frankrijk.nl

GROETEN UIT… Les Portes du Soleil

Josee en Carole gingen los in de Franse Alpen: bike-tochten op de piste, yogawandelingen en golfen op hoogte. En de fijnste plus: tijdens de hittegolf was het daar in de bergen nog steeds prima te doen. Zon én een heerlijk briesje!

Les Portes du Soleil zomervakantie Franse Alpen golfenHi Nicky,

Hoeveel geluk kan iemand hebben? Terwijl heel Frankrijk zucht onder de verlammende warme deken van de hittegolf, zitten wij op de klimatologisch best denkbare spot van dit moment: in de bergen van Les Portes du Soleil in de Franse Alpen. Hier brandt de zon ook maar het bergbriesje zorgt voor nét dat stukje verkoeling. Perfecte openlucht-airco dus, in een decor waar we maar niet genoeg van krijgen. Velden bezaaid met fleurige bloemen én weiden met grazende koeien. Met als bonus de nostalgische klanken van koeienbellen. We dachten dat dat alleen maar in reclames gebeurde!

En dan de bergdorpjes; een hoog geraniumgehalte op-de-goeie-manier, haha. Want zeg nou zelf, als je zo’n lucky bastard bent om hier zo’n mooi houten chalet te hebben, dan zet je toch opzijn minst de bloemetjes buiten, nietwaar? En het maakt niet uit of we nu door het Zwitserse deel rijden, met dorpjes als Morgins en Champéry, of het Franse gebied met Morzine, Les Gets, Châtel, La Chapelle d’Abondance, geraniums zijn blijkbaar een geaccepteerd symbool voor het goede leven in de bergen!  

En leven doen we hier volop. Echt Nicky, je kunt trots op ons zijn! Als heuse stadsmeiden zijn wij hier zó goed bezig! In de bergen bij Champèry hebben we een poging gedaan het nieuwe E-bike circuit in het hooggebergte te fietsen: Le Grand Huit (niet helemaal gelukt want bordje gemist ;-)) In Les Gets hebben we een zalige zen&yogawandeling door de bergen gemaakt met gids Barbara. Klinkt zweverig maar is het helemaal niet. Gewoon lekker wandelen en regelmatig een stop voor wat staande yoga-oefeningen, altijd met zicht op de Mont Blanc. Alleen dat laatste is al één brok mindfullness! Verder hebben we kunnen swingen op de practice van de 18-holes golfbaan van Les Gets en een rondje gedaan in zo’n golfkarretje! Nu al jaloers op de golfers want wow, wat een uitzichten en wat een sportieve uitdagingen staan hen hier te wachten.

Les Portes du Soleil zomervakantie Franse Alpen yoga

Maar goed, je kent ons, we willen altijd onze grenzen verleggen. En dat hebben we gedaan, door deel te nemen aan de Pass’Portes du Soleil. Een mountainbiketocht van 80 km door de bergen. Ja, daar waar we ’s winters met onze ski’s van afdalen hebben we die bergen nu ‘gedaan’ met een dikke mountainbike onder onze billen. Hoe dat was? Gaaf! We vertellen je er meer over als we weer terug zijn!

Bisous, Josee en Carole

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Carole Goelitz

Les Portes du Soleil zomervakantie Franse Alpen bloemen

Les Portes du Soleil zomervakantie Franse Alpen bergmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *