frankrijk.nl

Le Kir alpin, cocktail uit de Franse Alpen

Vlierbloesemsiroop, munt en bubbelwijn, meer heb je niet nodig voor deze fijne zomermix. Carole ontdekte het drankje tijdens haar vorige reis naar Les Portes du Soleil. Trop bon…! 

Tijdens haar recente reis naar Les Portes du Soleil  ging Carole even langs bij een bekende van haar: Jérémy Trincaz, de jonge chef van Logis Hotel Les Cornettes in La Chapelle d’Abondance. Sfeervol hotel met leuke restaurants! Hij gaf haar het recept voor deze frisse zomercocktail. Gemaakt met zelfgemaakte siroop van vlierbloesem (sureau), die van mei tot juli volop bloeit in de Franse Alpen.

Carole en chef Jeremy Trincaz

Le Kir alpin

Ingrediënten:

▪ 3 cl vlierbloesemsiroop (hieronder het zelfmaakrecept van Jéremy, Carole gebruikte een in Nederland gekochte fles van DD Cordials)
▪ 9 cl droge sprankelende droge witte wijn (crémant of prosecco)
▪ 5 of 6 verse muntblaadjes
▪ ijsblokjes

Bereiding:

Alle ingrediënten mengen in een glas en even doorroeren. Ook zeer lekker zonder alcohol met spuitwater in plaats van bubbelwijn, verse muntblaadjes en eventueel een schijfje limoen.

Cocktail Kir Alpin met vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop zelf maken?

▪ 200 gram vers geplukte vlierbloesem
▪ 1 liter water
▪ 680 gr kristalsuiker
▪ 170 gr glucosestroop

Haal de witte bloemen van de steel (zoveel mogelijk) en daarna snel bereiden, anders verliest de bloesem zijn smaak en geur. Weeg het juiste gewicht af. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg suiker en water toe. Gooi de bloesem erin en wacht tot het water opnieuw kookt. Laat 5 minuten koken. Doe er een deksel op en laat 1 uur trekken. Zet de siroop daarna in de koelkast. Laat een dag marineren. Filter de bloemen eruit en giet in een fles. Dateer de fles en bewaar deze op een donkere koele plek.

LEES OOK:
Frosé, ijzige zomercocktail
Top 7 hippe Franse aperitieven
St Germain, likeur van vlierbloesem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *