frankrijk.nl

Het beste ijs van Nice

In Nice? Dan moet je langs bij Roberto! Je smelt geheid voor deze charmante Italiaan die ijsmaken tot een kunst verheft. Josee en Carole namen de proef op de lepel.. eh som! 

Als 3 verschillende locals onze vraag naar het lekkerste ijs van Nice beantwoorden met Arlequin Gelati, dan wil je het zeker weten ook. Dus ondanks ons chronische tijdgebrek fietsten we de halve stad door om op zoek te gaan naar de allerbeste ijsmaker van Nice.

Arlequin Gelati beste ijs van Nice

In opkomende wijk Liberation

Groot is de winkel niet. Of hij oogt klein, daar op de brede Avenue Malausséna, hoofdstraat van de upcoming authentieke wijk Liberation. Maar dat doet niets af aan de grote verleiding. We smelten voor zowel het enorme ijsassortiment als voor de zeer charmante – hoe-kun-je-mooi-oud-worden – Italiaan Roberto.

Ijs proeven in Arlequin Gelati Nice

Als hij de aard van onze komst verneemt, zien we de pret in zijn ogen verschijnen. “Nou, daar is één mogelijkheid om erachter te komen, toch?” zegt hij met bijna zwoele stem, terwijl hij ons al een schepje ijs voorhoudt. OMG. Als het om ijs gaat zijn we best wel verwende nesten maar wat we nu proeven is ronduit goddelijk. Onze smaakpapillen zijn instant verliefd en willen nog maar een ding: MEER!

Faite avec amour

Wat is zijn geheim? Roberto wijst naar zijn lijfspreuk die met grote letters op de muur staat geschreven: “Notre glace est faite avec amour.” En daar is geen woord te veel van gezegd. Wat wij proeven is inderdaad pure liefde. Jarenlang doceerde Roberto als maître glacier op de beste scholen in Europa. Totdat hij besloot om zelf de daad bij het woord te voegen en – als ware het een parfumier – zijn eigen collectie aan de man te brengen.  De bedoeling was een ijsboetiek in Parijs, het werd Nice.

Glacier Arlequin in Nice: de beste ijs van de stad

Met vers fruit en Italiaanse yoghurt

Hij werkt louter met vers fruit, Italiaanse melk en Italiaanse yoghurt. “Daar zitten veel minder conserveringsmiddelen in dan in de Franse producten. Zo komt de essentiële smaak veel beter tot zijn recht,” fluistert hij ons toe. Komt het daardoor dat we pure chocola, puur basilicum en puur perzik proeven bij elk nieuw lepeltje dat we proeven?

Om met de fameuze woorden van de Michelin-gids te eindigen: Arlequin is absoluut een omweg waard! En goed nieuws, sinds kort heeft Roberto een tweede zaak: César in de centralere winkelstraat Avenue Jean-Médecin (nr 43).

Arlequin-ijs-Nice

Tekst & beeld: Josee Schouten
LEES OOK:
De leukste restaurants van Nice
Mooie badplaatsen in de buurt van Nice
Hippe slaapadressen in Nice

Onze favo strandtenten aan de Promenade des Anglais

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *