frankrijk.nl

Colette in Parijs gaat sluiten

Concept-store Colette, de hipste winkel van Parijs, sluit deze winter definitief zijn deuren. Na 20 jaar, juste comme ça… Een staaltje van Franse klasse en eigenzinnigheid, want de oprichtster had haar winkelnaam ook voor veel geld kunnen verkopen.

Colette warenhuis concept-store

Mekka voor modeliefhebbers

Kate Moss kwam er over de vloer. Pharrell Williams, Kar Lagerfeld, Rihanna, Anna Wintour… En zo kunnen we nog wel honderd beroemdheden noemen die bij élk Parijs-bezoek even kwamen snuffelen bij Colette. Alles wat bij dit hippe mini-warenhuis te zien was werd al snel opgepikt als trend. Fotoboeken, sneakers, streetwear, haute-couture, high-tech gadgets, de eerste waterbar van Parijs…

Colette warenhuis concept-store

Lees ook: 7 tips voor in Parijs deze winter

Colette is een concept-store volgens de echte betekenis van het woord: met unieke vondsten, exclusieve mode en limited editions van bekende merken. Drijvende kracht achter de altijd vlijmscherpe selectie: Colette Roussaux, die de concept-store opende in 1997, en haar dochter Sarah. (tekst gaat door onder foto)

Zonder Colette, geen Colette

Na 20 jaar vindt de inmiddels op leeftijd zijnde Colette het mooi geweest: op 20 december 2017 houdt de concept-store definitief op te bestaan. De eigenaresse besloot de naam van haar winkel niet te verkopen aan een grote partij. “Zonder Colette, geen Colette”, vatte de Facebookpagina van de concept-store deze elegante beslissing samen. En dus wordt in het beroemde winkelpand op nummer 213 rue Saint-Honoré straks een nieuwe boetiek van Saint-Laurent geopend. Een merk waar de concept-store al vaker mee samenwerkte. Aan alle goede dingen komt een einde… klasse dat Colette op een hoogtepunt stopt. En voor alle fans: voor eind december dus snel nog een keertje naar Parijs!

Tot 20 december 2017, Colette op 213 rue Saint-Honoré, Parijs 2e arron., www.colette.fr

LEES OOK:
De leukste winkelstraten van Parijs
Tips voor de Soldes in Parijs
Lunchadressen in de Marais

Colette warenhuis concept-store

Beeld: CC/Karl Hab, Lisa K, TOMOYOSHI en MARGUINAM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *