frankrijk.nl

Parijs-tips van NOS-correspondent Frank Renout

Nu ook de parlementsverkiezingen voorbij zijn, kunnen verslaggevers in Parijs eindelijk bijkomen van een lange en chaotische Franse verkiezingsperiode. We vroegen NOS-correspondent Frank Renout bij welke cafés en restaurants hij het liefste op adem komt!

correspondent Frank Renout

Frank Renout werkt al ruim 12 jaar als correspondent in Parijs voor diverse bekende Nederlandse media, zoals AD, NOS, De Standaard en Vrij Nederland. In zijn privé-blog ‘Out in Paris‘ bespreekt hij adressen in de hoofdstad. Zijn huidige favorieten!

CAFÉ-RESTAURANT LE FUMOIR

“Om even volledig te ontspannen in een café-restaurant waarvan je weet dat het in alle opzichten altijd goed is ga ik naar Le Fumoir, tegenover het Louvre. Geschikt met een  geliefde, met vrienden en zelfs voor interviews!”

bar-restaurant le Fumoir

6 rue de l’Amiral de Coligny, Parijs (1e arron), lefumoir.com

VISRESTAURANT CLAMATO

“Fijn adres voor relaxed en supergoed en niet te duur eten – en je hoeft/kan niet reserveren bij ClamatoZeer geschikt voor niet-vlees-eters zoals ik.” 

80 rue de Charonne, Parijs (11e arron), www.septime-charonne.fr

COCKTAILBAR VAN HOTEL GEORGE V

“De bar van George V is een mooie plek voor een over-the-top luxe drankje. Ben het personeel bovendien eeuwig dankbaar: dit was de enige plaats was waar we op de avond van de aanslag op de Champs-Élysées (toen een politieman werd neergeschoten in april 2017, red.) naar binnen mochten – om telefoons op te laden en wifi te gebruiken – en dus live op tv te kunnen.”

31 avenue George Paris, Parijs (8e arron.), www.fourseasons.com/paris/

COFFEE BAR TEN BELLES

“Misschien wel de leukste en lekkerste minuscule koffiebar van Parijs, net naast Canal Saint-Martin. Het ziet er leuk uit, het is er altijd gezellig en ’s morgens vroeg ruikt het bij Ten Belles al zo lekker! Eigenaar Thomas Lehoux, opgeleid in Australië, brandt zijn eigen koffiebonen en je kunt hier ook geweldige scones, sandwiches en salades eten.”

koffie bar Parijs Ten Belles Canal Saint-Martin

10 rue de la Grange aux Belles, Parijs (10e arron), www.facebook.com/TenBelles (en sinds kort heeft Ten Belles ook een tweede adres in het 11e arron., 17-19 bis rue Bréguet)

RESTAURANT CHAMPEAUX

“Onder het nieuwe golvende dak boven Les Halles, zit Champeaux, een moderne brasserie van Alain Ducasse. Je eet er goed, het is niet (heel) duur, de wijnkaart is mooi en uitgebreid, de bediening is voorbeeldig, er staan wat klassiekers op de kaart, en het is allemaal – interieur en gerechten – in een modern jasje gehesen. En het pronkstuk vormen de soufflés in diverse varianten: hartig – met kaas, asperges of kreeft – en zoet, met cointreau, pistache of chocola.”

Restaurant Ducasse Parijs Champeaux Les Halles

Forum des Halles La Canopée, Parijs (1e arron.), www.restaurant-champeaux.com

LEES OOK:
Favoriete adresjes van de ultieme Parisienne
Het hipste terras in Parijs van zomer 2017
Leuke winkelstraten in Parijs
10 manieren om koffie te bestellen in Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *