frankrijk.nl

Sweet dreams bij Mas de l’Espérance

Het is haar familiehuis. Ze woont er nog steeds. Net zoals haar ouders. Met haar man en kinderen heeft Cathy van dit voormalig jachthuis van de hertogin van Uzès een super-de-luxe B&B gemaakt: Mas de l’Espérance.

Luxe B&B Mas de l'Esperance in de Gard

Luxe B&B met snoepjes van kamers

Het ligt op een eersterangs spot in de Gard, tussen de Cevennen en de Camargue. Midden in een groot park dat vol staat met fruitbomen. In deze oude Mas – Camarguees voor landhuis – vind je 5 snoepjes van gastenkamers. “Ik ben dol op snoep!”, lacht Cathy. Dat is mijn inspiratie geweest voor de inrichting. De Chocolat heeft veel bruine accenten, de Réglisse is wit en dropzwart en Délice en Douceur hebben zoete zachte tinten. Smaakvol zijn ze in ieder geval allemaal. En groot, heel groot. Oh en die badkamers! Jacuzzi baden, regendouches… we love it! Als kers op de taart is er ook de suite Sucrée-Salée (zoet-zout) van maar liefst 80m2, met 2 slaapkamers en 2 badkamers. De gewelfde plafonds geven je echt het gevoel van logeren in een historisch gebouw.

Fraaie kamer in B&B Mas de l'Esperance in de Gar

Glamping in Indonesische Lodge

Maar er is meer! Aan een kleine vijver, zo’n 20 meter van het hoofdgebouw, staat een prachtige donkerhouten lodge. Als je binnenstapt dan betreedt je een Oosterse wereld. “Klopt”, bevestigt Cathy, “dit is een origineel Balinees huis. Ik zag het en was er helemaal verliefd op.” Geen wonder dat het favoriet is bij pasgetrouwde stellen en pure romantici.” Kunnen wij ons helemaal voorstellen want bij dit überromantische stulpje hoort ook een groot houten terras met een zalige jacuzzi en 2 heerlijke ligstoelen.

Lodge bij Mas de l'eskerance-Gard

Centrale ligging in de Gard

Als relaxadres prima, maar als je hier bent dan wil je toch ook wat zien? Dan is het fijn om te weten dat Mas l’Esperance strategisch gezien een superligging heeft. De Camargue, Nimes, Arles, Uzès, Avignon, Saint-Rémy de Provence, zelfs het strand is binnen rijbereik van maximaal 1 uur. ’s Avonds kun je als gast optioneel aanschuiven aan de table d’hôtes, of je vraag Cathy of haar man Lionel naar de beste insider-restauranttips. Want dat is het voordeel van zo’n persoonlijk adres, zij kennen de streek op hun duimpje!

Mas de l'Esperance Gard

Voor de gasten is er een zwembad en overdekte buitenjacuzzi in de tuin. Kamers vanaf €175, suite 4 personen vanaf €410 en Indonesian Lodge vanaf €220, inclusief ontbijt. Meer info: www.mas-esperance.com.

Wil je vliegen dan zijn Montpellier (30 min. met een huurauto) en Marseille (1 uur) de dichtstbijzijnde internationale luchthavens.

PLUS+
– Deze B&B ligt lekker centraal tussen Arles en Nîmes en niet ver van Montpellier, ideaal als je veel cultuur wilt happen of wilt shoppen (lees ook ons verhaal van Carole in Montpellier)

MIN-
…. maar ook niet ver van een drukke autoweg. Die zie je op zich niet, maar op werkdagen (als er ook vrachtwagens rijden) en als de wind ongunstig staat, dan kun je dat soms wél horen op het terrein. Een van onze lezeressen vond dit “hinderlijk” tijdens haar verblijf.

B-B-mas-esperance-gard

LEES OOK:
Hippe B&B op landgoed bij Montpellier
Buitenpaleisje met moderne kunst bij Uzès
Slapen in een wijncoöperatie in de Aude

2 reacties op “Sweet dreams bij Mas de l’Espérance”

 1. Shariviënne schreef:

  Dag,

  Hoe is het te bereiken? Rijden er bussen etc vanuit marseille en montpellier er naartoe? En is het dan regelmatig dat je zo ook marseille en montpellier kan bezoeken?

  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,

  Shariviënne

  • Josee schreef:

   Beste Sharivienne, er rijden geen bussen van Montpellier of Marseille naar deze B&B. Je kunt vliegen (zie ons artikel) of de trein nemen (dichtstbijzijnde treinstation Nîmes op 12 km). We raden wel aan om een auto te huren, zeker ook om de omgeving te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *