frankrijk.nl

Zalige zomeradresjes in Portes du Soleil

Josee en Carole beleefden heerlijke zomerse dagen in de bergen van Les Portes du Soleil. Naast wandelen, fietsen en zenmomentjes met uitzicht op de Mont Blanc bezochten ze ook deze slaapadresjes die ze graag met je delen!

Morgins – Chalets Hidden Creek

Chalet Hidden Creek Morgins

Zomer of winter, je uitzicht vanaf het balkon van dit waanzinnige chalet is er eentje om in te lijsten. Je kijkt letterlijk neer op het charmante bergdorp en rondom doemen de fraaie welvingen van de Zwitserse bergen van Les Portes du Soleil op. De woonruimte is lekker royaal en verraadt Hollands eigendom: een boekenkast vol met Nederlandse boeken bij de grote houten eettafel en rondom de grote open haard lekkere banken en fauteuils voor indoor quality-time. Met 4 ruime slaapkamers groot genoeg voor bijvoorbeeld een fietstrip met vrienden of – in de winter – een skivakantie met de hele familie. En oja, laten we de sauna in de kelder niet vergeten! Ook goed om te weten: er staan nog meer van zulke juweeltjes in dit wijkje.

Meer info via Agence Maytain in Morgins (Zwitserland), tel. +41 (0)2 44772421.

Lunchtip Morgins: als je hier bent in de zomer pak de auto (en echte sportivo’s pakken de fiets) en ga lunchen hoog in de bergen bij Le Ferrage. Topervaring! Zowel qua eten als qua uitzicht en ambiance!

 Lunchrestaurant Buvette de Ferrage Morgins

Champery – Hotel National

Hotel National Champéry

Al fietsend door de sfeervolle hoofdstraat van Champéry, stuitten wij op een hotel dat onmiddellijk onze nieuwsgierigheid wekte. National is chic en elegant, is design en pure luxe waarbij niet is bezuinigd op de inrichting. Soms een beetje over de top, zoals die glittertegels in de spa, maar voor een weekendje verwennerij à deux pakken wij graag onze koffers uit in de erg mooie hotelkamers.

Hotel National, Champèry (Zwitserland), tel. +41 (0)24 4791130, 2-pers.kamer rond €250.

Fietstip: wij huurden onze E-mountainbikes bij de gondellift, op 400 meter van het hotel.

LEES OOK wat Josee en Carole zoals gedaan hebben aan activiteiten tijdens hun trip door de Portes du Soleil

La Chapelle d’Abondance – Logis Hotel l’Ensoleillé

Hotel Ensoleille La Chapelle d'Abondance

Zo op het oog een van de vele berghotels langs de doorgaande weg van het authentieke dorpje La Chapelle d’Abondance. Maar ohlala, ga hier aan tafel voor het diner en we snappen meteen waarom hier A. zoveel locals komen eten en B. waarom dit familiehotel pur sang ook zo in de smaak valt bij buitenlandse toeristen. Prima kamers, prima prijs-kwaliteitverhouding. En niet te vergeten de gastvrijheid van de ontzettend aardige familie Trincaz!

Hotel l’Ensoleillé, Logis Hotel, La Chapelle d’Abondance (Frankrijk), 2-pers.kamer rond €135. Tel.+33 (0)4 50735042 ,

Les Gets – Hotel La Marmotte

Hotel la Marmotte Les Gets zomer

’s Winters is dit hotel al het paradepaardje van Les Gets dankzij de ligging: Hôtel la Marmotte ligt pal aan de piste, de skilift en de skilesweide. In de zomer betekent dat: frontaal uitzicht op de groene weiden en makkelijk toegang tot de stoeltjeslift die wandelaars en fietsers naar boven brengt. Nu zien wij nog een andere zomers pluspuntje: zoals het leuke terras van restaurant La Biskatcha, een van de 3 restaurants van het hotel. Kamers in het hoofdgebouw hebben nog de traditionele Alpenstijl, maar je kunt ook verblijven in La Tapiaz. Een bijgebouw met familiesuites die van ons zo het predicaat mini-chaletjes krijgen. Boven het indoorzwembad en spa!

Meer info: Hôtel La Marmotte of Le Tapiaz, Les Gets (Frankrijk) 2 pers.kamer vanaf €110 , tel. +33 (0)4 50758033.

Lunchtip Les Gets: op een unieke plek op de berghelling van Mont Caly vind je Les Chevrelles, een berghut die ’s zomers wordt getransformeerd tot lunchspot met vooral lekkere salades en een uitzicht om te zoenen!

Lunchadres Les Gets: Les Chevrelles

Meer info over zomeractiviteiten en andere zomeradresjes vind je ook op de website van Les Portes du Soleil.

Lees ook:

Lekker actief in de zomerse bergen
Mountainbike avontuur in Les Portes du Soleil

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *