frankrijk.nl

B&B op wijndomein in de Aude

Château le Bouïs in de Languedoc-Roussillon is een mooi wijnadres om te bezoeken als je wel wat hebt met kruidige rode wijnen of fruitige rosés. Beiden zijn namelijk te zien, proeven en te kopen op dit oude domein vlak bij zee. En de ultieme wijnliefhebber kan er zelfs blijven slapen.

Massif de la Clape is een van de mooiste stukjes natuur van de Languedoc-Roussillon. Een natuurgebied aan zee dat niet alleen mooie planten maar ook heel nuttige planten omvat: wijnstokken zijn er ook. Je kent ze vast, die heerlijk kruidige rode Corbières-wijnen! Ze passen helemaal bij de warmbloedige sfeer van deze Zuid-Franse streek, vol mooie dorpen en uitgestrekte wijndomeinen. Zoals Château le Bouïs, dat 49 hectare wijngaarden omvat. Wijndruiven profiteren hier al meer dan 300 jaar van de uitbundige hoeveelheid zon en de verkoelende wind vanaf de Middellandse Zee.

Chateau le Bouis Languedoc Aude

Totale wijnervaring: wijnmuseum, wandelingen, workshops

Niet alleen locals kennen Le Bouïs, ook veel wijnliefhebbers weten inmiddels de weg te vinden naar dit domein dat wijnmaken tot een hele ervaring maakt. Op het terrein bevindt zich namelijk een interactief wijnmuseum en kunnen bezoekers deelnemen aan workshops wijnmengen, proeverijen van wijnen en kazen, wijnwandelingen of paardrijtochten door de wijngaarden.

Franse wijnen

Helemaal gaaf is het als je na zo’n dagactiviteit s’avonds op het domein kunt blijven, omdat je hier een van de B&B-kamers hebt gereserveerd! Die bevinden zich namelijk in het vroegere druivenplukkershuis en een oude villa op het terrein.

Chateau le Bouis

Restaurant met zeezicht

s’ Avonds kun je profiteren van het restaurant met panoramisch uitzicht: eerst een groene zee van wijnstokken die eindigt in een streep azuurblauw van de zee – prachtig gezicht! Er is ook een klein zwembad op het wijndomein en het pittoreske havenplaatsje Gruissan ligt op 5 minuten rijden. En wat ons betreft een heel erg leuk detail: Château le Bouïs wordt gerund door een vrouw: Fréderique Olivié, die pas 10 jaar geleden in de wijn gestapt is. Zij is ongetwijfeld een bekende van Lidewij van Wilgen, nog zo’n stoere wijnvrouw uit de Languedoc!

wijndomein

Wijnmuseum €6 (volw.)-€4,50 (kinderen), B&B-kamers vanaf €70 (wijnplukkershuis), suites vanaf €160, restaurant 3-gangen menu €33, meer informatie: www.chateaulebouis.fr

PLUS+

– Het leuke terras bij het restaurant waar je in de schaduw van opgehangen tentzeilen van het spectaculaire uitzicht op de wijngaarden kunt genieten.
– Complete wijnervaring hier, met wijnmuseum (multimedia, ruik- en proefmogelijkheden) en diverse wijnactiviteiten.
– Prachtige stille plek midden, dus heerlijk rustige nachten, maar de kust en bijbehorende gezelligheid zijn ook niet ver.
– Kamers van het Maison du Vendangeur zijn eenvoudig, maar ook erg betaalbaar voor zo’n toplocatie dicht bij zee.

chateau-le-bouis-aude-languedoc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button