frankrijk.nl

Lunchdate in de rivierkloof van de Tarn

Hôtel de la Muse et du Rozier, in de Lozère, heeft een uitzicht dat al meer dan 100 jaar reizigers trekt. Uniek plekje aan het water inderdaad, dat panoramische terras naast de rivier de Tarn. En de jonge chef gebruikt originele ingrediënten.

Zo mooi… en helemaal niet bekend. Wat is dat toch gek, terwijl de Ardèche en de Verdon hele volksstammen trekken in de zomer zijn de prachtige Gorges du Tarn aanzienlijk rustiger, zelfs in juli en augustus. Toch heeft de Tarn, die van de Causses naar de Cevennen loopt, dezelfde ruige schoonheid als die andere twee bekende rivieren. Met kliffen van wel 400 meter hoogte. Hier loopt de panoramische autoweg alleen niet langs de bovenrand van de kloof, maar door het dal, langs het water.

Hotel Zuid-Frankrijk Aveyron met zwembad

Precies aan het begin van de kloof, bij het dorpje Le Rozier in de Lozère, ligt Grand Hôtel de la Muse et du Rozier. Al meer dan een eeuw geleden was dit een vaste tussenstop voor avontuurlijke automobilisten van de Touring Club de France. Nog altijd kunnen reizigers genieten van een slaapadres op een unieke locatie: alle 38 kamers hebben rivierzicht en zelfs vanaf de rand van het zwembad zie je de Tarn.

Hotel-de-la-Muse-gerechten

Houtduif en navelkruid

Een van de grootste trekkers van het hotel blijft echter het restaurant met idyllisch terras. Daar kun je vorstelijk onder een parasol zitten, met alleen het ruisen van de rivier als achtergrondgeluid.

0-Hotel-de-la-muse-et-du-Rozier-met-uitzicht-op-de-Gorges-du-Tarn

Even bijzonder is wat er uit de keuken tevoorschijn komt. De piepjonge chef David Breux – 26 jaar oud, maar al 12 jaar ervaring!! – probeert met lokale producten de verrassendste smaken te creëren. Van rundvlees uit de Aubrac, forel en houtduif, tot planten uit de omgeving, zoals Oost-Indische kers (capucine) en navelkruid. Bijzonder smaken dus voor een bijzondere setting!

Driegangenmenu vanaf €35, kamers vanaf €160.

Hotel de la Muze -restaurant
LEES OOK:
Château d’Orfeuillette, kasteelhotel in de Lozère
De mooiste plekken van de Languedoc-Roussillon
Domaine de Verchant, chic slapen tussen de druiven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste weetjes, nieuwste adresjes en insidertips voor Frankrijk? Meld je dan aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je nu in!