frankrijk.nl

Glamping bij een exotisch strandje in Bretagne

Authentieke safaritenten op een prachtig plekje aan de zuidkust van de Finistère: Bot-Conan Lodge is zo’n vakantieadres dat je het liefste voor jezelf wilt houden… Ooit was dit de locatie van een eenvoudige familiecamping, nu vind je er glamping van de beste soort.

glamping in Bretagne bot Conan Lodge safaritenten aan zee vakantie met kinderen

Heb het tegen eigenaar Arnaud Polaillon over zijn ‘camping’ en je ziet hem ongelukkig kijken. “Glamping!”, verbetert de Breton lachend. “Hier vind je geen asfaltwegen of plastic glijbanen, alleen sfeervolle accommodaties op een bijzonder plekje midden in de natuur.” En inderdaad, aan een locatie zo mooi als die van Bot-Conan Lodge kun je beter maar zo min mogelijk toevoegen. Slechts 17 tenten staan hier op een groen terrein van 3,3 hectare, grenzend aan een idyllisch strandje met kristalhelder water.

Bretagne glamping camping safaritenten lodgetenten familie vakantie

Arnaud bracht een groot deel van zijn jeugd door op deze paradijselijke plek, in de jaren dat zijn ouders hier een kleine familiecamping beheerden. Door het spelen met Nederlandse en Engelse kinderen ontstonden langdurige vriendschappen die hem inspireerden voor een nieuwe stijl van kamperen. Smaak en comfort, gecombineerd met een gevoel van avontuur en respect voor de natuur. Dat Arnaud’s ideeën aansluiten bij die van zijn buitenlandse vrienden is gebleken: de Nederlandse kinderen die hier vroeger met hun ouders op vakantie waren, komen nu met hun eigen kinderen naar het nieuwe Bot-Conan Lodge.

doucheruimtes-conan-lodge-glamping-met-prive-strandje-in-bretagne

Dak van gras

De nieuwe stijl is het mooiste te zien bij de vroegere sanitaire blokken uit de jaren ’70. “Echt vintage”, lacht Polaillon, “maar helemaal verbouwd.” Op het dak van deze nu moderne douche- en wasruimtes van hout groeit een hoogpolig tapijt van gras. De 12 mooie safaritenten van stevige natuurlijke materialen komen rechtstreeks uit Zuid-Afrika. Binnen zijn ze op-en-top glamping, met goede echte bedden en dekbedden, verwarming, leuke brocante-meubels, elektriciteit en een uitgeruste buitenkeuken.

lodgetent-van-bot-conan-lodge-glamping-met-prive-strandje-in-bretagne

De overige 5 Atoll-tenten zijn eenvoudiger ingericht met futons in plaats van bedden, en een koelbox in plaats van een koelkast. Maar ook deze tenten hebben dekbedden, een houtkachel, een eenvoudige buitenkeuken, een barbecue, een (overdekte!) houten picknicktafel en een mooi terras voor de tent. Een fijne plek om ’s avonds naar de sterren te kijken!

glamping-met-safaritenten-in-bretagne-aan-de-zuidkust-van-finistere2

Fijn vakantieadres met kinderen

In de boerderij op het terrein zijn een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een bibliotheek met open haard (en wifi) en een speelzaal. En zelfs een keuken met Aga-cooker, voor als het slecht weer is en gasten liever binnen willen koken. Verder zijn de ‘attracties’ bij Bot-Conan Lodge zoveel mogelijk beperkt, de ongeschonden natuur en de mooie omgeving spelen hier een hoofdrol. Zo ligt de prachtige eilandenarchipel van Glénan vlak voor de kust – een leuke bestemming voor een dagtocht. En ook havenstad Concarneau is niet ver. Als je de kinderen mee krijgt tenminste… want die zijn hier de hele dag druk met krabbetjes en schelpen zoeken of spelen met de buurkinderen.

Bot-conan glamping-camping openbare ruimtes 2016

Archipel safari lodges (voor 5 pers.) vanaf €760/week, Atoll tenten 4 pers., vanaf €420/week, 5 pers. vanaf €485/week. In het middenseizoen ook per drie dagen (vanaf €107 en €60/dag). Prijzen inclusief wifi, gebruik van kano’s, fietsen, stand-up-paddles, de sauna en hottub. Open tot 1 oktober! Meer informatie: www.botconan.com.

>>Zomer 2017: nog plek van 12-19 augustus in een Atoll-tent en van 19-26 augustus een Archipel safaritent.

safaritenten bretagne aan zee vakantie familie frankrijk hottub

PLUS+
– Te leen: kano’s, SUP-boards en leuke gele fietsen die vroeger van de Franse post waren!
– De baai waaraan Bot-Conan Lodge ligt is goed beschut tegen de wind, zodat het kleine strand zelfs geschikt is voor jonge kinderen. En de camping is helemaal omheind.
– Je kunt in de omgeving ook mooi zeilen en diepzeeduiken, bij de eilandenarchipel van Glénan.
– En hoe leuk: er zijn een sauna en een houtgestookte hottub op het terrein
– Eigenaar Arnaud barst van de leuke ideeën, nu in de maak: een foodtruck in een oude Citroën-bus!

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Bot-Conan Lodge

glamping in Bretagne Bot

glamping-met-safaritenten-in-bretagne-aan-de-zuidkust-van-finistere

LEES OOK:
Ongelofelijk filmpje van Bretagne
De mooiste eilanden van Frankrijk
De 10 landschappen van Bretagne

Eén reactie op “Glamping bij een exotisch strandje in Bretagne”

  1. Josee schreef:

    Beste Ryan, wat bedoel je met je vraag? Als je meer informatie wilt over de camping raden we je aan contact met ze te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *