Frankrijk.nl

Drijvende hardloopbaan in de Seine

Parijs wil de Olympische Spelen van 2024 wel héél graag binnenhalen! Op 23 en 24 juni worden er meer dan 30 sporten getoond in de binnenstad. Zo drijft er een atletiekbaan in de Seine en zijn er roeiwedstrijden op de rivier.

Parijs Olympische Spelen 2024 atletiekbaan in de Seine

Voor 2012 lukte het net niet (die rot-Engelsen ook), maar Frankrijk doet enorm zijn best om de zomerspelen van 2024 alsnog naar de Lichtstad te halen. Kosten noch moeite worden gespaard tijdens het derde weekend van juni, als er in de binnenstad van Parijs meer dan 30 Olympische sporten te zien zijn. De spectaculairste locatie is de drijvende atletiekbaan in de Seine. Andere bijzondere plekken zijn een voetbalterrein voor Invalides, een BMX-park in het Petit Palais, een wielerbaan op Place de la Concorde en een duikplank voor schoonspringers op Pont-Alexandre III.

Parijs Olympische Spelen 2024 Champs-Elysées

Mocht het dit keer lukken dan is het voor het eerst sinds 100 jaar dat de Olympische Spelen plaatsvinden in Parijs: de laatste keer was in 1924.

Beeld copyright: Ubibene/Mairie de Paris

Lees hier meer verrassende artikelen over Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *