frankrijk.nl

Franse pockets voor op het strand

Ze zijn net vertaald uit het Frans of spelen in Frankrijk, deze boeken die nu in de boekhandel liggen. Een leuk kado voor haar of hem om te geven of natuurlijk om jezelf mee te verwennen de zomer. Hebben en nog snel in je tas schuiven voor de vakantie!

Fred Vargas – IJsmoord

De boeken van deze Franse thriller-koningin zijn altijd zalig voor bij het zwembad of aan zee. Superspannend en mooi geschreven met de introverte commissaris Adamsberg als vaste hoofdpersoon. In IJsmoord moet hij twee moorden in Parijs oplossen. Beide slachtoffers hebben ooit aan dezelfde reis naar IJsland deelgenomen. Meer info

Marcel Pagnol – De gloriedagen van mijn vader

Pagnol blijft geweldig om te lezen als je in Zuid-Frankrijk bent en er is net een nieuwe pocket van zijn roman La Gloire de mon Père (1957) uitnu voor het eerst in Nederlandse vertaling. Marcel, een stadsjongen uit Marseille, brengt de zomer van 1904 door in de heuvels buiten de stad. Hij wordt verliefd op de naar tijm en rozemarijn geurende Provence en beleeft klein vakantiegeluk met zijn familie. Meer info

Route de la Lavande – Ingrid Castelein

Naar de Provence én dol op fietsen? Dan moet je dit aanstekelijke boek van de Vlaamse journaliste Ingrid Castelein even ophalen voor vertrek. Ze vertelt daarin over de tientallen fietstochten die zij maakte rond de Mont Ventoux, met mooie beschrijvingen van het landschap, dorpen en markten in de buurt. Meer info

Vakantieboeken tips lezen vakantie frankrijk

Nazomer – Esther Verhoef

Esther Verhoef bewees met Rendez-vous (2006) al dat ze Frankrijk (waar zij een tweede huis heeft) graag als achtergrond gebruikt voor haar romans. Nazomer speelt grotendeels in New York, maar Parijs heeft een bijrol in het relaas over ontwerpster Vivian, die ontdekt dat de modewereld bikkelhard is. Meer info

Frankrijk. Een liefdesgeschiedenis – Hendrickje Spoor

Vorig jaar verschenen, deze prachtige ode aan Frankrijk en heerlijk leesvoer voor de zomervakantie. Op een literaire en heel persoonlijke manier beschrijft Hendrickje Spoor hoe het is om in dit mooie, gecultiveerde en soms ook verdomd ingewikkelde land te wonen. Meer info En hier onze eerdere recensie.

Tatiana de Rosnay – Obsessie

De nieuwste van de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay’s (Mijn naam is Sarah) heet Obsessie. Zelfde sfeer en weer een dramatisch geheim uit het verleden: Pascaline kan niet aarden in het mooie appartement in Parijs dat ze na haar scheiding betrekt. Er blijkt jaren geleden dan ook iets vreselijks gebeurd in haar nieuwe slaapkamer… Meer info

De groene eend – Manu Casse

Fantasierijke en vaak komische roadtrip van een vader en zijn autistische zoon, die op weg gaan in een plots geërfde 2CV. Achternagezeten door de politie beleven de twee een fabelachtige tocht door Frankrijk, die hun leven verandert. Meer info

Vakantieboeken tips lezen vakantie frankrijk De groenen eend

LEES OOK:
Vakantieboeken die in Frankrijk spelen
Top 10 mooiste Franse stranden
7 films waardoor je meteen je koffers wilt pakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.