frankrijk.nl

Romantische B&B bij Uzès

L’Artémise is een stijlvol minihotel in de Gard. Net buiten het mooie stadje Uzès, niet ver van de Pont du Gard. De eigenaren hingen dit 16e-eeuwse buitenhuis van de lokale bisschoppen vol moderne kunst en die combinatie is heel bijzonder!

B&B L'Artémise

Uniek decor, buiten en binnen

Het historische landhuis was ooit het zomeradres van de bisschoppen uit de streek. Nu is het een gezegend vakantie-adres, niet ver van Uzès. De combinatie is prachtig: de oude lichte natuurstenen lijken gemaakt om samen te gaan met spierwitte wanden, grijze stoffen en moderne meubels.

Woonkamer

Heren met smaak

Het mini-hotel wordt gerund door Benoît en Pierre, twee Franse heren met veel smaak en een grote passie voor gastronomie en kunst. Dat laatste zie je al meteen na binnenkomst, want overal hangen foto’s en kunstwerken van bekende hedendaagse kunstenaars, zoals Olaf Breuning, Erwin Olaf, Sabine Pigalle, Lee Bae, Denis Rouvre en Bill Henson. In het trappenhuis tref je een bijzondere installatie van Georges Rousse.

luxe b&b artemise Uzes

Kamer Sadhu B&B L'Artemise

De 8 suites en kamers hebben kingsize bedden van topkwaliteit en zijn voorzien van alle moderne snufjes (wifi, iPod en flatscreen). De heren serveren het ontbijt op een groot balkon, met uitzicht op de riante tuin rond het huis. Deze tuin is de andere attractie van l’Artémise, met hoge cipressen, oleander en een zwembad dat is voorzien van heerlijke tweepersoons ligbedden.

Zwembad

Spa en gastronomisch restaurant

In de gewelfde kelder van de mas is een mooie spa, met klein binnenzwembad, jacuzzi en sauna. Wat verder bijdraagt aan de exclusieve sfeer van dit adres: l’Artémise heeft ook een gastronomisch restaurant op de benedenverdieping. De chef-kok is Nicolas Deroche, die kookte in het Provençaalse sterrenrestaurant Vivier, in l’Isle sur la Sorgue. Kortom, echt een heel bijzonder en luxe adres voor als je eens wat te vieren hebt en op een van de mooiste plekjes in de Languedoc-Rousillon wilt verblijven

Prijzen €185-€350, menu’s €35 (lunch) en €55-€70 (diner). Check ook de speciale aanbiedingen op de site (-20%): www.lartemise.com.

Kamer Georges

B&B L'Artemise Uzes Michelin

PLUS+
– Een uiterst smaakvolle en rustgevende hideway, echt klasse
– Uzès is een van de leukste stadjes van de Gard, met 2 keer per week een prachtige streekmarkt op het monumentale Place aux Herbes (dat onder meer te zien was in de film Cyrano de Bergerac).
– Verder zijn in Uzès het mooie paleis van de hertogen en de kathedraal te bezoeken en zijn er diverse leuke restaurants en brocante-, aardewerk- en antiekwinkels.
– Ook de fameuze Pont du Gard is vlak bij en de stad Nîmes ligt op een uurtje rijden.

B&B L'Artemise

LEES OOK:
Le Bégude Saint-Pierre, charmehotel bij de Pont du Gard
Insidertips voor de Gard
Domaine des Clos, vakantiehuizen in een 18e eeuwse-mas

Eén reactie op “Romantische B&B bij Uzès”

  1. elies van der meulen schreef:

    wij zoeken een overnachting voor 5 personen van 19 op 20 juli. 2 volwassenen en 3 kinderen (11,6,4 jr)
    hebben jullie ruimte? graag een reactie