frankrijk.nl

2 mythische hotels in Saint-Tropez

Je hebt van die hotels aan de Côte d’Azur, dat zijn levende legendes. Omdat de grootste sterren er logeren, het gebouw een bijzonder verleden heeft, of de service er onovertroffen is… Zoals deze twee in Saint Tropez! Josee nam een kijkje. 

Hotel la Ponche Saint Tropez

Hotel de la Ponche

Het is wellicht het best bewaarde geheim in Saint-Tropez: Hotel de la Ponche. Verscholen in de Rue des Remparts, het oude hart van het vroegere visserdorp. De ouders van huidig eigenaresse Simone Duckstein kochten hier in 1938 vijf geschakelde vissershuisjes en creëerden er een bistro, na de oorlog aangevuld met een nachtclub en een hotel. Het werd THE place to be in de jaren ’50  voor artiesten en kunstenaars. Gilbert Becaud, Juliette Greco, Romy Schneider…ze waren hier allemaal kind aan huis. Simone gaat er prat op dat haar naamgenote, Simone de Beauvoir-Sartre de allereerste hotelgaste was. En met haar 74 jaar herinnert ze zich ook de tijd dat Brigitte Bardot van haar vakantievriendinnetje transformeerde tot actrice van wereldfaam en onbedoeld de grootste ambassadrice werd van Saint-Tropez.

Hotel La Poche

Nu – 60 jaar later – herinneren de vele schilderijen, kunstwerken en foto’s aan die roemruchte tijd.  Bovendien zijn de 22 kamers vernoemd naar voormalige beroemde gasten.

Hotel de la Ponche, ***** 5 rue des Remparts, 83990 Saint-Tropez. Kamerprijzen vanaf €360. 

Om even in het Saint-Tropez sfeertje te komen lees ook het hilarische verslag van Karen vanaf haar tafeltje op het terras de haven.

Le Byblos 

Le Byblos is een instituut. Het is een minidorp binnen het dorp Saint-Tropez. Een eigen wereldje van luxe, zonder dat het overdadig voelt. En juist dat relaxte sfeertje heeft vanaf de opening in 1967 voor een grote schare fans gezorgd. Vooral Amerikanen, they just love it!

Hotel Byblos

Hier geen poeha, hier geen dresscode, maar wel een personeelsstaf van 300 man (!) die de gasten van de 92 kamers op hun wenken bedient. Het hart van hotel is het grote zwembad met terras en bar-restaurant . In het hoofdgebouw en de bijgebouwen uiterst royale kamers en er is ook een luxe spa. Ander succesverhaal binnen deze mini-enclave is het restaurant onder auspiciën van chef-kok Alain Ducasse. Fine dining in een romantische setting, binnen of buiten in de tuin.

En oja, saillant detail, ook hier zwaait een dynamische dame, Pascale Fontaine al jaren de scepter 🙂

Byblos hotel Saint Tropez

Le Byblos, ***** 20 avenue Paul Signac, 83990 Saint-Tropez, 2-pers.kamer vanaf €440

Conclusie: hoe voelt dat nu om in zo’n 5 sterrenhotel te zijn? Ik moet bekennen dat ik mooiere, luxere, modernere hotels heb gezien.  Maar na een wandeling weer terugkomen en te worden begroet bij naam door het receptiepersoneel en kamermeisje, tijdens het diner (perfect menu du jour) te worden verrast met mijn lievelingsdessert (niet van de kaart), speciaal voor mij gemaakt..dat zijn attenties waar deze hotels in excelleren, waardoor ik mijn verblijf niet snel vergeet. En dat draagt bij aan die legende en zorgt voor die schare trouwe gasten.

LEES OOK: 

Ultiem charmehotel bij Saint Tropez

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en hotel La Ponce ©Ben Courcot Byblos ©A Daste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.