frankrijk.nl

Insidertips Les Landes in handige blog

Als we Les Landes noemen dan linken veel Nederlandse vakantiegangers dit departement aan surfen, strand, duinen, meren en bos aan de Atlantische Oceaan. Slechts het topje van de zandberg, zegt Sacha Heit. Zij woont al meer dan 30 jaar in deze streek en startte 2 jaar geleden een blog vol met leuke insidertips: Alalandaise.nl.

Van een Hollandaise naar een Landaise

Een au-pair baantje bracht haar meer dan 30 jaar geleden naar deze regio. Vervolgens ontmoette Sacha er de liefde van haar leven en werd dit stukje Frankrijk haar nieuwe thuis. “Iedereen heeft wel eens over Les Landes gehoord, met zijn brede zandstranden aan de Atlantische Oceaan, prachtige duinen en pijnboombossen. En ik moet zeggen: dat is ook echt geweldig. Zeker voor een natuurliefhebber zoals ik. Door de jaren heen en dankzij mijn werk bij het toeristenbureau ben ik beetje bij beetje het hele departement gaan verkennen en elk tripje had wel een of meer verrassende ontdekkingen. Want er is echt nog een heel leven achter die duinen en bossen”, roept ze enthousiast.

Sacha reportage in Les Landes

Les Landes proeven, zien en beleven

Maar moet een Hollandse dan vertellen wat er allemaal in Les Landes te doen is? “Blijkbaar wel”, vertelt Sacha met een toon die het midden houdt tussen frustratie en enthousiasme. “Voor de locals zijn heel veel bijzondere plekjes gewoon en zij realiseren zich niet dat dit verborgen pareltjes zijn, die het waard zijn om te delen. Bovendien kan ik goed invoelen wat Nederlandse vakantiegangers graag willen weten en dit deel ik graag! En zo ben ik erop gekomen om een Frans/Nederlandstalig blog te beginnen: A la Landaise. Met 3 rubrieken: Om te proeven, Om te zien en Om te beleven.”

A la Landaise - blog van Sacha

De mooiste onbekende plekken

Een surftochtje over haar blog brengt ons van de vismarkt van Cap Breton naar het vestingstadje Labastide d’Armagnac, en van een bezoek aan een een kasteel naar een overzicht van typisch lokale feesten en evenementen. Kriskras door de hele streek: van de kust naar het heuvelachtige achterland Chalosse, naar het meer van Hossegor en hup de Armagnac in naar de Pays d’Orthe… Nog nooit van gehoord? Hoog tijd om een kijkje te nemen op haar blog: www.alalandaise.nl.

lekker eten in Les Landes

Tips Les Landes op blog alalandaise.nl

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Sacha Heit/Alalandaise.nl

2 reacties op “Insidertips Les Landes in handige blog”

  1. Sacha schreef:

    Bedankt voor je reaktie, Marjolein, ik kom inderdaad vaak in Labastide, het is voor mij één van de mooiste plaatsjes van les Landes. Leuk dat je daar woont. Misschien treffen we elkaar eens, bij de lekkere ijstent …:)

  2. marjolein schreef:

    wat leuk! ik meen ook een foto te zien van labastide waar ik al meer dan 40 jaar woon! ga door met je blog; altijd interessant om meer van je regio te weten te komen! groeten, marjolein uit labastide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.