frankrijk.nl

Drijvende hardloopbaan in de Seine

Parijs wil de Olympische Spelen van 2024 wel héél graag binnenhalen! Op 23 en 24 juni zijn er meer dan 30 sporten te zien in de binnenstad. Zo drijft er een atletiekbaan in de Seine en zijn er roeiwedstrijden op de rivier.

Voor 2012 lukte het nét niet, maar Frankrijk doet enorm zijn best om de zomerspelen van 2024 naar de Lichtstad te halen. Kosten noch moeite zijn gespaard voor dit promotieweekend, waarin er in de binnenstad van Parijs meer dan 30 Olympische sporten te zien zijn. De spectaculairste locatie is de drijvende atletiekbaan in de Seine. Andere bijzondere plekken zijn een voetbalterrein voor Invalides, een BMX-park in het Petit Palais, een wielerbaan op Place de la Concorde en een duikplank voor schoonspringers op Pont-Alexandre III. Burgemeester Annie Hidalgo is vandaag ook al gespot op het water.. Zie deze Instagram-foto’s van vanmiddag!

Une publication partagée par jerome cariou (@jeromecariou) le

Une publication partagée par Emilie Simon (@emilie6mon) le

Une publication partagée par Marion Lohéac (@mariion_lhc) le

Une publication partagée par Julien Mattia (@julien_mattia) le

Burgemeester Annie Hidalgo (links) in een kano op de Seine

Beeld copyright: Ubibene/Mairie de Paris Instagram

Lees hier meer artikelen over Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *