frankrijk.nl

Sfeervol berghotel in de Franse Alpen

Vanaf het zonnige terras van hotel Chalet d’en Ho, in de Provençaalse Alpen, zie je alleen maar bergtoppen, alpenweiden en meren. Tel daar de gastvrije ontvangst bij op en je snapt waarom we dit tippen als insideradresje voor actieve vakantiegangers.

Jij, het hotel en de bergen…

Wil je onthaasten? Wil je actief genieten van een nog bijna ongerepte natuur? Dan zit je goed in dit knusse berghotel in Nevache in Les Hautes Alpes. Waar? Nevache, het hoogst gelegen dorpje (1600 meter) in de doodlopende vallei van de Clarée, op zo’n 20 km van Briançon. In de zomer kun je er fantastisch wandelen, fietsen, raften, klimmen en in de winter uiteraard skiën.

Berghotel Chalet d'en Ho in de Franse Alpen

Op en top gastvrijheid

Maar waarom uitgerekend hier gaan zitten, van god-en-alleman verlaten? Simpel: vanwege Agnes, Didier en Valerie. Met zijn drieën runnen én maken zij het Chalet d’en Hô tot wat het is: een plek waar je je meteen thuis voelt. Ze geven je graag allerlei tips, zoals leuke wandelroutes, wat te doen, waar je een mountainbike of e-bike kunt huren. En als echte Fransen zijn ze zeer begaan met wat er ‘s morgens en ’s avonds op tafel komt. Bijna alles is fait maison (zelfgemaakt) of bereid met dagverse lokale producten en het toetjesbuffet zul je niet snel vergeten.

berghotel Chalet d'en Ho in de Franse Alpen

Na inspanning tijd voor ontspanning

Na zo’n fikse bergwandeling of pittige fietstocht is het fijn om te weten dat vanaf 3 uur ‘s middags de sauna en jacuzzi lekker opgewarmd zijn. Op verzoek wordt zelfs een masseur gebeld. Verwacht overigens geen strak design in Chalet d’en Hô. Dit fraaie chalet heeft een traditionele Alpeninrichting met veel hout en ruitjesstoffen. Precies zoals Heidi het gewild zou hebben!

Chalet-den-ho-Franse-Alpen

Sfeervol berghotel Chalet d'en Ho Franse Alpen

Aanrader voor sportivo’s en avonturiers: de all-in zomerarrangementen

Wat ik persoonlijk heel leuk vind (en heel handig want je hoeft zelf niets te regelen) zijn de speciale zomerarrangementen van het hotel. Een aanrader is de heel toegankelijke WANDEL&RELAX-week, waarbij je met een gids 4 wandelingen maakt en elke dag kunt genieten van sauna en jacuzzi. Bovendien is ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Kost dat? Vanaf €1005 p.p. (bij 2-pers. kamer). Wat sportiever zijn de Hoge Meren Route of de 5 Piekenweek, waarbij je 5 bergtoppen beklimt, die allemaal boven de 1700 meter liggen.

Claree-Vallei-Hautes-Alpes-Frankrijk

Maar met stip op mijn bucketlist  – en ik hoop dat ik mijn dochter kan overtuigen –  staat de 6-daagse Summer Sport Break inclusief activiteiten  zoals rafting, mountainbike, klimmen en wandelen met overnachting in een berghut! Elke dag wat anders. Begeleiding, eten, materiaal, alles is inbegrepen. Prijs vanaf €960 p.p. Speciale kinderprijzen.

Chalet d’en Hô is open van 3 juni tot 17 september en ’s winters van 23 december 2017 tot 2 april 2018. Overnachtingen op basis van halfpension vanaf €98 p.p.p.n. Meer informatie op www.chaletdenho.com

PLUS+
– Er zijn maar 14 kamers: knus hotel!
– Ook al zit je aan het einde van de wereld, er is wel Wifi.

MIN–
– De kamers zijn niet echt groot.

Tekst: Josee Schouten. Beeld: Chalet d’en Ho

Prachtige natuur rondom Chalet d'en Ho

Chalet d'en Ho Franse Alpen

Hotel Chalet d-en Ho

 

Algemeen 728x90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *