frankrijk.nl

Le Perchoir Marais, trendy dakterras in Parijs

Al enkele jaren de grote mode in Parijs: borrelen doe je alleen nog met uitzicht over de daken.  Een van de meest trendy adressen is Le Perchoir Marais, nu voor de vierdezomer te vinden boven op het leuke warenhuis Le BHV/Marais. 

Le Perchoir (11 rue Crespin du Gast, 11e arron.) is al enkele jaren een van de bekendste dakterrassen van Parijs. Jammergenoeg ligt een beetje uit het centrum weggestopt in de jonge en bruisende maar ook nog altijd een beetje shabby uitgaanswijk Oberkampf. Dit nadeel is een jaar of zes geleden opgelost opgelost door de komst van een veel centraler adres van dezelfde uitbaters: Le Perchoir Marais op het dak van het leuke warenhuis Le BHV/Le Marais

Strandtent op de 7e verdieping

Al vier zomers is dit adres van dezelfde eigenaren te vinden op de bovenste etage van het warenhuis Le BHV/Marais, dat naast Hôtel de Ville ligt. Centraler kan dus bijna niet en het uitzicht is van topkwaliteit. Vanaf het riante dakterras (250 m2) kun je het stadhuis, Eiffeltoren, Centre Pompidou en ook de gerenoveerde Tour Saint-Jacques zien liggen. En dat onder het genot van goede cocktails, wijn en kleine hapjes!

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-4

Le Perchoir Marais, t/m eind oktober, dagelijks na sluiting van het warenhuis, 20.15 uur-1.30 uur, zondag 19.15 uur-1.30 uur. Ingang 37 rue de la Verrerie, lift naar de 7e etage. Meer info

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-3

PLUS+
– Spectaculair uitzicht, briesjes vanwege de hoogte en een extra strandgevoel op steenworp van Paris Plages.
– Leuke alternatieven van dezelfde eigenaren is Le Perchoir de l’Est (lees hier) in de wijk Boulogne-Billancourt, van dezelfde eigenaren. Een tot bar-restaurant verbouwde platbodem met een zwoel Aziatisch sfeertje: 52 Quai du Point du Jour, Metro Marcel Sembat.

MIN-
– Ook deze Perchoir is zeer geliefd bij hipster-Parijs, dus later op de avond staan er vaak lange wachtrijen voor de lift… Vroeg komen.
– Jammer dat de bar overdag niet is geopend, want dan kon je hem combineren met een bezoek aan dit geweldig leuke warenhuis (BHV/Marais).

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *