opknappen en achterin is een comfortabele massageruimte gekomen.”

Massagebus Marguerite Dordogne

Voorrijden op camping of vakantieadres

De massagebus heeft de charmante allure van een houten pipowagen maar aan de massages van Mariëlle is verder niets ludieks (behalve haar zonnige humeur dan!). Want als sportmasseuse gaat ze serieus te werk. Binnen no-time weet ze waar het ‘probleem’ zit en hoe ze je weer helemaal los kan krijgen. Mariëlle: “Ik kom op diverse campings en vakantieadressen in de Dordogne en Lot-et-Garonne, onder andere Rastaillou en het Huis aan de Lot, beide van Nederlandse eigenaren. Daar kunnen gasten zich inschrijven voor mijn massages en dan rijd ik één keer in de week langs om iedereen te behandelen. Bijna standaard vragen gasten me dan om een paar dagen later alweer terug te komen voor een 2e massage – zo fijn vinden ze het! Het is ook vakantie, dan willen mensen 100% ontspannen!”

Masagebus Marguerite Dordogne

Gîte en schoonheidssalon op het platteland

Wie dat laatste ook als motto heeft, die kan zelfs langsgaan in de schoonheidssalon van Mariëlle. Die is te vinden bij haar huis in het dorpje Bouillac, niet ver van het bekende bastidestadje Monpazier. Midden op het platteland, tussen koeien en bos, creëerde Mariëlle een prachtig plekje op een oude boerderij in typische Dordogne-stijl. Met naast de salon en haar eigen woonhuis, ook een riante vrijstaande 4-persoons gîte voor gasten. Die gasten zijn – net als mensen van buitenaf – welkom voor een massage of schoonheidsbehandeling in Mariëlle’s ‘Salon de campagne, waar ze werkt met de heerlijke natuurlijke producten van Dr. Hauschka.

Gite en schoonheidssalon massages zuiden van Dordogne en Lot et Garonne

Onthouden dus, voor iedereen die in het zuiden van de Dordogne of de Lot-et-Garonne zijn vakantie doorbrengt!

Massages op jouw eigen vakantieadres in de Dordogne: op reservering 1,5 uur/€75-€85 (afhankelijk van afstand en aantal behandelingen). Gîte (4 pers.) vanaf €790/week (hoogseizoen). Meer info: www.les-marguerites.com

PLUS+
Bij Mariëlle’s schoonheidssalon aan huis hoort ook een buitenjacuzzi, midden in de prachtige tuin vol geurende lavendel en salie, voor een spa-ervaring in de buitenlucht!

Dr. Hauschka

vakantiehuis voor 4 personen in Dordogne

LEES OOK:
Bastidedorpen van de Dordogne en Lot-et-Garonne
B&B en safaritenten in de Lot-et-Garonne

8 reacties op “Massagebus in de Dordogne”

 1. Fam. Immink schreef:

  Hoi Mariëlle, wat een leuk artikel! Wij hebben echt genoten van de heerlijke massage!

  Succes en wie weet tot ziens:-)!

  Groetjes Pascal, Marieke, Jasper en Daniël

 2. Simone Swinkels schreef:

  Vorig jaar was ik te gast bij Mariëlle en heb ik haar prachtidee, de massage bus, bewonderd.

 3. Lidi Naber schreef:

  Oh wat leuk Marielle wat een fantastisch idee. Ik heb altijd wel gedacht dat je veel in je mars had. Veel succes. Wat een goed idee. Groetjes van je oude buurvrouwtje uit de Dordogne. Wij hebben naast je gewoond op Boeriette toen. Lidi Naber.

  • Marielle Spee schreef:

   Hé Buurvrouw, leuk dat je reageert! Kom je nog wel eens naar de Dordogne? Kom anders gerust aan, kun je ook live bekijken hoe les Marguerites geworden is. Misschien tot ziens in Bouillac

 4. Marjet Put schreef:

  Inderdaad een hele leuke en interessante reportage. Ik kom graag een keer naar je schoonheidssalon. Heb je vaste dagen, dat je hiervoor beschikbaar bent?

  • Marielle Spee schreef:

   Hoi Marjet,

   Wat leuk dat je enthousiast bent! Maandag en vrijdag werk ik meestal thuis maar bel me en we vinden een plek voor je.

   Groet Mariëlle

 5. Jenny van leeuwen schreef:

  Wat een leuke reportage, als ik weer in de buurt ben hoor je van mij ?Groetjes jenny

  • Marielle Spee schreef:

   Bonjour Jenny,

   het was laatst al leuk om jullie weer te zien. Zenze vond het ook erg gezellig om gezelschap te houden terwijl maman even in de salon was.

   J’espère à bientôt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *