frankrijk.nl

Le Perchoir Marais, trendy dakterras in Parijs

Al enkele jaren de grote mode in Parijs: borrelen doe je alleen nog met uitzicht over de daken.  Een van de meest trendy adressen is Le Perchoir Marais, nu voor de vierdezomer te vinden boven op het leuke warenhuis Le BHV/Marais. 

Le Perchoir (11 rue Crespin du Gast, 11e arron.) is al enkele jaren een van de bekendste dakterrassen van Parijs. Er kleven echter twee grote nadelen aan dit geliefde adres. Ten eerste is deze trendy bar vaak wegens succes gesloten (omdat reclamebureaus en andere trendgevoelige bedrijven het hele dakterras afhuren). En ten tweede ligt dit bar-restaurant niet erg centraal, weggestopt in de jonge en bruisende maar ook nog altijd een tikje shabby uitgaanswijk Oberkampf. Beide nadelen zijn opgelost door een leuk zomers initiatief, Le Perchoir Marais.

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-2

Strandtent op de 7e verdieping

Al vier zomers is dit adres van dezelfde eigenaren te vinden op de bovenste etage van het warenhuis Le BHV/Marais, dat naast Hôtel de Ville ligt. Centraler kan dus bijna niet en het uitzicht is van topkwaliteit. Vanaf het riante dakterras (250 m2) kun je het stadhuis, Eiffeltoren, Centre Pompidou en ook de gerenoveerde Tour Saint-Jacques zien liggen. En dat onder het genot van goede cocktails, wijn en kleine hapjes!

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-4

Dit jaar heeft het terras ‘Zuid-Afrika’ als thema en dat weerspiegelt zich in extra vrolijke tinten en een zonnige keuken, die in het teken van de ‘braai’ ofwel de typisch Zuid-Afrikaanse barbecue staat. Op de kaart staan varkribbetjes, biefstukkies, boerewors, biltong en meer gerechten die voor Nederlanders een vertrouwde klank hebben!

Le Perchoir Marais, t/m eind oktober 2017, dagelijks na sluiting van de winkel, 20.15 uur-1.30 uur, zondag 19.15 uur-1.30 uur. Ingang 37 rue de la Verrerie, lift naar de 7e etage.

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-3

PLUS+
– Spectaculair uitzicht, briesjes vanwege de hoogte en een extra strandgevoel op steenworp van Paris Plages.

– Leuke alternatieven van dezelfde eigenaren is Le Perchoir de l’Est (lees hier) en La Passerelle in de wijk Boulogne-Billancourt, van dezelfde eigenaren. Een tot bar-restaurant verbouwde platbodem met een zwoel Aziatisch sfeertje: 52 Quai du Point du Jour, Metro Marcel Sembat.

MIN-
– Ook deze Perchoir is zeer geliefd bij hipster-Parijs, dus later op de avond staan er vaak lange wachtrijen voor de lift… Vroeg komen.
– Jammer dat de bar overdag niet is geopend, want dan kon je hem combineren met een bezoek aan dit geweldig leuke warenhuis (BHV Marais).

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-5

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *