frankrijk.nl

Zigeunerfeestje vanuit vintage caravan

Quatorze Juillet! Sinds gisteravond zijn er in veel Franse dorpen en steden ‘bals populaires’ in de buitenlucht. Muziekgroep La Guinche zorgt deze zomer in diverse vakantiestreken voor instant-feestjes met hun geweldige verbouwde caravan.

zigeuner jazz musettes accordeonmuziek dorpsfeest

Handrem erop, klep open, stekker in het stopcontact en La Guinguette à roulettes is klaar voor een feestje! De vierkoppige muziekgroep La Guinche toert al ruim 10 jaar langs zomerfestivals in heel Frankrijk met hun geweldige muziekcaravan. Inclusief knipperende lichtjes, bloemetjesbehang en uitklapbare dansvloer!

14 juli dorpsfeest guinguette muziek dansen bal populaires

Drive-in zigeunerfeestje

Op het repertoire van La Guinche (1 accordeon, 1 contrabas en 2 gitaren) staan veel klassiekers van het begin van de vorige eeuw, zoals musettes, zigeunerjazz van Django Reinhardt, swing van Duke Ellington en de rumba-klanken van evergreens als Sway… Topfeestje kortom, met nostalgie en humor!

zigeuner jazz musettes accordeonmuziek dorpsfeest

La Guinche speelt deze zomer op diverse zomerfeesten en markten in Frankrijk. Meer informatie over  La Guinche: www.laguinche.com

LEES OOK:
Zomerse avondmarkten in de Dordogne
7 jonge Franse artiesten om te kennen
25 vakantiepleziertjes waar we nu al naar uitkijken

Beeld: CC/La Guinche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.