frankrijk.nl

Kasteelhotel en gîtes voor actieve vakantie in Pyreneeën

Vlak bij de Frans-Spaanse grens bieden Nederlanders Yvette en Arné meerdere vakantieappartementen en een gîte met B&B-service in een 19e-eeuws kasteeltje. Een heerlijke uitvalsbasis voor sportieve activiteiten in de bergen. Zoals fietsen, wandelen, raften en canyoning.

Chateau Serre Barbier: favo-adresje Avondetappe Tour de France

In de zomer van 2016 was Château Serre Barbier voor de eerste keer het stralend middelpunt tijdens de Tour de France, toen de  8e etappe van Pau naar Bagnères-de-Luchon vlak langs de deur liep. De NOS-ploeg van De Avondetappe koos het adres als decor voor hun tv-uitzending die dag, waarin onder meer oud-wielrenner Michael Boogaard aanschoof. En in 2018 is het weer zo ver: op 24 juli wordt het programma opnieuw opgenomen bij dit vakantieadres met Nederlandse eigenaren. Niet verrassend, want het 19e-eeuwse bergkasteeltje in marmerdorp Saint-Béat heeft inderdaad een betoverende setting.

Nederlandse eigenaren Chateau Serre Barbier in Pyreneeen

Vakantieparadijs in de bergen

Je hoeft niet eens bekend wielrenner te zijn om ervan te profiteren. Yvette en Arné de Goffau ontvangen hun gasten met passie en toewijding in hun kleinschalige vakantieparadijs. Ook zoon Yvar, student in Toulouse, draagt regelmatig een steentje bij om te zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt. Château Serre Barbier en bijbehorende vakantiedomein is een plek waar je fijn kunt relaxen in de zon, terwijl je daarnaast ook op allerlei manieren actief kunt zijn in de bergen. Het kasteel ligt namelijk aan de voet van de imposante bergen van Le Pays de l’Ours ofwel de Berenvallei.

wandelen pyreneeen hotel b&b kasteel Chateau Serre Barbier Saint-Beat

Table d’hôtes van Yvette

Lekker actief en gezonde berglucht maakt hongerig. Dat hebben Yvette en Arné goed begrepen. Elke ochtend staat er voor de gasten een rijk gevulde ontbijtmand en Yvette verzorgt 4 avonden per week een table d’hôtes met seizoensproducten. Niet alleen lekker maar ook gezellig, want hier is het aanschuiven en ervaringen uitwisselen met andere gasten.

Chateau Serre Barbier vakantieadres Pyreneeen B&B tables d hotes buitenkeuken

Zelf koken of BBQ-en kan ook, want gasten hebben een eigen buitenkeuken met alles erop en eraan (serviesgoed, elektrische kookplaat, koelkast). Overdag kun je ontspannen aan het zwembad met een superuitzicht op de bergen, de spieren verwennen in de sauna of op de massagetafel.

Chateau Serre Barbier vakantieadres Pyreneeen B&B zwembad

Van hotelkamer, knusse appartementen tot eigen gîte

Serre Barbier kun je dan ook echt wel een vakantieadres noemen waar goed voor je wordt gezorgd. Of beter gezegd, waar je wordt ‘ontzorgd’! Wij waren er met ons gezinnetje maar hier zit je ook goed met de hele familie (opa’s en oma’s mee!), met je vrienden of de fietsclub of zelfs met zijn tweetjes. Want de mix&match in verblijf zorgt voor een heel flexibel aanbod. In het kasteel vind je 3 knusse appartementen (de apartd’hôtes, voor 4 à 5 personen), een 1 twee- en vierpersoonskamer, dat weer mogelijkheden biedt tot een een XL vakantieappartement voor 8 gasten. Direct naast het vorstelijke gebouw ligt apart het vakantiehuis (gîte) voor max. 6 personen.

Chateau Serre Barbier Pyreneeen

Zelf sportief bezig zijn

Het moge duidelijk zijn dat fietsliefhebbers dit adresje koesteren maar in de zomer creëer zijn er genoeg andere sportieve hoogtepunten te bedenken. Wat dat betreft ook even aandacht voor het hoge kids- en tienerproof-gehalte van dit vakantiestekje. Weg met de schermpjes, hier is ‘buitenspelen’ het devies! Wat te denken van een afdaling op een mega VTT-step, canyoning, abseilen, raften of kanoën op de rivier (met goede en ervaren begeleiding)!

Tour de France bij Chateau Serre-Barbier

Prijzen: 1-2 pers.kamer v.a €85 (2 pers.) en 4-pers.kamer v.a.€135 (4 pers.), vakantieappartementen (apartd’hotes) 4-5 pers.  incl. dagelijks ontbijtmand, 4x table d’hôtes voor 2 volw. en 2 kinderen v.a €1495, gîte 6 pers. logies vanaf €1150-€1350/week. Meer informatie: www.chateau31.com.

Yvette en Arné’s tips voor de omgeving

1. Ga eten bij Auberge de Crabère

Een uniek berghotelletje met een zalig bistrot-restaurant in het dorpje Melles gerund door Camille en Nathalie, 2 enthousiaste Parisiennes. www.aubergeducrabere.fr

eten bij Auberge de Crabère

2.Pyrenées Emotions voor je actief-in-de-bergen-boost

De Nederlandse Stefan en Laetitia kunnen je je dagelijkse dosis sportiviteit (of die van je tieners :- ) toedienen door je mee te nemen op een geweldige canyoningtocht, klim-, mountainbike- of rafting-avontuur en nog veel meer. www.pyreneesemotions.com

Geweldige canyoningtocht, klim-, mountainbike- of raftingavontuur

PLUS+
– Veel te zien en doen in de omgeving van Château Serre Barbier, zoals de Tour de France (12e etappe, 13 juli 2017), Saint-Bertrand-de-Comminges (kathedraal), Luchon (thermale baden) en natuurlijk de Pyreneeën.
– Goed bereikbaar met het vliegtuig: de luchthaven van Toulouse ligt op 5 kwartier rijden. Easyjet en KLM vliegen vanuit Amsterdam, Brussel Airlines vanaf Zaventem.
– Ga je met de auto vanuit Nederland (12 uur rijden), vraag Yvette en Arné dan naar hun leuke overnachtingstips!
– Op zoek naar een leuke vakantiecombinatie van 1 week Franse platteland + 1 week in de bergen? Combineer Serre Barbier  met een vakantie-adres tussen Lot en Dordogne (zie hier leuke tips!). Met de auto rijd je vanaf daar in max. 4 uur naar Saint-Béat.

LEES OOK:
Heerlijke vakantiehuizen in een privé-dorpje

Tekst: Karen Kommer-de Graaff Beeld: Karen Kommer-de Graaff, Château Serre Barbier.

Karen Kommer Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *