frankrijk.nl

11 favoriete restaurants in Bordeaux

Bordeaux wordt steeds vaker genoemd als dé bestemming voor foodies! Josee en Carole zijn het daar helemaal mee eens: zij smulden wat af tijdens hun stedentrip in deze Zuid-Franse stad. Hun 11 favoriete restaurants!

1. Le Petit Commerce – Saint-Pierre

Superadres voor visliefhebbers! Met een heel aantrekkelijk geprijsd lunchmenu (2-gangen €16) krijg je hier absoluut waar voor je geld. Leuke, echt Franse setting in een heel gezellig straatje in de wijk Saint-Pierre.

Visrestaurant La Petit Commerce Bordeaux

Le Petit Commerce, 22 rue Parlement Saint-Pierre, Bordeaux, tel. +33 (0)5 56 79 76 58

2. Chez Boulan – Les Chartrons

Nog zo’n uitstekend visadres met louter lokale vis, oesters uit eigen kwekerij (in Cap Ferret) en zelfgemaakte desserts. Bovendien gelegen aan het gezelligste pleintje in de antiekwijk Les Chartrons. Niet goedkoop, wel heel lekker!

Chez Boulan visrestaurant Bordeaux

Chez Boulan, 10 rue Sicard, Bordeaux, tel. +33 (0)5 56 44 08 43

3. Brasserie Bordelaise – Saint Pierre

Een klassieke bistro en must voor elke carnivoor! Gelegen in de winkelstraat Rue Saint-Rémi vind je hier alleen het beste vlees uit de streek (blondes aquitaine, limousine, Franse Simmental) en een wijnkaart waar je u tegen zegt! Chef-kok Nicolas Lascombes tekent ook voor de kaart van het restaurant Le 7 op de 7e etage van La Cité du Vin.

Restaurant Bordelaise Bordeaux

Brasserie Bordelaise,  50 rue Saint-Rémi, Bordeaux, tel. +33 (0)5 57 87 11 91

4. Brasserie l’Orléans 

Carole kon geen beter plekje vinden om én heerlijk te eten én vlakbij het concert van James Blunt te zijn tijdens het tweejaarlijkse Fête du Fleuve. De straat over en je bent op Place des Quinconces! Dineren kan op het terras of binnen zitten op het rode pluche van het precies-zoals-je-het-van-een-Franse-brasserie-verwacht interieur. De kaart bestaat uit klassiekers met een Zuidwest-Franse twist. Hoofdgerechten tussen €19 en €25.

Brasserie Orleans Bordeaux

L’Orleans, Allee d’Orléans 36, Bordeaux, tel. +33 (0)5 56 00 50 06

5. La Rue Gourmande

Xiradakis bezegelde zijn liefde voor Bordeaux en lekker eten destijds met de opening van Restaurant La Tupina in de Rue Porte de la Monnaie. Inmiddels een begrip voor de Bordelais, de inwoners van deze stad. Maar daar bleef het niet bij; door de jaren heen creëerde de Fransman met Griekse roots in deze straat achtereenvolgens La Kuzina, Le Comestibles, Le Bar Cave en Le Café Tupina. Geen wonder dus dat dit La Rue Gourmande heet! Van simpele, Grieks getinte menu’s tot gastronomisch tafelen, maak zelf je keuze!

Buiten eten bij la Tupina in Bordeaux

Rue de la Porte Monnaie, 3, 6, 22, 24 rue Porte de la Monnaie en 1 Quai St Croix, Bordeaux. Zie ook: www.latupina.com

6. I.BOAT – Le Bacalan

Bijzonder adres op het water voor een drankje, hapje of meer in de oude haven van Bordeaux, niet ver van La Cité du Vin. Op het schip (laatste aan de kade) zit je prima binnen in La Cantine, of op het terras bovendeks of aan de kade. De kaart bevat simpele maar versbereide gerechten (soep, pasta, salades, hamburgers) voor een kleine prijs. ‘s Avonds gaat het hier regelmatig los met een DJ of band. Check het programma op I.BOAT!

Eten, chillen en dansen op de I.BOAT in Bordeaux

I.BOAT, 1 – Quai Armand Lalande, Bordeaux, tel. +33 (0)5 56 10 48 37

7. Bordeaux River Cruise

Ja, we weten het, het klinkt cliché, een varend diner. Maar we werden verrast op La Sicambre. Deze restaurantboot van Bordeaux River Cruises vertrekt vanaf de kade (niet ver van Miroir d’Eau) en we genoten er van een uitstekend 3-gangendiner in een sfeervolle setting. Romantisch bovendien: wegvaren bij een laaghangende zon (weergaloos licht op de bruggen en oude stad) en terugkomen met zicht op een romantisch verlichte stad.

Bordeaux River Cruise

Bordeaux River Cruise, Quai des Chartrons, varend diner €58, vertrek 20.00 uur.

8. l’Arc en Ciel

Japan meets Bordeaux! Het is even zoeken, maar in het ieniemini straatje Impasse du Couvent in de wijk Chartrons vind je het kleine restaurant l’Arc en Ciel.  Hier geeft de Japanse chef-kok en eigenaar Koji Yokohama op een zalige manier een Aziatische draai aan de Franse keuken. Wat te denken van maki-roll van tonijn en foie gras? Bovendien zijn de prijzen heel schappelijk en heb je al een menu de dégustation van 5 gangen voor €40. Open keuken en intieme setting, snel vol dus reserveren!

Arc en Ciel, 3 impasse du Couvent, Bordeaux, Tel +33 (0)5 56 81 06 79

10. La Belle Campagne

Het concept van dit kleine, charmante restaurant is sympathiek en groen.  Al het vlees, vis, groente, zuivel, fruit komt uit de regio, waarbij een limiet van max. 250 kilometer wordt aangehouden. Enig uitzonderingen zijn suiker en koffie. Dit principe zorgt voor een dagelijks wisselende kaart die met de seizoenen meegaat. Aan alle ‘locavoren’ is gedacht: op de begane grond kun je zitten voor een snelle bite van fingerfood gerechtjes, de 1e etage is gereserveerd voor de complete culinaire beleving. En die is de moeite waard! Bijzonder: wij kregen een tafel op het kleine balkon aan de straatzijde, erg leuk. En oja, vergeet niet naar het toilet te gaan! Reserveren noodzakelijk!

TIP: neem eerst een aperitief in de Winebar, 10 meter verder! Sowieso een hele leuke buurt om voor pre-/afterdinner drink.

restaurant La Belle Campagne

Belle Campagne, 15 rue des Bahutiers,Bordeaux, Tel. +33 (0)9 73 61 28 68

11. l’Orangerie de Bordeaux

Is het mooi weer, zoek dan het prachtige Jardin Public op. Je kunt gaan picknicken op het gras of neerstrijken onder een van de oranje parasols op het grote terras van l’Orangerie voor een brunch of lunch. Neem een goed glas wijn erbij en geniet van het fleurige uitzicht! Hier nog meer groenplekken en lunchadressen in Bordeaux.

Terras van L'Orangerie in Bordeaux

l’Orangerie, Cours de Verdun, Bordeaux, tel. +33 (0)5 56 48 24 41

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Carole Goelitz

LEES OOK:
Dit zijn de 4 hippe wijken in Bordeaux
Reistips voor een stedentrip in bruisend Bordeaux
Leuke slaapadresjes in Bordeaux
La Cité du Vin in Bordeaux, het Guggenheim van de wijn 

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *